SoyoTek DragonPlus (KT266a) lock up problems

lorddrake

Junior Member
Oct 2, 2001
10
0
0
So far my SoyoTek Dragon Plus is sucking hardcore. I keep getting lock ups at random. Here is the system, let me know if you think you might know what the cause of the locks ups are.

SoyoTek Dragon Plus Motherboard (KT266A w/raid and lan)
Athlon XP 1800+
2 sticks of Crucial 2100 DDR 256MB CL2.5
1 30 gig Seagate Hard Drive (C drive with Windows XP Pro on Primary IDE port)
2 40 gig Western Digital Drives in a Stripe set up on the onboard RAID controller. Each Drive is set to master, Each drive has its on channel on the MOBO, one is on IDE port 3, one is on IDE port 4, Both drives are identical.
Creative Labs Geforce 2 Annihalator
Creative Labs Sound Blaster Live Platinum w/live Drive
Adaptec Fire Wire Card
One Toshiba 40x CD Drive (Secondary IDE port, Master)
One Plextor 16/10/40a (Secondary IDE port, Slave)

I installed Windows XP Pro, ran all the patches from the windows update site, Installed any VIA patch I could find, and all the most up to date drivers for the video card, sound card, etc..

Problem One: Computer locks up at random, even while surfing the internet and not using any software from the Stripe array.
Problem Two: I can NOT install a game to the Stripe set of drives. The install will ALWAYS lock up around 2 to 20 percent.

FOR THE LOVE OF GOD SOMEONE PLEASE HELP!
 

ddeder

Golden Member
Jul 5, 2001
1,018
0
0
You might try testing your memory..Try pulling 1 stick of RAM. If it still locks up on you, put that stick back in and pull the other one.
 

MacaroneePenguin

Senior member
May 12, 2001
321
0
0
It could be your video card. Make sure you have the latest AGP and Video Card Drivers installed, also it could be the OS.
 

Bglad

Golden Member
Oct 29, 1999
1,571
0
0
Have you updated the bios? The old bios has some known issues and everyone updating has been pleased. I had same problem with random lockups and bios update did the trick. Rock stable now.
 

Bglad

Golden Member
Oct 29, 1999
1,571
0
0
Oh, I also had lockup problems related to the onboard nic. I never could solve this problem. I finally solved it by just disabling it and installing a Linksys nic card.