bootcamp wont install windows 7 - unable to create a new system partition (SOLVED)

Discussion in 'All Things Apple' started by Nvidiaguy07, Oct 24, 2011.

  1. Nvidiaguy07

    Nvidiaguy07 Platinum Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    2,808
    Likes Received:
    0
    Steps ive taken so far:

    updated everything fully (10.7.2, etc)
    Copied windows 7.iso to my mac desktop (msdn image, SHA1 checked)
    ran bootcamp assistant
    chose my iso, and then selected my 16gb patriot usb drive to copy the os to
    windows support software on separate usb drve
    chose to have partitions divided equally (60gb/60gb)
    reboots into windows installer
    gets to part where it asks "Where do you want to install windows?"

    I follow the steps in the guide:
    Disk 0 Partition 4 Bootcamp - click drive options - advanced
    format and click ok
    click next.... and then i get this error

    "setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information."

    Im stuck at this point, no matter what i try, i cant get past this point. Anyone else run into this problem? Id imagine anyone with an air who was installed windows 7 would have followed the exact same steps as myself right?
     
    #1 Nvidiaguy07, Oct 24, 2011
    Last edited: Oct 24, 2011
  2. Loading...

    Similar Threads - bootcamp wont install Forum Date
    Macbook pro with bootcamp, what happens if you delete the OSX partition? All Things Apple Nov 1, 2015
    Full size wireless keyboard that works on both Mac and windows bootcamp All Things Apple Sep 3, 2015
    Bootcamp Win10 on iMac 2008 ???? All Things Apple Jun 17, 2015
    Error when creating a Bootcamp partition All Things Apple Feb 1, 2014
    Ran bootcamp and restarted,now my mini wont do anything All Things Apple Dec 16, 2010

  3. Nvidiaguy07

    Nvidiaguy07 Platinum Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    2,808
    Likes Received:
    0
    ok got it to work.

    I guess because i had my os on one usb drive, and the software on the other plugged into the computer at the same time, it was screwing things up.

    I unplugged the other and left only one drive in, rebooted and it worked. go figure.