Go Back   AnandTech Forums > Software > Operating Systems

· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· AMD Video Cards
· Nvidia
· Displays
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions

Thread Tools
Old 12-06-2010, 08:56 PM   #1
Senior Member
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Posts: 722
Default Windows 7 Pro - All links broken

This is a fun one. Every single link in my Start Menu, desktop and task bar has become the link to the same program. I am quite sure it's not the application itself (Paint.net), something happened that made all my links point to the same program.

If I right click/Properties any of the links it shows the correct data for where the link should be pointing (including the path name) but clicking any of the links makes Paint.net start.

I am quite skilled with PC's/Windows, I have all Windows updates, virus protection is extensive and up to date, etc. I have searched and been unable to find someone else with the same issue, let alone a fix. Please help.
"Forgive your enemies, but never forget their names." - John F. Kennedy

"A witty saying proves nothing." - Voltaire
Arcex is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 09:55 PM   #2
Elite Member
Nothinman's Avatar
Join Date: Sep 2001
Posts: 30,672

My first guess would be that you somehow managed to associate .lnk files with Paint.net...
Nothinman is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 10:32 PM   #3
Super Moderator
Elite Member
mechBgon's Avatar
Join Date: Oct 1999
Posts: 30,699

First fix I'd try is a System Restore to before the problem occurred. It's sort of low-brow, but hey.
mechBgon is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2010, 05:38 PM   #4
Join Date: Feb 2010
Posts: 140

I've seen this as a very common problem on Microsoft Answers. I just went there and searched "all shortcuts same program" and found a lot of them. I didn't spend a lot of time comparing the various answers but this one sounds like a probable solution: http://social.answers.microsoft.com/...6-1fbd552e7830
FoxFifth is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Alpha 1
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.