Go Back   AnandTech Forums > Software > Console Gaming

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 02-27-2013, 09:38 AM   #1
Kelemvor
Lifer
 
Kelemvor's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 16,733
Default Hooking up a Kinect. Power cord needed?

So I have an Xbox 360 that's less than a year old. I don't know what model or revision or anything it is but am just trying to figure out what I need if I pick up a used Kinect.

I keep seeing things mentioning the power cord and whether or not I need one or not which is my question.

Is it just original Xbox's that need the separate power cord or is there a chance mine would as well? I'm looking on eBay and Craigslist and many say it's the Kinect only so I just want to make sure that's all I need.

Any info would be greatly appreciated.

Thanks!
__________________
Take It Outside!!
Kelemvor is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 09:47 AM   #2
American Gunner
Platinum Member
 
American Gunner's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,393
Default

If you have the slim then I don't think you need the power cord. That was just for older versions of the 360.
__________________
XBL: xGunner26x
PSN: AMER1CAN_GUNNER
Steam: xGunner26x
American Gunner is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 10:12 AM   #3
Aikouka
Lifer
 
Aikouka's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 24,539
Default

No. Just plug in the DisplayPort-like cable to the slim 360. The older XBOX required a Kinect-to-USB adapter that also provided power through the AC adapter. The Slim provides power through said DisplayPort-like port.
Aikouka is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 12:02 PM   #4
Drako
Diamond Member
 
Drako's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: San Jose, USA
Posts: 8,286
Default

As stated above, if your 360 has the Kinect port (labeled AUX), like this picture shows, then you don't need the extra power cable.

Drako is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.