Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Video Cards and Graphics

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· AMD Video Cards
· Nvidia
· Displays
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 07-04-2005, 08:13 AM   #1
Jeff7
Lifer
 
Jeff7's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 40,175
Default How can I adjust record volume of alternate inputs on a Hauppauge PVR 350? *fixed*

I recently bought one of these adapters for my PVR 350, which adds RCA inputs for video and stereo audio. However, when recording some things, the volume is so high that it causes severe distortion. The "Scart1_Volume" registry key, located in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVDlg\Aud ioControls appears to only change the recording volume for the tuner. It has no effect on the alternate input that I'm using. WinTV refers to it as input "C3" if that matters - Composite 3.

Does anyone know how I can change the recording or input volume for C3?
FYI, I don't just use the tuner hookup, as it seems that many VCRs don't output stereo sound through their tuners - they rely on you using the RCA outputs if you want stereo.

The key "HcwAudioScart1Volume" located at HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Globespan\Parameters\ivac1
\Driver also has no effect.


Update: For god's sake. Damn thing works now. How? I rebooted. I never reboot that computer, especially now that I'm converting and editing a lot of video. Maybe every two weeks it'll get rebooted. I figured too that this was a program-dependent registry setting - that the settings would get read when WinTV2K was opened. Apparently they are driver entries, initialized at reboot. *sigh*
Simplest damn thing in the world.


Also, every time WinTV2K opens, it defaults to the tuner input, which I don't have connected. How can I make it open to the C3 input automatically?
__________________
.
"Homeopathy is what happened when snake oil salesmen discovered that water is cheaper than snake oil."

's is not the universal way of making anything plural.
Jeff7 is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 03:32 PM   #2
Jeff7
Lifer
 
Jeff7's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 40,175
Default How can I adjust record volume of alternate inputs on a Hauppauge PVR 350?

Anyone? I guess not many people have used (or even knew about) this extra input connector. I know I didn't know about it for quite a long time. Seems that the folks at Hauppauge didn't exactly make extensive provisions in their drivers for it either - the tech support person said "I'm going to have to ask the engineers if there is a specific setting for that and get back to you on that."
So great, if there isn't a setting, I wonder if I must wait for the next driver revision?
__________________
.
"Homeopathy is what happened when snake oil salesmen discovered that water is cheaper than snake oil."

's is not the universal way of making anything plural.
Jeff7 is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 05:16 PM   #3
Insidious
Diamond Member
 
Insidious's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 7,649
Default How can I adjust record volume of alternate inputs on a Hauppauge PVR 350?

I have the PVR 250 and there are mixer slider adjustments in the audio tab of the preferences menu. Do you have these? Do they change recording volume or just playback?
__________________
TeAm Anandtech
Folding@Home
Insidious is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2005, 09:16 AM   #4
Jeff7
Lifer
 
Jeff7's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 40,175
Default How can I adjust record volume of alternate inputs on a Hauppauge PVR 350?

Quote:
Originally posted by: Insidious
I have the PVR 250 and there are mixer slider adjustments in the audio tab of the preferences menu. Do you have these? Do they change recording volume or just playback?
The adjustments there are just for playback.
__________________
.
"Homeopathy is what happened when snake oil salesmen discovered that water is cheaper than snake oil."

's is not the universal way of making anything plural.
Jeff7 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Alpha 1
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.