firefox 18 released

Discussion in 'Software for Windows' started by hclarkjr, Jan 7, 2013.

  1. hclarkjr

    hclarkjr Lifer

    Joined:
    Oct 9, 1999
    Messages:
    11,375
    Likes Received:
    0
    http://dm-download02.mozilla.org/pu...eases/18.0/win32/en-US/Firefox Setup 18.0.exe

    What’s New


    • NEW Faster JavaScript performance via IonMonkey compiler
    • NEW Support for Retina Display on OS X 10.7 and up
    • NEW Preliminary support for WebRTC
    • CHANGED Experience better image quality with our new HTML scaling algorithm
    • CHANGED Performance improvements around tab switching
    • DEVELOPER Support for new DOM property window.devicePixelRatio
    • DEVELOPER Improvement in startup time through smart handling of signed extension certificates
    • HTML5 Support for W3C touch events implemented, taking the place of MozTouch events
    • FIXED Disable insecure content loading on HTTPS pages (62178)
    • FIXED Improved responsiveness for users on proxies (769764)

    Known Issues


    • Unresolved Certain valid WebGL drawing operations are incorrectly rejected, leaving incomplete rendering in affected pages (see 825205)
    • Unresolved If you try to start Firefox using a locked profile, it will crash (see 573369)
    • Unresolved For some users, scrolling in the main GMail window will be slower than usual (see 579260)
    • Unresolved Windows: The use of Microsoft's System Restore functionality shortly after updating Firefox may prevent future updates (see 730285)
    • Unresolved Starting Firefox with -private flag incorrectly claims you are not in Private Browsing mode (see 802274)

      Unresolved on v18 Resolved in v19
    • Unresolved Plugins stop rendering when the top half of the plugin is scrolled off the top of the page, in HiDPI mode (see 825734)
     
  2. hclarkjr

    hclarkjr Lifer

    Joined:
    Oct 9, 1999
    Messages:
    11,375
    Likes Received:
    0
    upgrade went smoothly, nothing new noticed yet.
     
  3. Engineer

    Engineer Elite Member

    Joined:
    Oct 9, 1999
    Messages:
    37,909
    Likes Received:
    3
  4. Pardus

    Pardus Diamond Member

    Joined:
    Jun 29, 2000
    Messages:
    8,107
    Likes Received:
    12
    VWC Cocoon Plug-in doesn't work for Firefox 18.0. You'll need to remove this plug-in to make firefox work after the update.
     
    #4 Pardus, Jan 8, 2013
    Last edited: Jan 8, 2013
  5. MontyAC

    MontyAC Diamond Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    4,124
    Likes Received:
    0
    thanks for the heads up. I've installed the update and it's running fine so far.
     
  6. minixjt

    minixjt Junior Member

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm sure I'm asking this out of ignorance. But wasn't they suppose to have a windows ui version with Firefox 18?
     
  7. Chiefcrowe

    Chiefcrowe Diamond Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,328
    Likes Received:
    4
    Don't know about the UI question.

    But, fyi v. 18 is now posted on the main firefox site.
     
  8. bruceb

    bruceb Diamond Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    7,868
    Likes Received:
    3
    Just did the update, so far all is fine.
     
  9. nemesismk2

    nemesismk2 Diamond Member

    Joined:
    Sep 29, 2001
    Messages:
    4,734
    Likes Received:
    2
    It just updated so tried out a few websites and i have no problems to report
     
  10. ginfest

    ginfest Golden Member

    Joined:
    Feb 22, 2000
    Messages:
    1,909
    Likes Received:
    1
    Thanks for the heads up, working as expected :)
     
  11. Iron Woode

    Iron Woode Lifer

    Joined:
    Oct 10, 1999
    Messages:
    21,640
    Likes Received:
    12
    it disabled my java plug-in.

    I have the latest one, too.

    hmm...
     
  12. pcslookout

    pcslookout Diamond Member

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    9,671
    Likes Received:
    4
    Does Firefox now update to the next version automatically ? What if I used a limited user account will it still do it?
     
  13. berryracer

    berryracer Platinum Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    2,766
    Likes Received:
    0
    it does update automatically only when you go to the ABOUT screen.

    If you have a non admin / limited user account you're screwed it won't update
     
  14. Mem

    Mem Lifer

    Joined:
    Apr 23, 2000
    Messages:
    21,270
    Likes Received:
    1
    Updated mine got a hard Firefox lockup when installing flash from their homepage so did a hard reset.

    I used Chiefcrowe link to update flash,went smooth then.


    So far all good,early days however :) . .
     
  15. Chiefcrowe

    Chiefcrowe Diamond Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,328
    Likes Received:
    4
    Unfortunately, it still does not update automatically if you are using a limited user account.
    You can make it work if you install the program in your user profile folder but that is also less secure.

     
Loading...