Win 8 Media Center install problems info

Discussion in 'Home Theater PCs' started by cybrsage, Oct 26, 2012.

  1. cybrsage

    cybrsage Lifer

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    13,021
    Likes Received:
    0
    Just so everyone knows, Microsoft is currently experiencing issues where many people cannot install the Media Center add on for Windows 8. The install fails and the system rolls back. There is no ETTR.
     
  2. Loading...

    Similar Threads - Media Center install Forum Date
    Do you want Microsoft to bring back Media Center to Windows 10? Home Theater PCs Nov 3, 2016
    Install Windows Media Center on Windows 10 Home Theater PCs Sep 27, 2015
    why Copying Prohibited error live and recorded TV on Media Center with SD? Home Theater PCs Sep 20, 2015
    media center software Home Theater PCs Aug 31, 2015
    Issue Getting VHS onto Media Center PC Home Theater PCs Jul 26, 2015

  3. wirednuts

    wirednuts Diamond Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    7,121
    Likes Received:
    1
    what is it anyway? anything like win7mc? i havent even read about it...
     
  4. cybrsage

    cybrsage Lifer

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Messages:
    13,021
    Likes Received:
    0
    It is the exact same one as in Win7. It is a paid add on unless you get it quickly. MS has a site where they are giving it away for free until January. Also, you must have Win8 Pro to install WMC at all.

    An update. I used the live chat again today - the first tech I spoke to actually lied to me. If it does not install then something is broken on the PC - it is not a known issue. The tech spent 4 hours trying to fix it (remotely controlling my PC) and failed, so he is having a tier 2 tech call me and work on it on Monday...that is if PA is still around after the hurricane hits. [​IMG]
     
  5. wirednuts

    wirednuts Diamond Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    7,121
    Likes Received:
    1
    pay for the same thing we already have? :/
     
  6. notposting

    notposting Diamond Member

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Messages:
    3,469
    Likes Received:
    1
    Exact same although I remember reading earlier that the option to start it automatically at boot (and something else I thought) were removed. Ugh. Sticking with my working 7MC setup for now.
     
  7. piasabird

    piasabird Lifer

    Joined:
    Feb 6, 2002
    Messages:
    16,793
    Likes Received:
    15
    So did you get win 8 Pro?
     
  8. EZorb

    EZorb Junior Member

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    att Uverse using Cisco STB ipn330hd & Hauppauge HVR-1600 tuners

    My issue with WMC8 is the following:
    MS data base in WMC8 Set Up does not list either Motorola or Cisco STB that Uverse uses. (How old is this)
    Then you must use the Manual IR Learn method. WMC8 will not accept any of the remotes code numbers. (It appears that they want IPTV locked out for some reason) WMC8 in earlier setup steps testing signal will produce sound and picture.

    MS elevated this issue to higher level support who called at 4:00 pm and worked on my system remotely until after 10:00 pm. Finally quitting to do more research and will call back today at 4:00 pm. Will post the results,

    So what was the results of the original post where MS working on issue?
     
  9. thestrangebrew1

    thestrangebrew1 Platinum Member

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    2,195
    Likes Received:
    24
    I got my WMC8 keys like 2 weeks ago and installed them just fine. I don't use wmc very often, just made sure I got them free with both my w8 installs. It plays my movies just fine though.