Go Back   AnandTech Forums > Software > Operating Systems

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 02-27-2013, 03:05 AM   #1
lifanus
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Miami, FL
Posts: 30
Default How do i run an app designed for Windows 8 on Windows 7?

Windows Phone 8 SDK downloaded from Microsoft requires windows 8 environment to install...

I have windows 7 64bit, is there a way for windows 7 to run an app in "compatibility mode for Windows 8"?
__________________
http://www.liography.com
lifanus is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 04:24 AM   #2
ViRGE
Super Moderator
Elite Member
 
ViRGE's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 30,282
Default

Negative. It probably needs the Metro hooks in Win8 for part of its work, which isn't something that can be replicated in Win7.
__________________
ViRGE
Team Anandtech: Assimilating a computer near you!
GameStop - An upscale specialized pawnshop that happens to sell new games on the side
Todd the Wraith: On Fruit Bowls - I hope they prove [to be] as delicious as the farmers who grew them
ViRGE is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 09:57 AM   #3
lifanus
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Miami, FL
Posts: 30
Default

Ahh, thanks for the info.. Guess it's time to update
__________________
http://www.liography.com
lifanus is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 12:22 PM   #4
corkyg
Moderator
Peripherals
 
corkyg's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Tucson, Arizona
Posts: 24,191
Default

You can always try it and see. If it doesn't work, then update.
__________________
CorkyG - Tucson, AZ

... Lack of transparency is a huge political advantage. And basically, call it the stupidity of the American voter or whatever, but basically that was really really critical for the thing to pass...... Dr. J. Gruber, ACA Architectural Consultant
corkyg is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 12:27 PM   #5
JackMDS
Super Moderator
Elite Member
 
JackMDS's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 26,494
Default

The SDK is using Windows 8 hypervisor to emulate/virtualise Windows phone 8 machines.

Win 7 does not have Win 8 hypervisor.



__________________
Jack
Microsoft, MVP - Networking.
JackMDS is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.