Go Back   AnandTech Forums > Software > All Things Apple

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 07-31-2011, 09:05 AM   #1
Ichinisan
Lifer
 
Ichinisan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Newnan, GA USA
Posts: 15,887
Default Anyone have that aluminum Apple Remote?

...the one with the extra button?

(comes with the newer Apple Universal Dock and A4-based Apple TVs)

Apparently, Apple revised this remote at some point. I'm curious to find out which is the original and which is the revision.

I got one "refurbished" (but clearly unused) from an online retailer. Two more were included with Apple Universal Docks I purchased from Walmart.

The two from Walmart have a raised, bulged ring for navigational controls (up, down, left, right). It feels clunky. On my first remote, the navigation ring is flush with the curvature of the aluminum body. I much prefer that one. The depression for the center button makes it easy to keep your thumb in the correct position, so there's just no reason to have a raised ring.

(I'm aware that this thread is about something silly, insignificant, and pointless...I'm just curious.)

__________________
Reply to this post.

Last edited by allisolm; 07-31-2011 at 10:20 AM. Reason: moved from OT
Ichinisan is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2011, 09:59 AM   #2
MotionMan
Lifer
 
MotionMan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 16,954
Default

The remote I received with an AppleTV2 in December 2010 has the raised ring.

MotionMan
MotionMan is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2011, 10:04 AM   #3
sonambulo
Diamond Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 4,786
Default

When are they gonna make the docks aluminum to match all the other hardware?
sonambulo is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2011, 10:07 AM   #4
Ichinisan
Lifer
 
Ichinisan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Newnan, GA USA
Posts: 15,887
Default

Quote:
Originally Posted by MotionMan View Post
The remote I received with an AppleTV2 in December 2010 has the raised ring.

MotionMan
Thanks.

Quote:
Originally Posted by sonambulo View Post
When are they gonna make the docks aluminum to match all the other hardware?
That would be...strange-looking.
__________________
Reply to this post.
Ichinisan is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 01:55 PM   #5
Ichinisan
Lifer
 
Ichinisan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Newnan, GA USA
Posts: 15,887
Default

Wish I could find more with the flush ring that doesn't bulge out.

The first time I tried to use the revised one to compare, I tried to press up and it caused my thumb to roll and press something else (like the center button or something). The few times I've tried to use my remotes since then, the revised remotes just feel clunky and problematic. Well, I'm not letting go of my older-revision remote.
__________________
Reply to this post.
Ichinisan is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 01:26 PM   #6
ArJuN
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,816
Default

All my Apple TV 3s came with the raised one.
ArJuN is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 07:14 PM   #7
Tyranicus
Senior Member
 
Tyranicus's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 828
Default

I bought an Apple TV 2 in early 2011 that came with the raised ring.
__________________
MacBook Pro - 2.6GHz i7 - 16GB DDR3 1600 - 768GB SSD - GT 650M 1GB - 15.4" 2880x1800 Screen - OS X 10.9 / Windows 8.1

Desktop - Gigabyte X58A-UD3R - 3.1GHz i7 950 - 12GB (6x2GB) DDR3 1600 - 17.25TB Combined HDD - GTX 670 4GB - OS X 10.9 / Windows 8.1 - Gateway FHD2400 24" 1920x1200 Display - Razer Black Widow Mechanical Keyboard - Logitech Performance MX Mouse

Last edited by Tyranicus; 12-26-2012 at 07:36 PM.
Tyranicus is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 10:46 PM   #8
bigrash
Lifer
 
bigrash's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Flushing, NY
Posts: 17,446
Default

Apple tv 2 with raised ring here.
bigrash is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 05:24 PM   #9
secretanchitman
Diamond Member
 
secretanchitman's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 9,228
Default

got an apple tv 3rd gen yesterday and it has the raised ring.
__________________
Heatware/eBay/PSN/XBL/Steam/Wii U: secretanchitman (11-0-0 and 28-0-0)

Apple iPhone 5S (64GB/Space Grey/Sprint/7.0.6/Jailbroken/Unlocked)
Apple iPad Air (128GB/Space Grey/Sprint/7.0.6/Jailbroken/Unlocked)
Apple iMac 27" (3.4Ghz/16GB/256GB+1TB/6970M 2GB/OSX 10.9.4)
Apple Macbook Pro 15" (2.6Ghz/16GB/1TB/750M 2GB/Retina/OSX 10.9.4)
secretanchitman is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 05:34 PM   #10
ponyo
Lifer
 
ponyo's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 12,473
Default

They must have changed the design really early on. All three of my ATV2 remotes have the raised button. I purchased mine around Feb '11. I also JB about another ten or so ATV2 for family and friends and all had the raised button.
ponyo is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 10:38 PM   #11
Ichinisan
Lifer
 
Ichinisan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Newnan, GA USA
Posts: 15,887
Default

Quote:
Originally Posted by ponyo View Post
They must have changed the design really early on. All three of my ATV2 remotes have the raised button. I purchased mine around Feb '11. I also JB about another ten or so ATV2 for family and friends and all had the raised button.
Yeah. I'm guessing it was changed shortly after the aluminum remote came out. The aluminum remote was included with a Universal Dock bundle (white package). It was also sold separately and might have been included with some Macs. My first one was refurbished, purchased through Overstock.com, so that might be the only way to get the early version that I prefer.
__________________
Reply to this post.
Ichinisan is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 03:56 PM   #12
midwestfisherman
Diamond Member
 
midwestfisherman's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: MICH
Posts: 3,034
Default

Quote:
Originally Posted by ArJuN View Post
All my Apple TV 3s came with the raised one.
Mine too.
__________________
GO BLUE!!
HEAT
midwestfisherman is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 01:00 PM   #13
Rottie
Diamond Member
 
Rottie's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,668
Default

I do not have Apple TV but I have Apple remote does not have raised one.
__________________
Main Laptop:
15" rMacBook Pro Intel i7 Quad 2.3 8GB ram 256GB SDD Maverick 10.9
iPad Air
32GB Space Grey WIFI + Cellular
Rottie is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 03:09 PM   #14
Ichinisan
Lifer
 
Ichinisan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Newnan, GA USA
Posts: 15,887
Default

Quote:
Originally Posted by Rottie View Post
I do not have Apple TV but I have Apple remote does not have raised one.
Old one? Did it come with a computer or a dock? Did you buy the remote by itself? ...refurbished?
__________________
Reply to this post.
Ichinisan is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 01:59 AM   #15
Rottie
Diamond Member
 
Rottie's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 4,668
Default

Quote:
Originally Posted by Ichinisan View Post
Old one? Did it come with a computer or a dock? Did you buy the remote by itself? ...refurbished?
I bought the remote by itself from someone I assumed this is OEM?
__________________
Main Laptop:
15" rMacBook Pro Intel i7 Quad 2.3 8GB ram 256GB SDD Maverick 10.9
iPad Air
32GB Space Grey WIFI + Cellular
Rottie is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 03:18 AM   #16
ELopes580
Diamond Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 3,813
Default

I took a look at the one I have, and it's the flushed one. I bought it separately at the Apple Store. IIRC, it was around June 2010.
__________________
Heatware
ELopes580 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 06:15 AM   #17
Kaido
Lifer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 29,524
Default

I switched back to the old white remote. Much more comfortable to use.
__________________
Dave Likes Food
Kaido is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 06:29 AM   #18
JackBurton
Lifer
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 15,415
Default

I have the latest Apple TV and I don't even use my remote. I just use the Apple TV remote app on my iPad. Can't stand using the remote that came with the ATV.
__________________
No thank you. I don't believe in invisible magic people that live in the clouds

JackBurton is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 09:20 AM   #19
Red Storm
Lifer
 
Red Storm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Washington DC
Posts: 11,986
Default

Quote:
Originally Posted by JackBurton View Post
I have the latest Apple TV and I don't even use my remote. I just use the Apple TV remote app on my iPad. Can't stand using the remote that came with the ATV.
This.
__________________
Heatware
Red Storm is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 09:22 AM   #20
MotionMan
Lifer
 
MotionMan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 16,954
Default

Quote:
Originally Posted by JackBurton View Post
I have the latest Apple TV and I don't even use my remote. I just use the Apple TV remote app on my iPad. Can't stand using the remote that came with the ATV.
All my remotes sit in drawers, except for the Harmony 700's I have set up in each room with a TV.

MotionMan
MotionMan is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 01:38 PM   #21
ChAoTiCpInOy
Diamond Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6,350
Default

Quote:
Originally Posted by MotionMan View Post
All my remotes sit in drawers, except for the Harmony 700's I have set up in each room with a TV.

MotionMan
This.

I have an 880 and a One and my iOS devices that have the remote app.
ChAoTiCpInOy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.