Go Back   AnandTech Forums > Social > Off Topic

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 05-09-2006, 12:29 AM   #1
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

i just made a call to someone, and it rang like three times and the recording said "All circuits are busy. please try again later."

what does that mean?
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:30 AM   #2
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

verizon btw

thanks
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:31 AM   #3
wfbberzerker
Lifer
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 10,423
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

all of the operators are busy switching for other customers
__________________
silly hats only.
Yatta!
wfbberzerker is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:31 AM   #4
MazerRackham
Diamond Member
 
MazerRackham's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 6,572
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

It means that they saw you touching yourself last night, and they are NOT happy.

--------------------------------------------------------------
Others have had a vacation for such humor.

Interested in a cruise?

Mod
MazerRackham is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:32 AM   #5
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: wfbberzerker
all of the operators are busy switching for other customers


so did the phone even rang on the receiving side??
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:33 AM   #6
daniel1113
Diamond Member
 
daniel1113's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Williamsburg, VA
Posts: 6,448
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

The analog phone system is based on circuit switching... i.e., each call uses the entire bandwidth of one circuit. So, if a lot of people make a call at the same time, there literally are not enough lines for every call.
daniel1113 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:34 AM   #7
Ronstang
Lifer
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 12,355
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

There are only so many available swithes in any given area and if enough people are calling at one time you can overtax the system and you simply need to wait a little while. This usually only happens during emergencies when there is much larger than normal phone traffic for any given area. It happens to me occasionally. Not a problem.
__________________
My Rigs
1957 Thunderbird
1966 Shelby G.T.350H #1781
1966 Mustang Fastback restomod project
1966 Mustang Coupe restomod project (this one will get over 30 mpg!!)

I'm a car guy, a computer is a tool not a pastime!
Ronstang is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:34 AM   #8
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

so just call again??
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:36 AM   #9
Kadarin
Lifer
 
Kadarin's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: /dev/random
Posts: 43,676
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

It means they dropped your call for no reason whatsoever.

Geez, what do you think it means? You think it might mean that just maybe, possibly, all of their circuits are busy, and that you should try again later?
__________________
Eject, Buckaroo! Eject!
Kadarin is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:36 AM   #10
Vinfinite
Golden Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,639
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: iskim86
Quote:
Originally posted by: wfbberzerker
all of the operators are busy switching for other customers


so did the phone even rang on the receiving side??
no, the call did not go through, so no ring
Vinfinite is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:36 AM   #11
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

ok thanks
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:36 AM   #12
Vinfinite
Golden Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,639
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: iskim86
so just call again??
yes, give it a few minutes and try again
Vinfinite is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:47 AM   #13
iskim86
Banned
 
Join Date: Jul 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 1,802
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: Astaroth33
It means they dropped your call for no reason whatsoever.

Geez, what do you think it means? You think it might mean that just maybe, possibly, all of their circuits are busy, and that you should try again later?
and by circuits i wanted to know if the phone i called was busy or the company was busy or what.
iskim86 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:50 AM   #14
Rubycon
Madame President
 
Rubycon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,879
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

There's a masked message in that recording that says you need to buy a demon dialer. Hehehe anyone remember those? People used them to bust in to win radio station contests.
Rubycon is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 12:51 AM   #15
biggestmuff
Diamond Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 8,207
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

for the last time, it means that there was no available bandwidth for you call.
__________________
FS: Line6 Variax modeling guitar, two Samsung DLP TVs...

Heat

Μολὼν λαβέ
biggestmuff is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 01:56 AM   #16
sandorski
No Lifer
 
sandorski's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: coquitlam, bc
Posts: 57,574
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

It means:

1) All circuits

2) are busy

Anymore questions?
__________________

FX 8320@4ghz||Zalman LQ310||AsusM5A99X EVO R2
||XFX 5870 1gb||16gb Corsair Vengeance DDR3||Seasonic M12 II 500watts||Zalman Z9 Plus||Asus MS238H

Science inspires us towards a better tomorrow, Fundamentalism wants us to die.
sandorski is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 01:59 AM   #17
DainBramaged
Lifer
 
DainBramaged's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 23,192
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: iskim86
Quote:
Originally posted by: wfbberzerker
all of the operators are busy switching for other customers


so did the phone even rang on the receiving side??
LMAO
DainBramaged is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 02:00 AM   #18
maddogchen
Diamond Member
 
maddogchen's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 7,882
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

it means something big and terrible is happening in your area and everyone is panicking and making their calls at the same time, overloading the circuits.
maddogchen is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 03:49 AM   #19
ajscottsr
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 13
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: iskim86
i just made a call to someone, and it rang like three times and the recording said "All circuits are busy. please try again later."

what does that mean?
I think everyone completely missed it...

Sorry iskim86, you deserve a good answer.

It means all circuits are busy. please try again later.
ajscottsr is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 04:17 AM   #20
Colt45
Lifer
 
Colt45's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Советский Союз
Posts: 19,720
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

wow.
__________________
######
############
##########################
##################################################
##################################################
Colt45 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 05:16 AM   #21
OFFascist
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Corpus Christi, TX
Posts: 987
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

It means the circuits, all of them, well they are busy.
__________________
Fascism > Socialism
OFFascist is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 05:31 AM   #22
Goosemaster
Lifer
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 48,770
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

It means that the NSA is touching you at night
__________________
The meaning of life is meaning.You strive to define it, and strive to have it define yourself.

It's all explained in my latest book: Fight the man.
Goosemaster is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 07:12 AM   #23
GeekDrew
Diamond Member
 
GeekDrew's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Columbus, OH, USA
Posts: 8,886
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: iskim86
Quote:
Originally posted by: Astaroth33
It means they dropped your call for no reason whatsoever.

Geez, what do you think it means? You think it might mean that just maybe, possibly, all of their circuits are busy, and that you should try again later?
and by circuits i wanted to know if the phone i called was busy or the company was busy or what.
99% of the time it means that the PSTN is too busy to route your call. The other 1% of the time is large companies using PBXs that run the 'all circuits busy' messages when they are internally unable to properly route or complete a call.
__________________
signature file missing.
GeekDrew is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 07:13 AM   #24
rudder
Lifer
 
rudder's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Tennessee
Posts: 18,278
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: OFFascist
It means the circuits, all of them, well they are busy.
But does that mean the circuits are busy and he should try his call at a later time?
rudder is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2006, 07:23 AM   #25
DaiShan
Diamond Member
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 9,617
Default what does it mean when the phone says "all circuits are busy"?

Quote:
Originally posted by: MS Dawn
There's a masked message in that recording that says you need to buy a demon dialer. Hehehe anyone remember those? People used them to bust in to win radio station contests.

Heheh, when I was "load testing" the voip PBX that I built for my last employer I wrote a script to utilize all 23 lines of the T1 PRI to win at radio stations, and to get football tickets. Normally you have to call for 4-5 hours to get through for the football tickets, but I got through 16 times in less than 10 minutes. I had the automated system on hold on 4 or 5 lines at a time heh. The best part is since it's all digital, the PRI determined if the line was busy 3-4 seconds before you would have heard the busy tone and disconnected the line, then began dialing again. Each line was dialing about once a second
DaiShan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.