Radeon 3600 series card in 5 year old build not working properly

Discussion in 'AMD' started by bobhowell, Nov 24, 2017.

  1. bobhowell

    bobhowell Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Update this week disabled this many of card's functions. The driver was replaced with a generic win 10 driver with little function. I have 2 monitors connected but it reports only one, showing the same on each one. Can't get it to install proper driver.
    This is board used.

    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-D3-rev-30#ov

    Any ideas ??
     
  2. Loading...


  3. Shmee

    Shmee Moderator <BR> Memory and Storage <BR> Video Cards
    Super Moderator

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    3,275
    Likes Received:
    145
    Probably not longer supported outside of basic functionality in that version of windows 10 would be my guess.
     
  4. bobhowell

    bobhowell Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    So it is just dated and no longer handles dual monitors. I would upgrade the card but sounds like a challenge to find suitable replacement.
     
  5. VirtualLarry

    VirtualLarry Super Moderator
    Super Moderator

    Joined:
    Aug 25, 2001
    Messages:
    38,881
    Likes Received:
    2,134
    Is it AGP or PCI-E? A 970 chipset board should be PCI-E, you should be able to use any modern card.
     
  6. bobhowell

    bobhowell Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16); PCI EX 2.0

    This is the slot I have.
    Looking at Newegg I see memory is a factor with users.

    Have not seen mention of Win 10 compatible mentioned.
     
  7. Spjut

    Spjut Senior member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    776
    Likes Received:
    31
    You can try rollbacking the driver via Device manager.

    You can also try installing the Legacy 13.9 driver via the Device manager.
     
  8. bobhowell

    bobhowell Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Something seems to be installed, from MS. Shown as, "22.19.128.0".

    Where do I get the legacy driver.
     
  9. Spjut

    Spjut Senior member

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    776
    Likes Received:
    31
    Latest Legacy driver and needs to be installed via Device manager.
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64

    I think the new update borked the current driver and it now uses the Microsft basic display adapter.

    I saw others had the same issue and solved it either by doing a driver rollback or reinstalling the drivers. It might work if you just let the Device manager search for a driver as well.