• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."

p6t deluxe v2 and hwmonitor, wrong info?

taggy

Junior Member
May 11, 2019
6
0
6
have someone here this combination
p6t deluxe v2 and xeon x5650?





VIN1 guess is RAM right? that voltage is too high and it is in automatic
and vin6 is too high too, and it seems is the northbridge

could someone post their hwmonitor voltages, better if have the same build as me, thanks


edit:

manual says this

According to Intel CPU spec, DIMMS with voltage requirement over 1.65v may damage the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage requirement below 1.65v

my dims are 1.5v, if VIN1 is in 1.736, why they are still working and not burned? i dont understand thanks
 
Last edited:

taggy

Junior Member
May 11, 2019
6
0
6
i tryied this

quitted off 3 dims, and left only A 1 B1 C1, still same voltage

should i clear CMOS?

Edit: Cleared CMOS and this happened

 
Last edited:

taggy

Junior Member
May 11, 2019
6
0
6
tryied to lock all the voltages in minimal, and still showing me VIN1 1.736 VIN6 1.640 WTF, is hwmonitor failling or 1202 bios failling?
 

taggy

Junior Member
May 11, 2019
6
0
6
ok, if someone needs this info, read it..

mostly people between 2009 to 2012 said that P6T and deluxe versions of the board, were a trash

here is the problem

by default settings, everything in auto, if you turn the dimms to 1333mhz you will have a voltage problem in auto ( this could kill your board also your cpu in some months )

then, try to use the drams in 1066 , or manual vcore the dram to 1.52 to 1.62 in dram bus voltage, because in automatic settings, you will damage the board due how automatic sets the voltage

i finally found the solution to the dram bus voltage

and honestly, between 1333mhz and 1066 mhz there is not too much difference, then ill recommend to use 1066
 

Shmee

Memory and Storage, Graphics Cards
Super Moderator
Sep 13, 2008
3,954
300
126
What is VIN1?

Glad you got it sorted. I have an old P6X58D Premium with an X5660, with 4 DIMMs at 1.5V. Seems channel A is dead on the board, but hey, I got if for free from salvage, otherwise seems fine.
 

taggy

Junior Member
May 11, 2019
6
0
6
What is VIN1?

Glad you got it sorted. I have an old P6X58D Premium with an X5660, with 4 DIMMs at 1.5V. Seems channel A is dead on the board, but hey, I got if for free from salvage, otherwise seems fine.
download the asus TurboV_V10204_XpVistaWin7 to check the dram voltage and how bios sets it in automatic

about the other main voltages such as north bridge, south bridge

check in aida 64 motherboard > Bios

based on a german forum they said that vin1 was dram, but it seems that hw monitor dont have any idea about this value because always is freezed for me, even if you change to manual each value in bios

anyway, i detected with TURBOV that p6t deluxe v2 bios at 1333mhz ram was setting in 1.66v the drams, when the motherboard says that dont set it more than 1.64v. in 1033mhz its automaticlly sets to 1.50v

note: do not install at the same time EPU software with TURBOV, if you install one, delete the other, it seems makes a boot startup BSOD
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
S Motherboards 28

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS