• Guest, The rules for the P & N subforum have been updated to prohibit "ad hominem" or personal attacks against other posters. See the full details in the post "Politics and News Rules & Guidelines."

GTX 680 stuck in idle mode

Lokius

Junior Member
May 25, 2012
6
0
0
I am at my wits end....
I got my POV GTX 680 EXO edition in the mail yesterday and nothing i do seems to get it out of idle mode (324mhz)
Tried multiple reinstalls, even a windows reinstall and a bios flash but no avail.
Also fiddling with drivers and driver settings had no effect (setting it to max performance power mode etc)

System details:

Windows 7 64 ultimate
I7 sandybridge 2600k @ 4.4ghz
ASrock Z68 Pro3
Corsair vengeance 8gb
Cooler master rs-750-acaa-e3 (750 watt)

If anyone could figure this out id be so grateful.
 
Last edited:

ShintaiDK

Lifer
Apr 22, 2012
20,378
134
106
Start a game? OCCT? Furmark?

And if still in idle mode, sure you measure it correctly? And does it have the power connectors etc?
 

ShintaiDK

Lifer
Apr 22, 2012
20,378
134
106
Double checked the 2 6 pin PCIe power connectors? I would guess the card stays in idle mode if it didnt get enough power.

Else I would simply RMA.
 

Lokius

Junior Member
May 25, 2012
6
0
0
It has a 8 and 6 pin and yeah i switched them out several times (i have 4)
Cant imagine it being power starved with 750w .... i checked the requirements on the psu as well for the 12v rail and it easily gives enough....
 

ShintaiDK

Lifer
Apr 22, 2012
20,378
134
106
Ye dont think so either.

Maybe you can check the card at a friends PC? But RMA seems the only way.
 

Lokius

Junior Member
May 25, 2012
6
0
0
Ugh id be so bummed if i have to RMA it.... especially as it would be after the weekend.
Cant help but thinking it is some setting or something i could potentially fix.

And no no friend that lives nearby sadly :/
 

Lokius

Junior Member
May 25, 2012
6
0
0
Tried 301.24, 301.10, 301.42 and 302.59 betas.
Seems to just stay in PCIE 1.1 mode as well no matter what i do or run.
 
Last edited:

Tempered81

Diamond Member
Jan 29, 2007
6,374
0
76
Ugh id be so bummed if i have to RMA it.... especially as it would be after the weekend.
Cant help but thinking it is some setting or something i could potentially fix.

And no no friend that lives nearby sadly :/
You could reinstall the vga bios - might fix it.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
itzedy23 Graphics Cards 8

ASK THE COMMUNITY