No evo za zaèetek moj komentar, ki mi ga je ob tej pozni uri uspelo spraviti tudi na Slo-Tech:
Ah ja folk. Amerièani so bili v zgodovinski evoluciji paè najbolj uspe?ni in zato so danes kje so, mi pa tudi. Do vsega tega bogastva niso pri?li samo s svojim trdim delom, ampak s pametno integracijo znanja z vsega sveta. Kdo je amerièanom naredil raketo? Mislim da je bil en uvo?en nemc. Èigava zastava zdaj visi na Luni? Ameri?ka. Paè znajdli so se in si vmes nakopali cel kup sovra?nikov. Jebat ga. Drkal so, drkal, in drkal, zdaj so pa dobili po gobcu.
Mogoèe bi bilo res najbolje zravnat ene par dr?av z zme?anim narodom, (ki se jim ne da veè pomagat z razsvetljevanjem Thomas) in bil bil pol nekaj èasa mir. Samo to bi Ameriko ko?talo veliko denarja in ugleda, èesar si paè ne morejo privo?èiti. Res, brez njih bi bili tudi mi na slab?em in cela evropa. Samo ?e vedno jim pa zamerim, da so èakali na Pearl Harbour, preden so se spravili v akcijo. Pomoje jim je ?lo tudi potapljanje njihovih trgovskih ladij s strani nem?kih podmornic mal na jetra. Èe bi jim dali Nemci in Japonci mir, vpra?anje, èe ne bi mi zdaj nem?ko govorili.
Saj vsak ima po svoje prav. Tako Amerièani kot Palestinci. Vsak se bori za svoje dobro in tako je tudi prav. Eni imajo paè medcelinske rakete, drugi paè samo par kala?nikov.... pol si pa morajo kak?en Boeing poln goriva sposodit.
Amerièani so èist penasti od jeze. Zanimivo bo videti kaj bo Bush zdaj naredil. Nekam sumljivo miren se mi zdi. Clinton ?e nebi tako neprizadeto govoril narodu.