How do to enable wirless network card radio?

Discussion in 'Networking' started by communistM, Nov 5, 2007.

  1. communistM

    communistM Junior Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hi, I'm working on a Toshiba Satellite (L25-S1194). The wire-less adapter is not working, according to the laptop and its diagnosis in Atheros Troubleshooting Utility the radio is disabled. When i run the utility i get this:

    Name: Radio Test
    Description: This test is to check if the radio is turned on.
    Test Failure: The radio is not on
    Solution: Enable the radio, by ACU

    I guess the real problem is that i ca not find the option to turn on the radio in ACU. It shows exactly that in the Current Status tab, "Radio Status: Hardware Disabled." But there seems no option or configure tab, menu option any where to turn it on. I have seen on other forums that the radio can be disabled and enabled through key strokes with the Fn key, is this true? I am also assuming that ACU means Atheros Client Utility. Any help would be much appericated.
     
  2. xSauronx

    xSauronx Lifer

    Joined:
    Jul 14, 2000
    Messages:
    19,591
    Likes Received:
    0
    there may be a switch somewhere on the laptop to enable this, or maybe just a button, poke around :)
     
  3. JackMDS

    JackMDS Super Moderator<BR>Elite Member
    Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 1999
    Messages:
    27,804
    Likes Received:
    7
    The Toshiba L25-S1194 should have a sliding switch to switch one the Wireless radio.
     
  4. Darvil

    Darvil Member

    Joined:
    Nov 23, 2003
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    I have a Toshiba Satellite also.

    The switch is right in the front. There is a faint light that comes on and off depending if the switch is off or on :)
     
  5. communistM

    communistM Junior Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Yeah, wow, can't believe i missed that. I spent a couple of hours on that Atheros Client app and in network connections the last couple of nights. Trying to use all the ipconfig commands i remembered from school, just a whole bunch of stuff that ultimately did not work. And i probably would still be at it if it were not for your speedy replies. Thanks a lot guys, really appreciate the help, was completely stumped. :)
     
Loading...