Go Back   AnandTech Forums > Consumer Electronics > Audio/Video & Home Theater

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 12-22-2012, 11:44 AM   #1
SilthDraeth
Platinum Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,609
Default LG 42LV3500 screen won't display.

This TV is only 15 months old... 3 months out of warranty.

Anyways it was working yesterday, it had my computer's desktop background. Then the image just disappeared. It looks like some back lighting is working, as the screen lights up ever so slightly when on, but only as black.

Audio from my PC will still work through the hdmi cable.

I can't view any of the menus, so definitely just display and independant of my video card/hdmi cable.

Could this be the lamps?

I bought this sucker for $600 Sept 2011. And I don't really have funds to replace it outright.

So if any TV guru's know, or can point me in the right direction. I am really hoping I can fix it for $100-$200, if not, I think I will just see if I can sell it on Craigslist for $100 despite the image not being there.
__________________
AMD Fanboy
Heat
06/05/2007 01:27 PM Originally posted by: Vic
The more they stare in fear at the forest, the fewer trees they'll see.

SilthDraeth is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 02:05 PM   #2
NutBucket
Lifer
 
NutBucket's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: West SFV
Posts: 22,247
Default

If you shine a flashlight at the screen with it "on" can you see anything?
NutBucket is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 05:22 PM   #3
SilthDraeth
Platinum Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,609
Default

Quote:
Originally Posted by NutBucket View Post
If you shine a flashlight at the screen with it "on" can you see anything?
That would be a no.

Must mean I am blind... j/k

But in all seriousness, no, all I see is the light reflecting off of black. I tried using stuff on my pc to move stuff around on the screen and I didn't see anything.
__________________
AMD Fanboy
Heat
06/05/2007 01:27 PM Originally posted by: Vic
The more they stare in fear at the forest, the fewer trees they'll see.

SilthDraeth is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 08:37 PM   #4
SilthDraeth
Platinum Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,609
Default

Could this be the LED driver unit causing this issue?

I found a replacement.

http://www.aeontronics.com/servlet/t...dsh-D04/Detail

$42 doesn't sound like a bad price. How hard would that be to install?
__________________
AMD Fanboy
Heat
06/05/2007 01:27 PM Originally posted by: Vic
The more they stare in fear at the forest, the fewer trees they'll see.

SilthDraeth is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 08:43 PM   #5
sdifox
No Lifer
 
sdifox's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: North of Tonto, ON
Posts: 54,214
Default

Quote:
Originally Posted by SilthDraeth View Post
Could this be the LED driver unit causing this issue?

I found a replacement.

http://www.aeontronics.com/servlet/t...dsh-D04/Detail

$42 doesn't sound like a bad price. How hard would that be to install?
looks fairly simple to install.
__________________
I'm not a f$*#@ing machine! - Rubycon
Ever screw so much you get a blister? - Rubycon
shameless plug
http://primaryaccounting.ca
sdifox is online now   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 09:48 PM   #6
Number1
Diamond Member
 
Number1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada.
Posts: 7,159
Default

Quote:
Originally Posted by SilthDraeth View Post
Could this be the LED driver unit causing this issue?

I found a replacement.

http://www.aeontronics.com/servlet/t...dsh-D04/Detail

$42 doesn't sound like a bad price. How hard would that be to install?

Why don't you contact LG support department, explain the issue and go from there. Being it's only 15 months old they might give you a break.
__________________
Intel Core i5 2500K @ 4200, MSI P67A-G43 (B3) P67 ATX LGA1155, Mushkin Enhanced Silverline Stiletto 8GB 2X4GB PC3-10666 DDR3-1333 9-9-9-24 Dual Channel Memory Kit, 5450 Radeon 500M X 2, 4TB storage, 600W OCZ GameXtream, Windows 7 HP 64, Samsung Syncmaster2463uw, Audio password Audio
Number1 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2012, 09:58 PM   #7
SilthDraeth
Platinum Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,609
Default

Quote:
Originally Posted by Number1 View Post
Why don't you contact LG support department, explain the issue and go from there. Being it's only 15 months old they might give you a break.
Thanks, will try on Monday.
__________________
AMD Fanboy
Heat
06/05/2007 01:27 PM Originally posted by: Vic
The more they stare in fear at the forest, the fewer trees they'll see.

SilthDraeth is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.