any cheap laptops with 32gb ram?

Discussion in 'SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs' started by SandEagle, Nov 8, 2012.

  1. SandEagle

    SandEagle Lifer

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    16,817
    Likes Received:
    1
    need to build a laptop that can handle 32gb ram. want to keep it under $1500 if possible. any good suggestions?
     
  2. ericloewe

    ericloewe Senior member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    260
    Likes Received:
    0
    32GB in a laptop is something probably reserved for stuff like pseudo-laptops with desktop processors. Definitely not cheap.
    In most laptops, you'd need 16GB SO-DIMMs, and the processor/mobo have to support that much memory (don't know any laptop ones that do), so don't count on them in the near future.
     
  3. rsutoratosu

    rsutoratosu Platinum Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    0
    #3 rsutoratosu, Nov 8, 2012
    Last edited: Nov 8, 2012
  4. ther00kie16

    ther00kie16 Golden Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    1,573
    Likes Received:
    0
  5. SandEagle

    SandEagle Lifer

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    16,817
    Likes Received:
    1
    thanks. i'll buy my own memory. currently have an xps15 that dell states maxes out to 8gb, but i have 16gb working on it just fine. i'll be running several VMs with SQL Server 2012, Windows Server 2012, etc. 16gb isnt going to cut it anymore.
     
  6. pukemon

    pukemon Senior member

    Joined:
    Jun 16, 2000
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    The Dell Precision M4700 Mobile Workstation has 4 SO-DIMM slots and can take up to 32GB of RAM so that'll work.
     
  7. SandEagle

    SandEagle Lifer

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    16,817
    Likes Received:
    1
    sweet, thanks. i looked at dell earlier but must have missed this one. 4700 vs 530 it is.
     
    #7 SandEagle, Nov 8, 2012
    Last edited: Nov 8, 2012
  8. Gunbuster

    Gunbuster Diamond Member

    Joined:
    Oct 9, 1999
    Messages:
    6,751
    Likes Received:
    0
    Note that on the M4700 you must have a quad core CPU to use 32GB. The dual core cpu config does not support it.
     
  9. holden j caufield

    holden j caufield Diamond Member

    Joined:
    Dec 30, 1999
    Messages:
    6,251
    Likes Received:
    1
    I seen some coworkers with w510, w520, w530 with 32gb of ram and 3 SSD in a w520 or w530. It's a virtual machine heaven.
     
  10. Gintaras

    Gintaras Golden Member

    Joined:
    Dec 28, 2000
    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    0
    Why do you need 32G of RAM?
     
  11. gmaster456

    gmaster456 Golden Member

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    0
    He just said.