Go Back   AnandTech Forums > Software > Security

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 01-02-2013, 07:25 PM   #1
ChrisAttebery
Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 62
Default How to track down startup error: C++ runtime...

I've been getting a wierd error lately on my W7 system. At startup I get a popup stating that there was a C++ runtime error, but there is very little info in the box. I had a problem a few years ago and someone asked me to print out a startup log and told me which files were the culprits. I can't remember how to get to that log file now.

Also, on my W7 laptop I get a daily popup that Java needs to be updated, but when I try to update it the update fails. Any ideas on that one?

Thanks,


Chris
ChrisAttebery is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 11:15 AM   #2
MadScientist
Golden Member
 
MadScientist's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: TN
Posts: 1,876
Default

Could be some runtime components of Visual C++ Libraries are missing. X64 download: http://www.microsoft.com/en-us/downl....aspx?id=14632
X86 download: http://www.microsoft.com/en-us/downl...s.aspx?id=5555

If this does not work it could be a software problem.
Try doing a Clean Boot. Open Control panel, Admin Tools, System Config, Services tab, check Hide all Microsoft Services, Disable All, Ok, and reboot.
If this solves it then it's one of the services or applications you disabled causing it. You will have to go through them one by one enabling and disabling them until you find the culprit.

Personally I don't use Java, but here's some things you might try: http://www.sevenforums.com/software/...te-failed.html
__________________
Asrock Z68 Extreme 4, i5-2500K @4.6 Ghz, 1.340V, Lian Li PC-7A Plus, Corsair A70, Corsair Force Series 3 120GB SSD, Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB, 16GB Kingston HyperX DDR3 1600 @1.575V,Seasonic M12II 620W PSU, Zotac GeForce GTX 970, Samsung SH-S223B, Win 7 Ultimate 64bit

Last edited by MadScientist; 01-03-2013 at 11:18 AM.
MadScientist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.