• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."
  • Community Question: What makes a good motherboard?

Samsung 830 - dead? Showing 1GB capacity

Page 2 - Seeking answers? Join the AnandTech community: where nearly half-a-million members share solutions and discuss the latest tech.

hastyboomalert

Junior Member
May 12, 2013
1
0
0
Sorry to bump an old thread but I didn't wanna make a new one because everything in here is all too relevant.

The same thing is happening to my 840. It's also about 6 months old, and I also bought mine from Amazon.

None of the SMART info shows up in Samsung Magician (its all blank.)

It shows in the bios as 1 gb and in Disk Management it shows as Not Initialized and 960 MB unallocated. When I try to initialize it I get a i/o error.

Here's what shows up in CrystalDiskInfo
https://www.dropbox.com/s/01qgpxlrfzhub8i/cdi.jpg
 

Elixer

Lifer
May 7, 2002
10,377
762
126
Sorry to bump an old thread but I didn't wanna make a new one because everything in here is all too relevant.

The same thing is happening to my 840. It's also about 6 months old, and I also bought mine from Amazon.

None of the SMART info shows up in Samsung Magician (its all blank.)

It shows in the bios as 1 gb and in Disk Management it shows as Not Initialized and 960 MB unallocated. When I try to initialize it I get a i/o error.

Here's what shows up in CrystalDiskInfo
https://www.dropbox.com/s/01qgpxlrfzhub8i/cdi.jpg
Try a new SATA cable first, see if that helps.
Did you try to secure erase it, as was mentioned above ?
If you didn't have backups, then... nothing much you can do, except a recovery service.

Also, your E: drive looks like it is about to fail...
 

ASK THE COMMUNITY