Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Power Supplies

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 12-04-2012, 08:22 PM   #1
Maxjusticezero
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Default Can i wire a 12v monitor into my power supply?

Hi guys i am making a portable desktop in a briefcase and i have a 12v monitor rated at 12v DC and 1500 mA. Is it ok to run it off a molex to the power supply? I have an OCZ 600W Mod Xtream pro power supply and it says its 12v is rated at 5A output. Theres not much else running in the case im using the onboard video in a i5 3570 and a antec kuhler 650 water cooler and 2 120mm fans on a asrock mitx board so i dont think im even comming close to the powersupply capacity and nothings overclocked. Any info is appreciated.
Maxjusticezero is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 10:26 PM   #2
tracerbullet
Golden Member
 
tracerbullet's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: St. Paul, MN
Posts: 1,277
Default

1.5A x 12V = 18 Watts. That's not very much, it's even less than that CPU would pull. Your whole system is probably pulling 1/3, maybe 1/2 max of the 600W available.

In my admittedly non-expert opinion it shouldn't be a problem.
__________________
ebay / Heat
tracerbullet is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 03:24 PM   #3
Zap
Super Moderator
Off Topic
Elite Member
 
Zap's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Somewhere Gillbot can't find me
Posts: 22,378
Default

Yup, should work fine. I've got three 12v monitors and I've considered doing that. Just need to get around to doing it (and finding barrel connectors, don't want to cannibalize the AC adapter).
__________________
The best way to future-proof is to save money and spend it on future products. (Ken g6)

SSD turns duds into studs. (JBT)
Zap is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 08:33 PM   #4
Maxjusticezero
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Default

Thanks for the info guys i got it working tonight!
Maxjusticezero is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2012, 09:09 PM   #5
Zap
Super Moderator
Off Topic
Elite Member
 
Zap's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Somewhere Gillbot can't find me
Posts: 22,378
Default

Any pics?
__________________
The best way to future-proof is to save money and spend it on future products. (Ken g6)

SSD turns duds into studs. (JBT)
Zap is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.