Go Back   AnandTech Forums > Software > All Things Apple

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-2012, 11:41 PM   #1
Alienwho
Diamond Member
 
Alienwho's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 6,703
Default Macbook Air - No audio in chrome after closing/opening lid

I've been searching for this issue on the net but cannot seem to find anybody who has this problem. About 75% of the time after I close the lid and walk away for a few minutes and then reopen the lid and try to watch anything with audio in chrome (youtube, etc.) the audio does not work. I have to close chrome completely but then it always freezes, so I option+command+escape and force close chrome. After relaunching the audio will return as normal.

This is really ticking me off about my new macbook air (first time mac user). Especially how everything is just supposed to magically work and be amazing.

Chrome is running the latest version. I did hear chrome was causing them to crash a few months ago but that's supposed to be fixed.

Any ideas?
Alienwho is online now   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 11:49 PM   #2
RossMAN
Grand Nagus
 
RossMAN's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 74,993
Default

Is your Apple OS software up to date?

Still within warranty?
__________________
Quote:
Originally Posted by alkemyst View Post
Baby oil and some vinyl can be a fun night.
RossMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 12:12 AM   #3
Alienwho
Diamond Member
 
Alienwho's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 6,703
Default

Quote:
Originally Posted by RossMAN View Post
Is your Apple OS software up to date?

Still within warranty?
Yep all up to date. Still within warranty. I've only had it a few weeks but it's done this since day one. Everything else is flawless. I'm starting to think it's some extension I have that's causing the issue. I've also downloaded chrome canary to see if this happens there as well.
Alienwho is online now   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 12:22 AM   #4
RossMAN
Grand Nagus
 
RossMAN's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 74,993
Default

Quote:
Originally Posted by Alienwho View Post
Yep all up to date. Still within warranty. I've only had it a few weeks but it's done this since day one. Everything else is flawless. I'm starting to think it's some extension I have that's causing the issue. I've also downloaded chrome canary to see if this happens there as well.
I know it's a PITA, have you considered reformatting and doing a clean OS install, install Chrome stable version and manually adding extensions one by one?

It will take time and is a huge PITA but you're probably right, most likely software related.
__________________
Quote:
Originally Posted by alkemyst View Post
Baby oil and some vinyl can be a fun night.
RossMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 12:31 AM   #5
CA19100
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 470
Default

A troubleshooting step to try first: create a new, clean user account, and see if the behavior occurs under that account. If not, then you'll know it's something specific to your user account, which might help troubleshoot it more easily.
CA19100 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 04:53 AM   #6
joshhedge
Senior Member
 
joshhedge's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 597
Default

I have the same issue on my rPro. I've just resorted to use Safari and Firefox over Chrome.
__________________
Intel Core i7 2600k o/c 4.8GHz at 1.35v Corsair H80
Gigabyte GA-Z68XP-UD3
Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz
Sapphire 6970 2GB @ 965/1400/1250
120GB OCZ Agility 3
2TB WD Caviar Black

Retina Macbook Pro, 2.6GHz, 16GB, 256GB.
joshhedge is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 07:06 AM   #7
TheStu
Moderator
Mobile Devices & Gadgets
 
Join Date: Sep 2004
Location: New Cumberland, PA
Posts: 11,243
Default

Yea seriously, unless you are syncing your bookmarks or tabs or whatever, no reason to not use Safari, much nicer.
__________________
Quote:
Originally Posted by mfenn View Post
The 6770M can play Crysis 2, for suitably small values of play
TheStu is online now   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 11:55 AM   #8
KeithP
Diamond Member
 
KeithP's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Sacramento
Posts: 4,287
Default

Other people are reporting the same thing. I doubt it is a problem with your system. According to an Apple support doc, on portables, audio in and out are powered off during sleep. This doesn't happen on desktops and I am guessing it is the source of Chrome's bug.

http://support.apple.com/kb/HT2412

-KeithP
__________________
Heat 64-0-0

Hoodies don't have zippers, chili doesn't have beans, the plane won't take off...deal with it.
KeithP is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 02:09 PM   #9
JavaMomma
Senior Member
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 692
Default

It's also happening on my 2011 Macbook Pro with Chrome.
Safari is fortunately pretty good...
JavaMomma is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 08:27 PM   #10
Alienwho
Diamond Member
 
Alienwho's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 6,703
Default

I am syncing everything with chrome. Tabs, extensions, bookmarks and it is awesome. I respect safari and I realize it has some cooler functions and effects in OS X than chrome does but I'm in the google ecosystem, what can I say.

Good to see other people are having the same issue. Funny enough running chrome canary I have not had this same problem. Bad news is you can't make canary the default web browser so using it when every link you open in email and other places opens up regular chrome is futile.
Alienwho is online now   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 09:35 PM   #11
TheStu
Moderator
Mobile Devices & Gadgets
 
Join Date: Sep 2004
Location: New Cumberland, PA
Posts: 11,243
Default

Quote:
Originally Posted by Alienwho View Post
I am syncing everything with chrome. Tabs, extensions, bookmarks and it is awesome. I respect safari and I realize it has some cooler functions and effects in OS X than chrome does but I'm in the google ecosystem, what can I say.

Good to see other people are having the same issue. Funny enough running chrome canary I have not had this same problem. Bad news is you can't make canary the default web browser so using it when every link you open in email and other places opens up regular chrome is futile.
Why can't you make Canary the default browser?

I know this sounds crazy, but have you tried making it the default from within Safari? IIRC, from within Safari's preferences, you can choose the default browser.
__________________
Quote:
Originally Posted by mfenn View Post
The 6770M can play Crysis 2, for suitably small values of play
TheStu is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.