Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > CPUs and Overclocking

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 06-18-2008, 01:59 PM   #1
crisium
Senior Member
 
crisium's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Pennsylvania
Posts: 946
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

There's an AMD Dual-Core Optimizer which I have for my current dual-core system:

http://www.amd.com/us-en/Proce..._182_871_13118,00.html

I have a new Phenom Quad Core system, and I'm wondering about optimizers. I probably should NOT get the AMD Dual-Core Optimizer, right? But is there anything I should get or do for my system?
__________________
SAMSUNG NP700G7C-S01US: Intel Core i7 3610QM, 16GB Memory DDR3 1600, 1.5TB HDD, NVIDIA GeForce GTX 675M
crisium is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 02:19 PM   #2
graysky
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 783
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

I never heard of such a thing (the software you linked). Wonder why Intel hasn't published one.
__________________
CPU-Z Validated O/C
graysky is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 03:25 PM   #3
Extelleron
Diamond Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,127
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

http://www.amd.com/us-en/Proce..._182_871_15259,00.html

There is a CPU driver for Phenom systems, but it doesn't sound like something that would be necessary. Anyway the AMD dual-core optimizer is only needed under XP, if you are using Vista there is no optimizers/drivers to worry about.
__________________
Intel Core i5 3570K @ 4.5GHz
Asrock Z77 Extreme 4
8GB Corsair DDR3-1866
XFX Radeon HD 7970
Windows 8 64-Bit
Corsair TX750
Extelleron is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 04:00 PM   #4
Phynaz
Diamond Member
 
Phynaz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6,642
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

Quote:
Originally posted by: graysky
I never heard of such a thing (the software you linked). Wonder why Intel hasn't published one.

Because the Dual Core Optimizer is a fix for broken clock sync on the AMD cpu's.

Intel doesn't have this problem.
__________________
Quote:
Originally Posted by Abwx View Post
I saw good resolutions pics of the so called lunar module, heck, that s quite a piece of garbage with badly jointed metalic and litteraly hammered plates, seriously, you think that this piece of metalic junk actualy landed on the moon..??
Phynaz is online now   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 04:15 PM   #5
Toadster
Senior Member
 
Toadster's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Folsom, CA
Posts: 596
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

Quote:
Originally posted by: graysky
I never heard of such a thing (the software you linked). Wonder why Intel hasn't published one.
probably doesn't need it <snicker>
__________________
Get the SCOOP!
----------------------------
Core i7 980X EE 4.2GHz | Intel DX58SO "Smackover" X58 Mobo
Xigmatek S2183 CPU Cooler | 12GB Patriot DDR3 1600
2 x 160G G2 X25-M Intel SSD | 2 x nVidia GTX480 in SLI
ETASIS 850W Tier1 PSU | Antec 300 Case
Toadster is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:20 AM   #6
graysky
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 783
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

@toadster - yeah, lol!
__________________
CPU-Z Validated O/C
graysky is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2008, 11:52 AM   #7
heyheybooboo
Diamond Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6,289
Default Is there an AMD Quad Core optimizer?

Quote:
Originally posted by: Phynaz
Quote:
Originally posted by: graysky
I never heard of such a thing (the software you linked). Wonder why Intel hasn't published one.

Because the Dual Core Optimizer is a fix for broken clock sync on the AMD cpu's.

Intel doesn't have this problem.
Uhhhh ... Yes, they did.

There were a number of isues with XP concerning decreased performance and power management with both Intel and AMD dual-core microprocessors.


__________________
"People sleep peaceably in their beds at night only because NeoCon patriots stand ready to violate the constitution and do violence on your behalf"
heyheybooboo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.