Go Back   AnandTech Forums > Social > The Garage

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-27-2010, 06:11 PM   #1
PhoKingGuy
Diamond Member
 
PhoKingGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 4,570
Default Turn signal only works sometimes?

1999 Infiniti I30 Limited, parents beater car.

Turn signals only work sometimes, on a complete whim usually. If I press the hazard button nothing will happen, as does if I signal right or left. My mom said if you leave the signal in the right or left position for awhile, it will usually start signaling in 5-10 minutes or so.

Checked all the fuses related to lights and everything is fine on that end. If I press the hazard button or signal right/left I can hear a relay clicking somewhere, so I would assume that would be ok? Though I can't think of anything else that would be the culprit of it.

Ideas anyone? Its kind of dangerous to drive this thing right now, but they've had it up to about the breaking point with things failing on this.
__________________
AT Garage VW/BMW Fanclub Member


Official member of the Frat Boy Club

Quote:
Originally Posted by BudAshes View Post
You act like the government knows more than anyone else. Our government is full of retards that know nothing.
PhoKingGuy is offline  
Old 10-27-2010, 06:33 PM   #2
simonizor
Golden Member
 
simonizor's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: WI
Posts: 1,312
Default

My gf's old Corsica had an issue where if you adjusted the steering wheel up or down, the headlights, etc would stop working. It ended up being bad wiring.
simonizor is offline  
Old 10-27-2010, 08:58 PM   #3
CraigRT
Lifer
 
CraigRT's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: London, ON, Canada
Posts: 31,443
Default

Replace the flasher relay?
If the hazard's don't work either, it sounds like its not the stalk that is causing the problem.
__________________
My Cannondale
My Specialized
CraigRT is offline  
Old 10-27-2010, 09:43 PM   #4
exdeath
Lifer
 
exdeath's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 13,455
Default

Probably relay or the column switch ring. Play with the switch and listen for the relay to buzz or click repeatedly.
exdeath is offline  
Old 10-27-2010, 10:15 PM   #5
cprince
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 963
Default

Quote:
Originally Posted by CraigRT View Post
Replace the flasher relay?
If the hazard's don't work either, it sounds like its not the stalk that is causing the problem.
agreed. If the hazard is also not working then most likely it's not the switch in the stalk. Check/replace the flasher unit. Also, make sure all the signal lights work.

Quote:
If I press the hazard button or signal right/left I can hear a relay clicking somewhere, so I would assume that would be ok?
This definitely sounds like something's wrong with the flasher unit. If I were you, I would replace it first. It's only $10 from autozone for your car.

Last edited by cprince; 10-27-2010 at 10:21 PM.
cprince is offline  
Old 10-27-2010, 10:54 PM   #6
PhoKingGuy
Diamond Member
 
PhoKingGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 4,570
Default

Quote:
Originally Posted by cprince View Post
agreed. If the hazard is also not working then most likely it's not the switch in the stalk. Check/replace the flasher unit. Also, make sure all the signal lights work.



This definitely sounds like something's wrong with the flasher unit. If I were you, I would replace it first. It's only $10 from autozone for your car.
Thanks guys, im gonna try this tomorrow. Thats what I thought it was but I wanted to double check to see if it could be anything else.
__________________
AT Garage VW/BMW Fanclub Member


Official member of the Frat Boy Club

Quote:
Originally Posted by BudAshes View Post
You act like the government knows more than anyone else. Our government is full of retards that know nothing.
PhoKingGuy is offline  
Old 10-28-2010, 02:29 AM   #7
Throckmorton
Lifer
 
Throckmorton's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 16,719
Default

You may need to top up your blinker fluid, but while you're at it you might as well do a complete flush and fill.

__________________
K&N air filter = 45x as much dirt in your engine (working link)
http://i52.tinypic.com/50lf0y.gif
"It has already been proven that the concept of a "living wage" is a liberal fantasy." - Patranus
Throckmorton is offline  
Old 10-28-2010, 06:01 PM   #8
XZeroII
Lifer
 
XZeroII's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 12,573
Default

lol. Was anyone else's first reaction that flashers are only supposed to work sometimes? "The thing turns on and off, on and off, on and off."

I have nothing more to contribute. Sorry.
__________________
Add IMO to the end of all my posts

Dilbert Sales Training: A good sale is like a good wedgie, your victim shouldn't see it coming.

"Of course I'm paranoid! Everyone is trying to kill me!"
XZeroII is offline  
Old 10-29-2013, 07:54 PM   #9
thisguy!
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Default Exact. Same. Problem.

Sorry to bring up a three year old post, but I have the exact same problem with my grandmother's car. Can I ask how you sorted this out with your infiniti?

Thanks in advance!
thisguy! is offline  
Old 10-29-2013, 10:58 PM   #10
PhoKingGuy
Diamond Member
 
PhoKingGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 4,570
Default

It was the flasher relay,

also...holy necro thread. haha
__________________
AT Garage VW/BMW Fanclub Member


Official member of the Frat Boy Club

Quote:
Originally Posted by BudAshes View Post
You act like the government knows more than anyone else. Our government is full of retards that know nothing.
PhoKingGuy is offline  
Old 10-30-2013, 02:22 PM   #11
thisguy!
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Default Thanks!

Yea, I knew it was an old thread, but it was the only perfect match I could find with my problem, and I saw that you were still active on this board, so I figured I might get lucky.
Thanks again!

Glad it helped you but I am closing this thread so it may die in peace now...
Also in the future do not be afraid to post and ask questions...

AT Moderator
Bartman39

Last edited by Bartman39; 10-30-2013 at 05:45 PM.
thisguy! is offline  
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.