HOT HOT HOT maybe

mishamag

Junior Member
Jan 18, 2007
11
0
0
#1

I've got a moderately overclocked E6600 on an Asus P5B Deluxe running about 3.3GHz.
I've been running Orthos successfully for over 2.5 hrs. Temperatures were fine for the first hour, but now I've got some issues. Core Temp reports both cores at 53C, which I assume is fine at full load. However, Speed Fan and Asus Ai Suite report 86C. Should I believe this reading or believe Core Temp or are they just reporting from different spots. I felt around the heatsink and around the CPU and nothing seemed too be burning hot if even overly warm.

Any thoughts, please?


My new system:
E6600
Asus P5B Deluxe
2GB Corsair XMS2 PC2-6400
XFX GeForce7950
2x Seagate 320GB SATAII
Thermaltake Big Typhoon
Antec P180
WinXP SP2 Pro
 

Shimmishim

Elite Member
Feb 19, 2001
7,504
0
71
#2
I'd trust coretemps more than speefan or asus Ai suite
 

n7

Elite Member
Jan 4, 2004
21,307
0
81
#3
Throw some water on that fire!

Nah, are you using PC Probe 2?

I find it's pretty close to Core Temp/iTAT's results usually.
 

mishamag

Junior Member
Jan 18, 2007
11
0
0
#4
PC Probe reads the same as Ai Suite, 86C at the moment. Core Temp is reading 51C for both now. Shouldn't these things shutdown though when temp >85C? I thought I read that somewhere.
 

n7

Elite Member
Jan 4, 2004
21,307
0
81
#5
Yeah. Temp sensors must be off :confused:

It's not running 80+ C.

 

mishamag

Junior Member
Jan 18, 2007
11
0
0
#6
I don't get why the numbers would be so different. something's very strange. Oh well. At least there's no smoke coming out of case.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS