Go Back   AnandTech Forums > Consumer Electronics > Mobile Devices & Gadgets

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals
· Free Stuff
· Contests and Sweepstakes
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 01-23-2013, 05:11 PM   #1
glen
Lifer
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 15,985
Default SGS3 spontaniously answering

I swear my phone spontaniously answered 2 times today.
Anyone else have that trouble?
__________________
Pliablemoose for elite

Last edited by glen; 01-23-2013 at 05:42 PM.
glen is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:45 AM   #2
glen
Lifer
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 15,985
Default

No one else with this trouble?
__________________
Pliablemoose for elite
glen is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:47 AM   #3
lopri
Elite Member
 
lopri's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 9,713
Default

Ghosts?
lopri is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 11:49 AM   #4
Fardringle
Diamond Member
 
Fardringle's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 7,269
Default

So someone calls and your phone automatically answers? Sounds like you have an app (or phone setting) configured to do that.
__________________
"I did RC5, but I didn't flush." - Bill Clinton
"I invented distributed computing." - Al Gore
"I had a dream where every American would be free to run SETI@Home!" - Martin Luther King Jr.
"Greendale is a bodaciously small town, Lane... I can't even Find-A-Drug here!" - Charles De Mar (Better Off Dead)
"I did not have BOINC relations with that woman, Rosetta@Home!" - Bill Clinton
Fardringle is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 12:29 PM   #5
vshah
Lifer
 
vshah's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,706
Default

maybe there's an "answer on flip" or "answer on (physical) pick up of phone" setting?
__________________
Intel Core i7 920 || Asus P6T Deluxe V2 || Noctua NH-U12P|| 12GB DDR3-1600
GTX 670 || Intel x-25m 80gb || 1TB Caviar Black || Antec 902 ||Antec 550w
HEAT
XBL: the4ner85
vshah is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 12:32 PM   #6
gorcorps
aka Brandon
 
gorcorps's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: South Bend
Posts: 25,391
Default

Quote:
Originally Posted by vshah View Post
maybe there's an "answer on flip" or "answer on (physical) pick up of phone" setting?
There's a ton of motion control options in TouchWiz (if the OP has the stock or TW based rom installed). IIRC one is answer call when you pick it up, which I think is based on the accelerometer and proximity detector.
__________________
-So sayeth Brandon, knower of things
360: GORcorps|||PS3: gorcorps|||Steam: gorcorps
HEATWARE
gorcorps is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 01:29 PM   #7
glen
Lifer
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 15,985
Default

It answered while sitting on a table, and it was my boss
__________________
Pliablemoose for elite
glen is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 01:34 PM   #8
Zaap
Diamond Member
 
Zaap's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles
Posts: 4,172
Default

Never had this problem- would be really annoying. I agree it's probably some app setting somewhere that picks up if that app is running.
__________________
Z68X-UD3H-B3 | 2600K | 16GB 1600 | HD6870 1GB | OSX 10.9.2 + Win 7 x64
Zaap is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 02:00 PM   #9
vshah
Lifer
 
vshah's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,706
Default

are any of those motion settings enabled?

maybe the proximity one is, and you have a bad proximity sensor?


download a logcat application from the market and check the system logs just after this happens. maybe they will provide some insight.
__________________
Intel Core i7 920 || Asus P6T Deluxe V2 || Noctua NH-U12P|| 12GB DDR3-1600
GTX 670 || Intel x-25m 80gb || 1TB Caviar Black || Antec 902 ||Antec 550w
HEAT
XBL: the4ner85
vshah is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 02:09 PM   #10
glen
Lifer
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 15,985
Default

Quote:
Originally Posted by vshah View Post
are any of those motion settings enabled?

maybe the proximity one is, and you have a bad proximity sensor?
aaah, how do I check that again?

Quote:
Originally Posted by vshan
download a logcat application from the market and check the system logs just after this happens. maybe they will provide some insight.
Will do!
__________________
Pliablemoose for elite
glen is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2013, 03:34 PM   #11
isekii
Lifer
 
isekii's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Winter Wonderland
Posts: 27,339
Default

I think you can also answer with a voice command.
__________________
WTTF/FT

Heat: isekii
isekii is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 09:07 PM   #12
glen
Lifer
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 15,985
Default

Phone did it again today. I don't know how to turn off voice answering, and certainly not sure that is why it is answering, but that sounds reasonable.
__________________
Pliablemoose for elite
glen is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 09:40 PM   #13
wirednuts
Diamond Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 7,121
Default

wipe os now. the feds are watching you
wirednuts is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2013, 09:42 PM   #14
wirednuts
Diamond Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 7,121
Default

Quote:
Originally Posted by isekii View Post
I think you can also answer with a voice command.
a good prank i guess would be to set someones phone to "aww f*ck". that way when an ex girlfriend calls it will answer before they can hit ignore
wirednuts is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 05:44 AM   #15
Oyeve
Lifer
 
Oyeve's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: NYC
Posts: 16,627
Default

Holy water. Quick! before the pope retires and renders the water useless!
__________________
My Heat
Oyeve is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 11:08 AM   #16
Markbnj
Moderator
Programming
 
Markbnj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 11,661
Default

Just poked around my stock Verizon S3, and I don't see any motion options for answering. I also don't see any call settings options for auto-answering.
__________________
Everytime I try to tell you, the words just come out wrong

**
Some meaningless scribbling of no account

The 4th Realm

Arts and Letters Daily - Get some culture
Markbnj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.