Finished building my first rig

Smartazz

Diamond Member
Dec 29, 2005
6,128
0
76
CPU: AMD Athlon X2 3800+ 2000MHz
Motherboard: Asus M2N-E
Memory: 2048 MB of Corsair PC6400
Video Card: eVGA 7900GT Nvidia Geforce
Hard Drive: Seagate 320.0 GB @ 7200 RPMS
Monitor: Sony HS95 19" LCD
Storage Interface: SATA
Internet Connection: Cablevision Cable @ 10/2
Operating System: Windows XP Pro

Comments:
1. Building my first system was a lot of fun.
2. Definatly a lot easier than I thought it would be.
3. I will probobly not buy a prebuilt rig again, it's more rewarding building it yourself, I never thought I could ever do it, but it was pretty straight foward.
4. Thanks everybody for all the help on this build.

Any comments about your first build?
 

StevenNevets

Senior member
Jul 7, 2006
915
0
0
I'm building soimething pretty similar to that..

Any problems at all, even the slightest?

A heads up maybe about a certain part
 

Smartazz

Diamond Member
Dec 29, 2005
6,128
0
76
Originally posted by: StevenNevets
I'm building soimething pretty similar to that..

Any problems at all, even the slightest?

A heads up maybe about a certain part

The only thing I had trouble figuring out was installing both the cd drive and hard drive on the same cable, I didn't use an SATA cable on this build. I just tried out a few games, this thing performs beautifully.
 

Trey22

Diamond Member
Oct 31, 2003
5,540
0
76
Glad you're happy w/ your new rig.

Couple of questions:
1. Will you be overlclocking?
2. What are the stock timings on that RAM?
3. How do you like that 19" Sony LCD?
 

Smartazz

Diamond Member
Dec 29, 2005
6,128
0
76
Originally posted by: Trey22
Glad you're happy w/ your new rig.

Couple of questions:
1. Will you be overlclocking?
2. What are the stock timings on that RAM?
3. How do you like that 19" Sony LCD?

1. Yeah, I bought the mobo and ram for overclocking.
2. It's supposed to be 5-5-5-12, but cpuz reports it as 5-5-5-18, how can I change that?
3. It's bright and very clear, it's okay as far as the res. goes.
 

Smartazz

Diamond Member
Dec 29, 2005
6,128
0
76
Originally posted by: StevenNevets
the link in your sig doesn't work... or is that just me (half those rig links tell me to log in)?

Yeah, I log on, then I x out, then I open the link up again.
 

Crescent13

Diamond Member
Jan 12, 2005
4,793
1
0
Congrats :thumbsup:

I will never buy prebuilt again either. Nice rig, now get overclocking! :D
 

Smartazz

Diamond Member
Dec 29, 2005
6,128
0
76
Originally posted by: Crescent13
Congrats :thumbsup:

I will never buy prebuilt again either. Nice rig, now get overclocking! :D

Here's the thing, I'm not 100% sure how to overclock a cpu, never done it before in my life, but there's a first time for everything.