Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Computer Help

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 01-09-2013, 10:01 AM   #1
Kira365
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 32
Default Need Help with new Comp

Alright so I got all my part yesterday:

MOBO-ASRock Extrem 6
CPU- Intel i5 3570K IB
Corsair H100 CPU liquid Cooler
GPU- Gigabyte Radeon HD7050 3GB
RAM- Dual Patriot Viper (16GB(2x8GB))
Power supply- XFX Pro 550W
SSD- Samsung 840
Optic Drive- Lite On

So I put my whole comp together, no problems, runs the POST test. Nothing crashes or get on fire. So i go ahead and start installing the OS(Windows 8 Pro)
Everything is still fine, so I start downloading some drivers from a memory stick I have so I can get the latest drivers. First one goes through, second one goes through, and then the third one freezes my computer, so I wait for like 15-20min and nothings happening so i hold the power button to turn it off. Ten when I restart it it show a windows automatic repair sign, and it trying to fix some problem but I dont know what it is and its stuck in that loop wont even take me to the sign in screen. What do I do guys????? Need Help Please????
Kira365 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 10:46 AM   #2
teviondj
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Default

after you install system do not instal anythink till you go pas all updates i had same problem on my last pc propobly you gona have over 130 updates to do do them all then check for mor updates till is no morre to do then your pc its ready.
teviondj is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 10:46 AM   #3
denis280
Platinum Member
 
denis280's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Shawinigan Québec Canada
Posts: 2,677
Default

what is the third one.do you restart after each drivers install.
__________________
Motherboard+ram+cpu+hdd+psu.and it works
denis280 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 06:07 PM   #4
Kira365
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by teviondj View Post
after you install system do not instal anythink till you go pas all updates i had same problem on my last pc propobly you gona have over 130 updates to do do them all then check for mor updates till is no morre to do then your pc its ready.
Didn't know that lol

Quote:
Originally Posted by denis280 View Post
what is the third one.do you restart after each drivers install.
and it was the LAN driver, I didn't restart after the second one but i was going to after this

I actually just finished fixing the problem this morning, I reinstalled the OS and installed the drivers from the CD that the MOBO came with

But thank you all for your input
Kira365 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 08:56 PM   #5
tracerbullet
Golden Member
 
tracerbullet's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: St. Paul, MN
Posts: 1,266
Default

That would have been my suggestion, a do-over. I hate when stupid crap happens during an install but at least there's not much work invested yet. When I start getting further along, I start making sure there's restore points, so I can go undo driver or program changes if needed. After installation and updating of Windows, plus a few tweaks while waiting for that, one of the first programs I load is Acronis, so I can start making real backups, just in case.

Sounds like it's all working, which is good, but for what it's worth - keep an eye on restore points and considering backing up the entire thing once everything's done, and maybe a few times in between too.
__________________
ebay / Heat
tracerbullet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.