Go Back   AnandTech Forums > Software > PC Gaming

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 08-24-2013, 10:55 PM   #51
KaOTiK
Lifer
 
KaOTiK's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: FL
Posts: 10,884
Default

Well the only thing that isn't working right is the Duty Finder, and that is because the servers are at max capacity and are cracking under the stress.

I take it you never played an MMO at launch before? As far as MMO launches go, this one has been pretty damn smooth with just 1 thing breaking.
KaOTiK is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:21 PM   #52
TidusZ
Golden Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,556
Default

Quote:
Originally Posted by KaOTiK View Post
Well the only thing that isn't working right is the Duty Finder, and that is because the servers are at max capacity and are cracking under the stress.

I take it you never played an MMO at launch before? As far as MMO launches go, this one has been pretty damn smooth with just 1 thing breaking.
Servers have been down more than up and another maintenance is scheduled in a few hours. Duty server being down means you can't progress past level 10. I wouldn't call it smooth compared to some other mmo's like rift and neverwinter. Hell it took me an hour to start downloading it after going through the convoluted account system.
__________________
CPU 3770K @ 4.7 (1.275 V in bios, mirror lapped NH-D14)
Mobo Gigabyte Z77-UD5H
Memory 16gb Samsung 30 nm (not overclocked yet)
HDD 2 x Mushkin chronos deluxe 240 gb in RAID0
Video Zotac GTX 980 +194/+315 offset
Display Dell Ultrasharp 3007WFP-HC
TidusZ is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:25 PM   #53
KaOTiK
Lifer
 
KaOTiK's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: FL
Posts: 10,884
Default

Quote:
Originally Posted by TidusZ View Post
Servers have been down more than up and another maintenance is scheduled in a few hours. Duty server being down means you can't progress past level 10. I wouldn't call it smooth compared to some other mmo's like rift and neverwinter. Hell it took me an hour to start downloading it after going through the convoluted account system.
You pick about the only 2 MMO's that had probably the best launches and even then Rift had massive account security problems. Believe me, I know all to well about being stuck, I'm stuck at a story line quest (killing Ifrit) and can't get the duty finder to work long enough to get a group in the instance. Because of this I can't get my chocobo yet which was my main goal today. So believe me, I am pissed, but I have been through so many MMO launches where I couldn't even get on the server or stay on the server, that being able to play, even in a gimp state currently is still pretty damn good.
KaOTiK is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:26 PM   #54
Dunkman04
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by KaOTiK View Post
Well the only thing that isn't working right is the Duty Finder, and that is because the servers are at max capacity and are cracking under the stress.

I take it you never played an MMO at launch before? As far as MMO launches go, this one has been pretty damn smooth with just 1 thing breaking.
Square Enix has already used up all of their good will for this game. They needed and I expected a great launch and instead it's just another demonstration of incompetence.
Dunkman04 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:29 PM   #55
gothamhunter
Diamond Member
 
gothamhunter's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,267
Default

Same arguments I hear every time...

"Well if I was running this game it would have gone smoothly!"
"How could have they not planned for this!"
"THIS IS THE WORST LAUNCH IN THE HISTORY OF EVERYTHING"

lol @ crybabies
__________________
Heat

My WTS thread
gothamhunter is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 11:31 PM   #56
gothamhunter
Diamond Member
 
gothamhunter's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,267
Default

Quote:
Originally Posted by Dunkman04 View Post
Square Enix has already used up all of their good will for this game. They needed and I expected a great launch and instead it's just another demonstration of incompetence.
Man, you're right. After they bombed the initial launch and figured out that everyone hated it, they decided to create an ENTIRELY DIFFERENT MMO to help appease and re-gain their fans trust by re-creating it using all of their feedback. Let alone they let everyone who bought it before just keep their account and get another free period, they relaunched the new version and a pretty cheap price.

I tell ya, after all that I'm not sure I can trust them anymore
__________________
Heat

My WTS thread
gothamhunter is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 12:06 AM   #57
Dunkman04
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by gothamhunter View Post
Man, you're right. After they bombed the initial launch and figured out that everyone hated it, they decided to create an ENTIRELY DIFFERENT MMO to help appease and re-gain their fans trust by re-creating it using all of their feedback. Let alone they let everyone who bought it before just keep their account and get another free period, they relaunched the new version and a pretty cheap price.

I tell ya, after all that I'm not sure I can trust them anymore
We can agree to disagree then, since I think everything they've done is absolutely what they had to do in order to have a chance to operate a profitable subscription based MMORPG. I have no doubt that they want to do nothing more than deliver the best FF experience they can. I'm just starting to wonder if they can pull it off. Anyway, I'm only annoyed that I haven't been able to play as much as I want so they must be doing something right.
Dunkman04 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 12:26 AM   #58
ImpulsE69
Diamond Member
 
ImpulsE69's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,157
Default

The problem is more that it is really nothing special. It's not bad, and it's pretty to look at, but it's just another run of the mill MMO. They needed something special. In this, I think they failed. Maybe it's early on in the overall game, but I don't see how it will be much different 80 levels from now.

And yea..the part that is broken pretty much prevents me from doing anything but fighting monsters (due to where I left off).
__________________
I believe everyone is entitled to their own opinion and if anyone thinks differently they will promptly be crushed.

The World Needs a Reset Button.

Last edited by ImpulsE69; 08-25-2013 at 12:35 AM.
ImpulsE69 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 11:03 AM   #59
gothamhunter
Diamond Member
 
gothamhunter's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,267
Default

10102 error again when trying to login; darn
__________________
Heat

My WTS thread
gothamhunter is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 12:34 PM   #60
pathos
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by gothamhunter View Post
10102 error again when trying to login; darn
Yeah, got that this morning when I tried to log on. Now, all the servers are down for maint.

I'm not really angry about the launch, as almost all mmo's go through this kind of thing.

And, it's early access, so everyone is playing for free, more or less.

I just wish the open beta had been longer, and they'd tried to actually fix the duty finder stuff that was obviously a problem during open beta, instead of waiting till after the beta was over.

Perhaps we'd be getting more playtime now.

Well, as long as this crap is fixed by the actual launch day, I guess I wont have to much to complain about. However, if this is still ongoing a week after launch, I'll be much less forgiving.
pathos is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 12:43 PM   #61
KaOTiK
Lifer
 
KaOTiK's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: FL
Posts: 10,884
Default

From what I've been reading and everything. It seems that early access actually has more people logging on at once then even open beta did for them and they were not expecting that and that is why some of the same errors are popping up again that they claimed to have fixed from the open beta because even more people are in the system now.

The problems suck, but its typical MMO launch really. Can't expect companies to buy up tons of servers for the first week rush and then be left with a ton of ghost town servers and have merger happen a few months later due to everyone getting spread thin and people log on at their normal play times instead of trying to log on asap all the time with their new game.
KaOTiK is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 02:07 PM   #62
gothamhunter
Diamond Member
 
gothamhunter's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,267
Default

After the emergency maintenance on the North American/European data Worlds which was conducted from 8:30 a.m. to 9:30 a.m. on Aug. 25, to confirm the optimization of the matching server for the Duty Finder, we will be limiting the login more than usual. We will be relieving the limitation gradually as we see oversee the status.

We apologize for any inconvenience this may caues, but we would like to ask for your continued cooperation to make this a stable environment.
__________________
Heat

My WTS thread
gothamhunter is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 02:33 PM   #63
Aikouka
Lifer
 
Aikouka's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 24,735
Default

I'm just bummed that any server where anyone that I know (including on here) is playing on is already locked down. I don't feel like creating a character on a server just to have it go to waste because I want to play with someone else. I've pretty much been playing Torchlight II the entire Early Access period because either I can't play (server down, etc.) or there's no reason for me to play. I don't mind the prior so much as I'm pretty used to online game launches, but the latter does suck a bit.
Aikouka is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 02:37 PM   #64
ImpulsE69
Diamond Member
 
ImpulsE69's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,157
Default

Yea I'm not a fan of all the servers either. It would be nice if your char could go between the servers. Honestly at this date in the game...not sure why they didn't go that route. They could still put a limit on the # of people logged into 1 server, but it would be really nice if they weren't segregated like this. We are past all that.
__________________
I believe everyone is entitled to their own opinion and if anyone thinks differently they will promptly be crushed.

The World Needs a Reset Button.
ImpulsE69 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 04:39 PM   #65
pathos
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 368
Default

Well, since I was stuck earlier, with the duty finder, I took a break. Came back, and tried to log on....

Told me the server was full, and to try again later (no que, just the note), then kicked back to the start menu.

Took me around ten times, but finally got logged on. After that, it was pretty smooth, no problems at all with the duty finder.

Then, I tried using the return skill to get back to Limsa from Ul'dath, or however they are both spelled. Lost connection, kicked back to the start menu, and now telling me I still have a character logged on, and to wait for it to log itself out.

That was 10 minutes ago. Guess I'll take another break. Perhaps I'll be able to log back in if I give it more than 10 minutes 0_o /sigh
pathos is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 06:26 PM   #66
TidusZ
Golden Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,556
Default

Quote:
Originally Posted by pathos View Post
Well, since I was stuck earlier, with the duty finder, I took a break. Came back, and tried to log on....

Told me the server was full, and to try again later (no que, just the note), then kicked back to the start menu.

Took me around ten times, but finally got logged on. After that, it was pretty smooth, no problems at all with the duty finder.

Then, I tried using the return skill to get back to Limsa from Ul'dath, or however they are both spelled. Lost connection, kicked back to the start menu, and now telling me I still have a character logged on, and to wait for it to log itself out.

That was 10 minutes ago. Guess I'll take another break. Perhaps I'll be able to log back in if I give it more than 10 minutes 0_o /sigh
If it's error 3102 it might be a lot more than 10 minutes. I can't log in since last maintenance

http://imgur.com/s2cXFYZ
__________________
CPU 3770K @ 4.7 (1.275 V in bios, mirror lapped NH-D14)
Mobo Gigabyte Z77-UD5H
Memory 16gb Samsung 30 nm (not overclocked yet)
HDD 2 x Mushkin chronos deluxe 240 gb in RAID0
Video Zotac GTX 980 +194/+315 offset
Display Dell Ultrasharp 3007WFP-HC

Last edited by TidusZ; 08-25-2013 at 07:05 PM.
TidusZ is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 07:07 PM   #67
ImpulsE69
Diamond Member
 
ImpulsE69's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,157
Default

N/m Up again
__________________
I believe everyone is entitled to their own opinion and if anyone thinks differently they will promptly be crushed.

The World Needs a Reset Button.
ImpulsE69 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 07:11 PM   #68
pathos
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by TidusZ View Post
If it's error 3102 it might be a lot more than 10 minutes. I can't log in since last maintenance

http://imgur.com/s2cXFYZ
Well, waited another 20-30 minutes or so, and that error went away. But, then it was just telling me "server full, come back later" without putting me into a que again.

I don't mind sitting in a q for 5-15 minutes. But, not letting me even que up? wth?
pathos is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 07:20 PM   #69
TidusZ
Golden Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,556
Default

Yep queues are good, this keep trying til it works (or doesn't) is the worst. Its bad for players and it just makes the servers get hit harder by people bruteforcing logins...

tbh bruteforcing has worked for me in the past with many games but I must have tried 100x and no luck so its pretty bad
__________________
CPU 3770K @ 4.7 (1.275 V in bios, mirror lapped NH-D14)
Mobo Gigabyte Z77-UD5H
Memory 16gb Samsung 30 nm (not overclocked yet)
HDD 2 x Mushkin chronos deluxe 240 gb in RAID0
Video Zotac GTX 980 +194/+315 offset
Display Dell Ultrasharp 3007WFP-HC
TidusZ is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 07:25 PM   #70
Grooveriding
Diamond Member
 
Grooveriding's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Toronto, CA
Posts: 6,532
Default

Came home and wanted to play.. epic fail. Are we expected to sit there and spam login attempts ad nauseum ? ; click start, click character name, click that yes I do really want to login, click on the world is full try again crap.. rinse repeat.

Not worth it and gave up after a few minutes of that crap.
__________________
5960X @ 4.5 | X99 Deluxe | 16GB 2600 GSkill DDR4 | 780ti SLI | Evo 500GB Raid 0 | Dell U3011 | EVGA 1300W G2
under custom water
Grooveriding is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 07:41 PM   #71
PowerYoga
Diamond Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 4,403
Default

that's their plan: get enough people to be sick and tired of their crap that they can say "look servers are fine!" and call it a day.

That's one way to fix a congested server I suppose.

1) congested server!
2) kick off 80% of the world and make it so nobody can login.
3) Not congested anymore!

If you do happen to log in, don't switch zones. You'll get dumped out.
__________________
Your mouse has moved. Windows will restart to make the necessary changes.
PowerYoga is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 09:20 PM   #72
Reckoner
Lifer
 
Reckoner's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 10,840
Default

Time to start on 3.0. Game is a fucking joke. Can't even queue up at this point and they want to release this in 2 days? LOL. Fuck them
Reckoner is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 09:26 PM   #73
Nativegamer
Member
 
Nativegamer's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 60
Default

Is it true there is NO AFK timer? lol...how is this even possible? Does anyone have any info on this?

People can just log in and go to work or whatever and still be on when they get home?....lmao...I hope I understand this wrong!
Nativegamer is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 09:31 PM   #74
robvp
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 423
Default

man i dont know why they took out the queue, i tried 3 times and then closed the game, been trying to play all day, this early access thing was more of a phase 5 beta, servers have been quite bad, i expect the launch tomorrow to get worse
__________________
Steam name: robv
http://heatware.com/eval.php?id=73537
robvp is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2013, 09:40 PM   #75
ImpulsE69
Diamond Member
 
ImpulsE69's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,157
Default

I've been trying off and on...at this point I'm just done with it. It's something as a time waster, but meh... paying for this was pointless. Exactly why I never do this. Lesson learned.
__________________
I believe everyone is entitled to their own opinion and if anyone thinks differently they will promptly be crushed.

The World Needs a Reset Button.
ImpulsE69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.