Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Computer Help

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· AMD Video Cards
· Nvidia
· Displays
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 06-27-2011, 08:58 PM   #1
mrfatboy
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 822
Default Setup was unable to create the directory - Error 5: Access is Denied

I have been trying to install a couple of programs to my Windows 7x64 computer. The programs are mediamonkey and musicbrainz. Both install fine on another win7x64 computer I have.

I get the following error:

Setup was unable to create the directory
"cusers\office\appdata\local\temp\is-CIGH9.tmp"
Error 5: Access is Denied


I have checked permissions and ownership and I as far as I can tell I have all the rights.
I can create a file in the "temp" directory.
I can delete a file in the "temp" directly.
I have tried "run as administrator" (even though I am the administrator)
The UAC is off. I have turned on and it still doesn't work. Turned it back off.

Any suggestions? This is driving me nuts.
__________________
Q9550 @ 3.4 1.35v | Gigabyte EP45-UD3R
2 X 2GB Crucial Ballistixs DDR2 800 4-4-4-12 @ 1.8v (1:1)
EVGA GTX 260 | Forceware 260.99| Corsair tx 650 | Tuniq Tower 120
WD Caviar 1T | WD Caviar 320 | WD Caviar 750 | WD 120 | Sony Optiarc DVD | LG DVD
| Antec 900 (5 fans)
Dual LG Flatron W2452T| SoundBlaster Xtremegamer X-FI

Dual Boot XP Pro SP 3 /iPC OSx86 10.5.6 Hackintosh

Last edited by mrfatboy; 06-27-2011 at 09:29 PM.
mrfatboy is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2011, 07:05 AM   #2
denis280
Diamond Member
 
denis280's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Shawinigan Québec Canada
Posts: 3,181
Default

(chkdsk) did you try that
denis280 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2011, 10:17 AM   #3
corkyg
Elite Member
Super Moderator
Peripherals
 
corkyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tucson, Arizona
Posts: 24,961
Default

Using Explorer, go to the top folder, right click on it and "Take Ownership."

My question is - why are your music programs using \Office?
__________________
CorkyG - Tucson, AZ

“Excuses are the nails used to build a house of failure” - Don Wilder
corkyg is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 05:45 PM   #4
fralexandr
Golden Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: California
Posts: 1,501
Default

looks like office is the user account?
fralexandr is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 01:08 AM   #5
mrfatboy
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 822
Default

Yes, Office is the user account. I solved the problem by using my acronis backup of tbe os.

I wish i could have really solved the problem tho. Fortunately i just backed up the os a couple of days before. In the days that followed i had a page file problem. I was switching drives around. Maybe fixing that cause me to break the temp directory permissions. Not sure why or if but its the only thing i could think off.
__________________
Q9550 @ 3.4 1.35v | Gigabyte EP45-UD3R
2 X 2GB Crucial Ballistixs DDR2 800 4-4-4-12 @ 1.8v (1:1)
EVGA GTX 260 | Forceware 260.99| Corsair tx 650 | Tuniq Tower 120
WD Caviar 1T | WD Caviar 320 | WD Caviar 750 | WD 120 | Sony Optiarc DVD | LG DVD
| Antec 900 (5 fans)
Dual LG Flatron W2452T| SoundBlaster Xtremegamer X-FI

Dual Boot XP Pro SP 3 /iPC OSx86 10.5.6 Hackintosh
mrfatboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Alpha 1
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.