• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."

HELP ME Point Of View GTX 960

Guilherme

Junior Member
Feb 22, 2017
3
0
1
Hello, i have a Point Of View GTX 960, i'm using it since July, 2015. I always look the temperature while i'm playing, by a month the gpu isn't working well. I use the MSI Afterburner to check the temperature and to set the fan control, the temperature it's going high for nothing. For example, I always played American Truck Simulator, but i can't do it now because the FPS drop and the temperature go to 90°C. If I put the low graphics i can play (the FPS stay in 60 stable and the temperature 51°C), but if I put in ultra or high no, and I always played in Ultra settings. I already change the Thermal Paste and clean all the computer one time per week.

The only game I can play it's League of Legends even if I put in ultra settings the temperature stay in 60°C and i get 60 FPS stable, the other games (GTA 5, CS:GO, RE7, Far Cry Primal) it's horrible the performance. The temperature goes from 60°C to 90°C and back to 70°C in a second, literally.

I'm brazilian, my english isn't very good. Please, someone help me, I already asked in so many brazilian foruns but no one knew answer me, I need your help.

Note1: When I was playing American Truck Simulator yesterday, the monitor come black and appeared "No Signal", 10 seconds later he back and when i looked to the MSI Afterburner, the GPU temperature was in 0°C during this event.
Note2: Sometimes when the computer it's starting, the GPU make some acute noise and the monitor stay with no signal, to solve it I need to turn off the computer and turn on again, up until the GPU stop to make noise and the computer can start normal.

CPU: Intel Core i5-3570K
GPU: Nvidia GTX 960
HDD: Seagate ST500LM012 HN-M500MBB 500GB
HDD: Toshiba DT01ACA050 500GB
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 C9 2x4GB
MBD: Asus P8Z77-V LX2
 

Bacon1

Diamond Member
Feb 14, 2016
3,430
1,015
91
It sounds like you already diagnosed the issue. Its overheating. LOL is probably capped with vsync which is why you get 60fps on ultra and it runs at low temps - because its only rendering 60fps and downclocking because of vsync. Try turning fans up to 100% all the time with afterburner.
 

Guilherme

Junior Member
Feb 22, 2017
3
0
1
It sounds like you already diagnosed the issue. Its overheating. LOL is probably capped with vsync which is why you get 60fps on ultra and it runs at low temps - because its only rendering 60fps and downclocking because of vsync. Try turning fans up to 100% all the time with afterburner.
But isn't strange? I play American Truck since it was released in ultra settings with max 60°C, and today if i put in ultra settings i can't play, the fps drops and the temperature go up and down like wtf. I've already changed the thermal paste and cleaned up the card.
 

ASK THE COMMUNITY