How to change the thickness of Windows taskbar

Discussion in 'Software for Windows' started by 1landshark, Aug 24, 2007.

  1. 1landshark

    1landshark Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    On 2 laptops my wife uses the thickness/depth of the Taskbar is double the normal thickness. I like a single thickness for the Taskbar and I just can't figure out how to restore it. Can anyone please assist me?
    TIA
     
  2. TheStu

    TheStu Moderator<br>Mobile Devices & Gadgets
    Moderator

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    11,797
    Likes Received:
    4
    right click on the taskbar, and uncheck "Lock Taskbar" then drag it back down to where you like it.
     
  3. 1landshark

    1landshark Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Thanks TheStu, But that doesn't work. It only allows me to hide the Taskbar, not make it a single line
     
  4. EagleKeeper

    EagleKeeper Discussion Club Moderator<br>Elite Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 30, 2000
    Messages:
    42,600
    Likes Received:
    0
    The task bar is a sizeable Window.

    Put the cursor/mouse on the leading edge carefully until you get a cursor change to a double headed arrow.

    Now you can click and resize. The sizing is a multiple of a single task bar.
     
  5. 1landshark

    1landshark Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    I have tried this over 100 times. My homebuilt computer works fine. But I have 2 notebooks and I get the double headed arrow and my only options are a hidden taskbar or a double thick taskbar. I try to stop it about halfway done and nothing happens. It just reverts to a double thickness. If I bring it to the bottom, it just disappears.
    Any other suggestions please?
    Again TIA for the suggestions
     
  6. EagleKeeper

    EagleKeeper Discussion Club Moderator<br>Elite Member
    Staff Member

    Joined:
    Oct 30, 2000
    Messages:
    42,600
    Likes Received:
    0
    Which OS - I can manipulate the size on 98, 2K & XP Pro with no problem.
     
  7. Boobs McGee

    Boobs McGee Senior member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    404
    Likes Received:
    0
    It sounds like your quick launch bar may have been made too big. Make sure your taskbar isn't locked. Then drap the little vertical bar back to the left until it meets up with your actual quick launch icons. Most of the time that will bring the taskbar back to regular size on its own. If not you should be able to resize it.
     
  8. 1landshark

    1landshark Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    It's XP Pro and I do know how to do it and for some reason it just does not work on the 2 laptops. Works fine on desktop. One of those weird Windows things.
    Thanks anyway
     
Loading...