• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."

Question any z490 owners with the intel 2.5 lan chip?

pilot53

Junior Member
May 24, 2020
1
0
6
Im trying to figure out if my aorus ultra has a doa lan chip or if its just not working because its so new. Is anyone running a new z490 board with the intel 2.5g lan without issue?
 

VirtualLarry

Lifer
Aug 25, 2001
49,166
5,441
126
Did you install the drivers? Supposedly, 1st/2nd-gen Intel I225 (2.5GbE-T) LAN NIC chips have ... bugs.

Edit: The reason that I ask this is, Win10's default out-of-the-box installer(s), probably don't have drivers included yet for the Intel I225V, and if you need the internet (network) to download new drivers... well...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Makaveli

piokos

Senior member
Nov 2, 2018
554
202
76
The colorful life of early adopters.

It's not recognized? It doesn't connect?
Because "not working" is a little too little...

What do you see in system events?

I'd start with checking if it works in 1GbE mode.
If not => could be a hardware issue.
If yes => more likely bad drivers.

What are you connecting to? Is it 2.5GbE compliant?
 

mxnerd

Diamond Member
Jul 6, 2007
5,519
667
126
If you need a new motherboard with onboard 2.5Gbps NIC, avoid Intel chip for now.


https://www.reddit.com/r/intel/comments/gq5cm9
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Makaveli

ASK THE COMMUNITY