Some websites don't load properly - but work fine over proxy and other pc's

Discussion in 'Computer Help' started by naimcohen, Dec 26, 2012.

  1. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Hi,

    So a bit of a weird one, mainly one site won't work on my pc but works fine on the other pc's in the house which are all on the same network.

    This happens no matter what browser I use, but if I use a proxy the site works fine.

    I have searched but no concrete answers, well none that worked. Cleared all temp files, cookies etc, virus & malware scan all come clean.

    I did read something about DNS settings but not quite sure where to go to change them or what to....

    Any help would be great!

    Thanks
     
  2. oynaz

    oynaz Platinum Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    2,439
    Likes Received:
    0
    Try flushing the DNS cache:

    Go to the start menu, type cmd, press enter
    ipconfig /flushdns
     
  3. Dstoop

    Dstoop Member

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    If the DNS flush doesnt work, sounds like malware might have borked your hosts file. Since you didnt list your OS, the wiki has a chart of where it can be found. Make sure there's nothing in there that you didn't specifically put in there. That may explain why going directly to www.google.com (for example) throws an error but visiting it via a proxy does not.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_(file)#Location_in_the_file_system
     
  4. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply

    I did the DNS flush but hasn't made a difference. I'm using windows 7 and have located the host file and this is all thats in it:

    # Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

    # localhost name resolution is handled within DNS itself.
    # 127.0.0.1 localhost
    # ::1 localhost


    ------------------------------

    I recently installed windows 7 as I got a SSD and it says the last time the 10/06/2009 which is a little weird....

    Any ideas?

    Thanks
     
  5. Matt1970

    Matt1970 Lifer

    Joined:
    Mar 19, 2007
    Messages:
    12,323
    Likes Received:
    0
    Try deleting all your temp internet files.
     
  6. AnonymouseUser

    AnonymouseUser Diamond Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    9,349
    Likes Received:
    8
    Check your system time. This may be the reason the website isn't working.

    If that's not it, create a new Windows user and try the website from that account.
     
  7. Kyanzes

    Kyanzes Golden Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    0
    A bit hard to say what could be wrong but if it works on all other machines and won't work on a particular machine and you have already tried everything mentioned in the thread then you could try some other stuff:

    - check if switching ports on the router makes a difference (e.g., swap two comps on the router by switching the network cables)
    - replace the network cable
    - turn off caching entirely in the browser, see if it makes a difference
    - turn off the firewall (if only briefly for the test)

    Just random thoughts.
     
  8. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    System time is all ok. Switching ports made no difference or cable. Firewall off and turning off caching also no difference. temp files also deleted

    Made new account and no difference

    Browsing on iPhone connected to wifi is ok, but if I use my iPhone as an access point and connect my computer to it the website works basically fine.


    Any other suggestions? I also put googe's dns as my default but that didn't make any difference.

    I'm stumped lol
     
  9. Ketchup

    Ketchup Lifer

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    12,587
    Likes Received:
    8
    Did I miss the part where you mentioned what website this is?
     
  10. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
  11. AnonymouseUser

    AnonymouseUser Diamond Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    9,349
    Likes Received:
    8
    Update network adapter drivers? Uninstall first if necessary.
     
  12. AnonymouseUser

    AnonymouseUser Diamond Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    9,349
    Likes Received:
    8
    Can you paste the output of ipconfig /all with both a working and non-working connection?
     
  13. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    From a working connection:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Naim Cohen>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Naim-Desktop
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.2wire.net

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
    Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-1D-C2-23-81
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fc4e:80b5:59ff:bb53%10(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 28 December 2012 18:48:03
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 30 December 2012 13:02:24
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890269
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-2E-EB-43-00-24-1D-C2-23-81

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8
    8.8.4.4
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:cb0:d67:a959:8071(Prefer
    red)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::cb0:d67:a959:8071%12(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    and disconnected:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Naim Cohen>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Naim-Desktop
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
    Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-1D-C2-23-81
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    #13 naimcohen, Dec 29, 2012
    Last edited: Dec 29, 2012
  14. Kyanzes

    Kyanzes Golden Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    0
    That's funny. You use Google's DNS servers?

    So what's your actual experience when the page loads on the problem comp? Items are missing? Won't load a thing?
     
  15. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Right yes I did some searching before and people with the same problem said they fixed it by using Google's DNS servers. Made it a little better but that could just be coincidence.

    Sometimes the page will load fine but when I browse the site sometimes pages don't load etc, usually max I will get is 3-4 pages load then it stops. I can force a refresh but sometimes it works sometimes it doesn't

    ipconfig /all with google's DNS servers taken out:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Naim Cohen>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Naim-Desktop
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : gateway.2wire.net

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
    Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-1D-C2-23-81
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fc4e:80b5:59ff:bb53%10(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 28 December 2012 18:48:03
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 30 December 2012 16:01:08
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890269
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-2E-EB-43-00-24-1D-C2-23-81

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:3c6b:16c9:a95c:a198(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3c6b:16c9:a95c:a198%12(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Naim Cohen>
     
    #15 naimcohen, Dec 29, 2012
    Last edited: Dec 29, 2012
  16. AnonymouseUser

    AnonymouseUser Diamond Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    9,349
    Likes Received:
    8
    Can you paste ipconfig /all when connected to your iPhone?
     
  17. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Connected via iPhone:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Naim Cohen>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Naim-Desktop
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection 2:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Apple Mobile Device Ethernet
    Physical Address. . . . . . . . . : 86-FC-FE-CB-68-3D
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::cc05:3310:599a:533a%19(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.20.10.2(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.240
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 29 December 2012 16:50:22
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 30 December 2012 16:35:58
    Default Gateway . . . . . . . . . : 172.20.10.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 172.20.10.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 327613694
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-2E-EB-43-00-24-1D-C2-23-81

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 82.132.254.3
    82.132.254.2
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
    Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-24-1D-C2-23-81
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{D137DB1D-5520-4F6F-88DF-7F5AABF53D72}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:209a:248a:53eb:f5fd(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::209a:248a:53eb:f5fd%12(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Naim Cohen>
     
  18. AnonymouseUser

    AnonymouseUser Diamond Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    9,349
    Likes Received:
    8
    I was hoping something would jump out, but not seeing it.

    Try disabling IPv6 and see if that helps. Make a registry backup first, just in case.
     
  19. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Tried that, no difference. This is rather weird...
     
  20. mlc

    mlc Senior member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    445
    Likes Received:
    0
    did you try taking the router out of the equation? plugging ethernet from your cable modem directly into ethernet port on your pc?
     
  21. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    It's a router with a built in modem, so the phone line goes directly into the router...
     
  22. Ketchup

    Ketchup Lifer

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    12,587
    Likes Received:
    8
    I apologize if this was already mentioned, but is the computer having this issue wired directly to the modem/router? and if so are all the other ones wireless?
     
  23. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Well its connected to a switch which is then connected to the router. Other computers on the network don't have this problem
     
  24. Ketchup

    Ketchup Lifer

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    12,587
    Likes Received:
    8
    Is anything else connected to the SWITCH having this problem? Which device is providing your wireless connection?
     
  25. naimcohen

    naimcohen Senior member

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    No problems with anything else on the switch, all the pc's are connected to that switch and wireless provided by a ubiquiti unifi LR AP connected to the same switch