Windows Media Player

BigCoolJesus

Banned
Jun 22, 2005
1,687
0
0
Just went to play a movie on Windows Media Player 10 and for some reason the picture is extremely light, almost like the contrast is all the way up.
Any MPEG movie i play is like this, but Quicktime movies play fine

any ideas?
 

Bona Fide

Banned
Jun 21, 2005
1,901
0
0
Check the contrast/brightness/hue/saturation sliders. Make sure they're defaulted. Or, just switch to a different media player, like Winamp or DivX. :D
 

LED

Diamond Member
Oct 12, 1999
6,127
0
0
Just reinstall or Restore before it happened....

Windows Media Player sucks.

Wow I'm glad I have my own opinion that's justified by using it for all types of features it offers :roll:
 

Aisengard

Golden Member
Feb 25, 2005
1,558
0
76
Maybe it's the new nVidia graphics drivers. There was a topic on this a while ago that fixed it, try searching for that. I think it involved setting all the color settings to "default" then hitting "apply" or something like that.
 

Maximilian

Lifer
Feb 8, 2004
12,603
9
81
Go back to WMP 9. I found 10 to be problematic and buggy when i used it. Only minor things however, im much happier with 9.
 

n7

Elite Member
Jan 4, 2004
21,303
4
81
It's not WMP :roll:, i'm sure of that from what he said. He also tried playing his files in DivX, & it does that same, because it's not WMP...

It's nVidia's garbage drivers.

It's been like two months, & they still haven't fixed this :laugh:
Pretty sad.
 

John

Moderator Emeritus<br>Elite Member
Oct 9, 1999
33,944
1
0
Originally posted by: n7
It's not WMP :roll:, i'm sure of that from what he said. He also tried playing his files in DivX, & it does that same, because it's not WMP...

It's nVidia's garbage drivers.

It's been like two months, & they still haven't fixed this :laugh:
Pretty sad.
What rock have you been hiding under? I suppose ATI has never had a buggy driver..... :roll:

The 77.77 official drivers on nvidia.com do not have the gamma bug. :)
 

John

Moderator Emeritus<br>Elite Member
Oct 9, 1999
33,944
1
0
Originally posted by: d2arcturus
Get DivX codec. WMP is trash but I am too lazy to get anything else.
I wanted to take a moment and compliment you on your exemplary Heatware list. ;)
 

d2arcturus

Senior member
Oct 18, 2004
918
0
0
Originally posted by: John
Originally posted by: d2arcturus
Get DivX codec. WMP is trash but I am too lazy to get anything else.
I wanted to take a moment and compliment you on your exemplary Heatware list. ;)

Heatware? I have none, you mean eBay rating? Thank you. :)

Edit: And if you're being sarcastic... *shakes fist and glares*
 

BigCoolJesus

Banned
Jun 22, 2005
1,687
0
0
Thanks n7, that fixed it

i downgraded from 77.77 drivers to 77.72 drivers (due to better performance in 3Dmark), so that was the culprit.