Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Motherboards

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 02-03-2011, 09:12 PM   #1
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default Mouse not working in UEFI...?

I wanted to get into the UEFI and look around and now all the sudden my mouse doesn't respond?

Keyboard is fine but mouse arrow is just frozen on the screen...

P67 Sabertooth, 1253 bios...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 09:34 PM   #2
PreferLinux
Senior Member
 
PreferLinux's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 420
Default

Did it work before? If so, did it stop after flashing it?
PreferLinux is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 09:36 PM   #3
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

It worked both before and after, but has stopped...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 10:01 PM   #4
PreferLinux
Senior Member
 
PreferLinux's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 420
Default

Has the mouse changed? Try resetting the CMOS/restore default settings.
PreferLinux is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 10:06 PM   #5
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by PreferLinux View Post
Has the mouse changed? Try resetting the CMOS/restore default settings.
Thing is that it works FINE in W7...weird.
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 10:57 PM   #6
HumblePie
Lifer
 
HumblePie's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Antonio, TX
Posts: 11,548
Default

did you put the mouse in a usb 3 port when it's a usb 2 mouse? sometimes that screws it up.
__________________
Heat: 45-0-0
Political Compass
Humble Pie UK/US Rock Band
Quote:
Originally Posted by highland145;
I can't ever provide facts for my arguments so I just call others trolls instead and feel like I am winning!
HumblePie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 10:58 PM   #7
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by HumblePie View Post
did you put the mouse in a usb 3 port when it's a usb 2 mouse? sometimes that screws it up.

Nope...

Mouse and keyboard both work in W7...

Only the keyboard while in UEFI...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 11:03 PM   #8
COPOHawk
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 252
Default

Glitchy shizzy....

I wonder if this is another "bug" Intel forgot to figure out
__________________
Top box: i3570K, Gigabyte X77-UD5H, 2x8 GB Corsair RAM, 160 GB Intel 320, Radeon 6870 1GB, Asgard beams, F302s and hyperdrive (dealer installed).

Plus about 4 other boxes that all serve a purpose.
COPOHawk is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 01:31 AM   #9
PreferLinux
Senior Member
 
PreferLinux's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 420
Default

Could you have changed a setting that managed to affect it?
PreferLinux is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 01:34 AM   #10
BoomerD
Lifer
 
BoomerD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Where I hang my hat.
Posts: 44,862
Default

OK, a bit of googling shows that you're not the only one with these problems...
Are you using a wireless mouse?

http://www.google.com/search?hl=&q=u...US412&ie=UTF-8

Last edited by BoomerD; 02-04-2011 at 02:09 AM.
BoomerD is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 08:50 AM   #11
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by BoomerD View Post
OK, a bit of googling shows that you're not the only one with these problems...
Are you using a wireless mouse?

http://www.google.com/search?hl=&q=u...US412&ie=UTF-8
Yeah I Google'd some too, my mouse is wired, Razer USB. And from what I've read it's no better with BIOS 1204...

It's all these LITTLE issues that is taking a BIT of the fun out of this new rig...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:41 AM   #12
BoomerD
Lifer
 
BoomerD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Where I hang my hat.
Posts: 44,862
Default

Quote:
Originally Posted by Anomaly1964 View Post
Yeah I Google'd some too, my mouse is wired, Razer USB. And from what I've read it's no better with BIOS 1204...

It's all these LITTLE issues that is taking a BIT of the fun out of this new rig...
You have the wrong attitude...it's the little issues that make this stuff FUN!!
Instead of having a computer that just works right...right out of the box, you get to keep tinkering!!

Have you tried reinstalling the Intel chipset drivers?

http://downloadcenter.intel.com/Deta...ility&lang=eng


(I think that's the right set for your board)
BoomerD is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 12:16 PM   #13
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Ran the Intel utility, I have the most up to date chipset drivers...

Hmmm

Quote:
Originally Posted by BoomerD View Post
You have the wrong attitude...it's the little issues that make this stuff FUN!!
Instead of having a computer that just works right...right out of the box, you get to keep tinkering!!

Have you tried reinstalling the Intel chipset drivers?

http://downloadcenter.intel.com/Deta...ility&lang=eng


(I think that's the right set for your board)
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 01:22 PM   #14
Diogenes2
Platinum Member
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 2,110
Default

OS drivers are not in place for the BIOS.
__________________
3930K @ 4.4g - AsRock X79 Extreme9 - 212+ EVO - 16gb PC1333 GTX 560Ti 448
Diogenes2 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 01:25 PM   #15
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by Diogenes2 View Post
OS drivers are not in place for the BIOS.

Thing is mouse worked before on original bios and 1253...

I don't wanna install 1204...

Guess I will just deal with it until better bios or mb comes out...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 01:41 PM   #16
rjeftw
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Florida
Posts: 56
Default

Sadly enough on my Asrock Fatal1ty board my deathadder doesn't like to work when in USB 3 ports. Works fine in the legacy ports, although the mouse itself works inverted in UEFI bios. Weird as hell. :/
rjeftw is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 02:23 PM   #17
BoomerD
Lifer
 
BoomerD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Where I hang my hat.
Posts: 44,862
Default

I feel better and better about building a new rig with the 1156 components instead of waiting 3-4 weeks for Sandy Bridge to come out...

Will all these glitches get worked out in time? Certainly, but it's a PITA for those who wanted the newest and fastest...
BoomerD is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 03:48 PM   #18
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by BoomerD View Post
I feel better and better about building a new rig with the 1156 components instead of waiting 3-4 weeks for Sandy Bridge to come out...

Will all these glitches get worked out in time? Certainly, but it's a PITA for those who wanted the newest and fastest...

Amen dude!

I am wishing I had gotten and XTREME processor now...kinda...a little...

The LEARNING is fun but...after nearly two weeks, I just want it to work right!
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 05:21 PM   #19
BoomerD
Lifer
 
BoomerD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Where I hang my hat.
Posts: 44,862
Default

Quote:
Originally Posted by Anomaly1964 View Post
Amen dude!

I am wishing I had gotten and XTREME processor now...kinda...a little...

The LEARNING is fun but...after nearly two weeks, I just want it to work right!
For your uses, the i7-extreme would have been overkill...and a huge waste of money.
BoomerD is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 10:13 PM   #20
Porco Rosso
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Default

Re mouse not working;
Have you checked that legacy USB devices is enabled?

I didn't notice anyone mention that, but I may of missed it.
Porco Rosso is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 10:38 PM   #21
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by Porco Rosso View Post
Re mouse not working;
Have you checked that legacy USB devices is enabled?

I didn't notice anyone mention that, but I may of missed it.

Yes, legacy USB is Enabled...
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:06 PM   #22
PreferLinux
Senior Member
 
PreferLinux's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 420
Default

Is it on USB 3 or USB 2?
PreferLinux is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:43 PM   #23
Anomaly1964
Golden Member
 
Anomaly1964's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,917
Default

Quote:
Originally Posted by PreferLinux View Post
Is it on USB 3 or USB 2?

I've tried on all I think...

Does one have a different marking than the other?
__________________
"Choice is an illusion created between those with power and those without..."

i-2500K - 212+ - Sabertooth P67 - GTX 570 OC - 8GB Ram - HAF 932 - HP LD4200
Anomaly1964 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 02:07 AM   #24
PreferLinux
Senior Member
 
PreferLinux's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 420
Default

The USB 3 ports are probably light blue.
PreferLinux is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 02:19 AM   #25
BoomerD
Lifer
 
BoomerD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Where I hang my hat.
Posts: 44,862
Default

Quote:
Originally Posted by Anomaly1964 View Post
I've tried on all I think...

Does one have a different marking than the other?
On your rear I/O panel, the USB 3.0 ports are the two blue ports next to your LAN cable port. All the rest of the USB ports (red & black) are USB 2.0.

BoomerD is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.