Enabling Trim on Samsung 840

Discussion in 'Memory and Storage' started by MrBighouse, Nov 19, 2012.

  1. MrBighouse

    MrBighouse Junior Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I've had my 840 for about two weeks now and the first thing I did was to download trim enabler. The problem is I'm not sure if it is actually working. S.M.A.R.T is not populating any data other than up time and Power cycle count. Any idea if it is working right? I am running snow leopard (still.. yes i know)

    Thanks for your help.

    Marc :cool:

    [​IMG]
     
  2. Loading...

    Similar Threads - Enabling Trim Samsung Forum Date
    Enable Trim on exsisting RAID-0 Memory and Storage Apr 3, 2015
    enabling trim for samsung 840 EVO 500gb using win 7 Memory and Storage Dec 29, 2014
    Enabling TRIM in Raid 0 on AMD driver (OPTION ROM) HELP!! Memory and Storage Dec 21, 2014
    How to check Trim enable? Memory and Storage Jul 22, 2014
    SOLVED: Using SSD in Windows 7 / Enableing Trim / Problem running “fsutil”, guidance? Memory and Storage May 5, 2014

  3. tweakboy

    tweakboy Diamond Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    9,518
    Likes Received:
    2
    Your being punished for using a MAC. lol jk jk...

    Download a free app called crystal disk info ,,,,,,,,,,, it will tell you if trim is enabled . this is it

    [​IMG]
     
  4. Coup27

    Coup27 Platinum Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    2,125
    Likes Received:
    2
    Crystaldiskinfo is for Windows only.

    OP - Maybe if you can find a mac alternative to crystaldiskinfo it will highlight which commands are being sent?
     
  5. MrBighouse

    MrBighouse Junior Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    The search continues. Thanks for your help guys.
     
  6. MrBighouse

    MrBighouse Junior Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I think I might have found the answer to my question. Seems I installed a 64 bit version of trim enabler.. I guess snow leopard should be installing the 32bit version.

    http://www.groths.org/?p=785#comments