Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Computer Help

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 01-20-2013, 07:11 AM   #1
The Keeper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 285
Default Windows 7 color profiles troubles

The backstory is I want to use icc color profile I got from tftcentral.co.uk and of course I made sure I followed their instructions to set it up.

The problem is that it is completely random whether the icc profile is applied or not during Windows log on. Sometimes it works, sometimes not. It happens even if I log out and then log back in. No need to even reboot or turn off computer.

It's getting to be a real pain in the ass. I've tried adding the icc profile as system default, user default and even both at the same time with randomness still persisting like a rash from hell.

I've been googling for help and even found quite a lot of pages detailing similar issues, but in all of those cases the culprit was said to be a specific software that deals with color or gamma management. I have none of those, not even Adobe's Gamma Loader.

I have AMD Radeon 7850 though and Catalyst Control Center has it's own desktop color settings. The problem might be caused by Catalyst Control Center overriding Windows color management for whatever reason. But as it stands, I have no other software that might cause this. So it's gotta be either CCC or just Radeon driver bug. But if that was the case, you'd think there'd be a lot more people fuzzing over this problem, wouldn't there?

I've even reformatted the OS partition and the problem still persists.
The Keeper is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 11:34 AM   #2
denis280
Platinum Member
 
denis280's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Shawinigan Québec Canada
Posts: 2,644
Default

What are all the system spec.
__________________
Motherboard+ram+cpu+hdd+psu.and it works
denis280 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2013, 11:39 AM   #3
Smoove910
Golden Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nampa, Idaho
Posts: 1,091
Default

so why not add the color profile in the CCC? Should be possible...
__________________
Mobo: Biostar TA880GU3+ uATX
Proc: AMD Phenom II 960T unlocked/6 cores @ 3.5ghz
Ram: (4) 4gb GSkill 1600mhz (16gb total)
HDDs: (2) 640GB WD AAKS, (1) 750GB Seagate Ext
Vid: Sapphire 6870 1gb DDR5 1000mhz core, 1100 mhz mem
Camera: Pentax K5, I'm not a Canikon fanboy.
Smoove910 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 01:18 PM   #4
The Keeper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 285
Default

Quote:
Originally Posted by denis280 View Post
What are all the system spec.
Windows 7, Intel DZ77BH-55K, Intel Core i7-3770, Radeon 7850, 4x4GB Vengeance LP 1600MHz DDR3, 180GB Intel 330 SSD, 2TB Seagate Barracuda. Onboad GPU not in use.

Quote:
Originally Posted by Smoove910 View Post
so why not add the color profile in the CCC? Should be possible...
There is no option in the CCC for any kind of color profiles that I can see.

Another observation. I've disabled CCC from msconfig's Startup tab. The problem has not occurred since then. I'll have to observe bit longer and then turn it back on to see if the problem pops right back.
The Keeper is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.