• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."

Folding@Home bigadv EOL 2nd Anniversary Challenge on 12:00 UTC January 23rd: The race is over.

Page 4 - Seeking answers? Join the AnandTech community: where nearly half-a-million members share solutions and discuss the latest tech.

StefanR5R

Elite Member
Dec 10, 2016
4,011
4,368
136
Yesterday I switched the heating of my flat from CPUs to GPUs (of course). I engaged 3 living room GPUs, and 2 kitchen GPUs.

Just now I started to put my plan into practice to use the bedroom as heatsink too. The bedroom is now equipped with 2 GPUs on wheels, dangling off a 10m (30') power cable and 10m Ethernet cable. :-) Over night I'll put them into the hallway.
 

Assimilator1

Elite Member
Nov 4, 1999
23,782
308
126
GPU's on wheels?? Oh right, after reading your post again in my thread I see what you mean, you mean PCs on a trolley :D

************

I just realised I forgot to switch my CPUs over to folding :oops:, that will only be about 150k+ ppd between them though.
 

thecoolnessrune

Diamond Member
Jun 8, 2005
9,521
426
126
Woke up this morning to both the rigs showing similar on the CPU: 07:46:13:WARNING:WU02:FS00:Failed to get assignment from 'assign1.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration

Neither computer is working on CPU work unit right now. Not a huge deal since the GPU does way more, but gonna see if a reboot helps.
 
  • Like
Reactions: motqalden

motqalden

Member
Jun 13, 2009
33
37
91
Is their some kind of issue going on with CPU folding right now? I woke up to a bunch of errors about "No WUs available for this configuration" on my rigs
 

motqalden

Member
Jun 13, 2009
33
37
91
Woke up this morning to both the rigs showing similar on the CPU: 07:46:13:WARNING:WU02:FS00:Failed to get assignment from 'assign1.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration

Neither computer is working on CPU work unit right now. Not a huge deal since the GPU does way more, but gonna see if a reboot helps.
I don't think this is just you then :( One of the top guys on my team was making 11+M PPD almost all on CPU and he has basically dropped off today as well.
 

thecoolnessrune

Diamond Member
Jun 8, 2005
9,521
426
126
I don't think this is just you then :( One of the top guys on my team was making 11+M PPD almost all on CPU and he has basically dropped off today as well.
Yeah, rebooted the rig just to be sure, and same outcome:

15:16:13:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign1.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:13:WU01:FS00:Connecting to assign2.foldingathome.org:80
15:16:14:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign2.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:14:WU01:FS00:Connecting to assign3.foldingathome.org:80
15:16:15:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign3.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:15:WU01:FS00:Connecting to assign4.foldingathome.org:80
15:16:15:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign4.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:15:ERROR:WU01:FS00:Exception: Could not get an assignment
15:16:15:WU01:FS00:Connecting to assign1.foldingathome.org:80
15:16:16:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign1.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:16:WU01:FS00:Connecting to assign2.foldingathome.org:80
15:16:17:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign2.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:17:WU01:FS00:Connecting to assign3.foldingathome.org:80
15:16:17:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign3.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
15:16:17:WU01:FS00:Connecting to assign4.foldingathome.org:80
15:16:17:WARNING:WU01:FS00:Failed to get assignment from 'assign4.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration

None of the servers are giving WU's for "my configuration", but that could very well be for all configurations, because I have 2 Ryzen rigs, and 2 old Sandy Bridge Xeon rigs, and none are getting CPU work units right now.
 

Pokey

Platinum Member
Oct 20, 1999
2,687
328
126
It looks as if something is wrong with assign1 and assign2 servers and I don't see assign3 or 4.
Someone smarter than me may can deduce more. Obviously the weekend is the worst possible time for a problem to pop up on their end.

link to server stats
 

motqalden

Member
Jun 13, 2009
33
37
91
Might be fixed now (or at least improving) as i managed to get some work on all but 1 rig in the last hour
 

StefanR5R

Elite Member
Dec 10, 2016
4,011
4,368
136
'assign1.foldingathome.org:80': No WUs available for this configuration
Sometimes this happens if a CPU slot has an inconvenient number of threads, and choosing a different thread count helps. But I think more typically this happens when their work servers simply don't have work, or cannot be reached.

Hmm, of the three work types (OPENMM_22, GRO_A7, GRO_A8) I think GRO_A7 is CPU work, and OPENMM_22 is GPU work. What is GRO_A8?
 

Icecold

Senior member
Nov 15, 2004
728
593
136
Close race so far. :) We've matched their output, now we just need to make up the ~20 million we're behind. I added about 700-800k PPD today by Folding on some CPU's.
 
  • Like
Reactions: crashtech

Endgame124

Senior member
Feb 11, 2008
639
430
136
Close race so far. :) We've matched their output, now we just need to make up the ~20 million we're behind. I added about 700-800k PPD today by Folding on some CPU's.
I have everything in the house folding, excluding my retro gaming machine (pentium 200, win 98, sli voodoo 2). I’m going to guess that pc couldn’t even install F@H... but I’m half tempted to try!
 

Assimilator1

Elite Member
Nov 4, 1999
23,782
308
126
Thanks for the stats biodoc :)

I have everything in the house folding, excluding my retro gaming machine (pentium 200, win 98, sli voodoo 2). I’m going to guess that pc couldn’t even install F@H... but I’m half tempted to try!
Lol, don't stress that poor ole rig, I'll switch my i7 4930k instead ;)
 

Assimilator1

Elite Member
Nov 4, 1999
23,782
308
126
Well, that is if I can add the CPU slots back in, I've just tried on my main rig, and after I click save for the CPU slot, nothing happens! :( I've tried it 3-4 times now. wth???
 

Endgame124

Senior member
Feb 11, 2008
639
430
136
Well, that is if I can add the CPU slots back in, I've just tried on my main rig, and after I click save for the CPU slot, nothing happens! :( I've tried it 3-4 times now. wth???
Is it set to -1 to choose the number of CPU? You may need to manually specify the number.
 

Assimilator1

Elite Member
Nov 4, 1999
23,782
308
126
Yea it's on -1, I just tried again, and it still didn't work, I don't get it:confused:, the log shows nothing either....
Didn't have this problem in the last race!
 

Assimilator1

Elite Member
Nov 4, 1999
23,782
308
126
I set it to 6 (6C cpu), same thing, click save and nothing (aside for a fraction of a second the 'online running' goes to yellow and pauses).
 

StefanR5R

Elite Member
Dec 10, 2016
4,011
4,368
136
I just tried again, and it still didn't work,
Try this, if you are keen on CPU folding:
  • Find the FAHClient data directory.
  • Shut down the client.
  • Open config.xml in a text editor.
  • Add this right beneath the existing definitions of the GPU folding slots:
    XML:
      <slot id='3' type='CPU'>
        <cpus v='36'/>
        <paused v='true'/>
      </slot>
    Note, change the value of id to on up from the highest ID of the existing slots. (E.g., if there is only one slot, it certainly has got the ID 0, and the new CPU slot should get ID 1 then.) Also, change the value of cpus to the thread count that you want this slot to have.
  • Restart the client.
  • A CPU slot should be there now, paused by default. Switch it to "fold".

Edit:
I set it to 6 (6C cpu), same thing, click save and nothing (aside for a fraction of a second the 'online running' goes to yellow and pauses).
Uhm, wait, so the slot was created after all? And the problem is that it does not switch from paused to folding?
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS