Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Video Cards and Graphics

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 12-03-2012, 10:26 AM   #1
Jaydip
Diamond Member
 
Jaydip's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,286
Default [TPU]Crysis 3 PC System Requirements Detailed

http://www.techpowerup.com/176516/Cr...-Detailed.html

Minimum

Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
DirectX 11 graphics card with 1 GB Video RAM
Dual core CPU
2 GB Memory (3 GB on Vista)
Example 1 (Nvidia/Intel):
o Nvidia GTS 450
o Intel Core2 Duo 2.4 GHz (E6600)
Example 2 (AMD):
o AMD Radeon HD5770
o AMD Athlon64 X2 2.7 GHz (5200+)


Recommended

Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
DirectX 11 graphics card with 1 GB Video RAM
Quad core CPU
4 GB Memory
Example 1 (Nvidia/Intel):
o Nvidia GTX 560
o Intel Core i3-530
Example 2 (AMD):
o AMD Radeon HD 5870
o AMD Phenom II X2 565

Hi-Performance

Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
Latest DirectX 11 graphics card
Latest quad core CPU
8 GB Memory
Example 1 (Nvidia/Intel):
o NVidia GTX 680
o Intel Core i7-2600K
Example 2 (AMD):
o AMD Radeon HD 7970
o AMD Bulldozer FX4150
__________________
Windows 7 Home Premium 64 bit || i7 4770K @ 4.2 with CM V6-GT || MSI Z87 GD 65||MSI Gaming N780 TF 3GD5/OC GeForce GTX 780|| Corsair Vengeance 16GB 1600 || WD Cavier Black 1TB FAEX X2|| HAF-X || Corsair TX750 V2 ||AL MX 5021E || DELL U2713HM||SideWinder X4||Razer DA
Jaydip is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:28 AM   #2
brandon888
Senior Member
 
brandon888's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 521
Default

well .. it looks realistic .... sure more demanding then Crysis 2 but not that much .... hope will run it on high settings with my EVGA GTX 560 TI 448 cores 797 mhz


Thnx for info dude
brandon888 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:34 AM   #3
DrBoss
Senior Member
 
DrBoss's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 383
Default

Seems reasonable...
I still have my doubts about how "open" the level design will be in Crysis 3. Crysis 2 level design = fail.
__________________
.
.
Intel i7-2600k @4.4ghz (1.27V, offest -.05) |
Thermalright Archon | Shin-Etsu X23-7783D | ASUS Sabertooth P67 B3 | MSI GTX 670 Twin Frozr IV Power Edition | 8gb Corsair Vengeance DDR3 1600 | Corsair 850HX | Intel X25-M 160GB | WD Caviar Black 500gb | 2x WD Caviar Black 640gb | Pioneer BDR-206 | HT Omega eClaro 7.1 | Eizo SX2761w | Fractal Design Define XL

Onkyo TX-SR705 | 2x Klipsch RB-81 | 2x Klipsch RB-51 | Klipsch XL-23 | Outlaw Audio LFM-1 EX
DrBoss is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:34 AM   #4
0___________0
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 284
Default

In the recommended specs for the GPU it has a GTX 560 vs. a 5870, the 560 is definitely slower than the 5870. GTS 450 is generally slightly slower than the 5770 as well, except for the games that favor nVidia. Do they expect the game to perform better on nVidia hardware?

EDIT: I went back and looked at the thread with the benchmarks and the specs seem about right.

Last edited by 0___________0; 12-03-2012 at 10:37 AM.
0___________0 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:41 AM   #5
Skurge
Diamond Member
 
Skurge's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Namibia
Posts: 4,906
Default

2600K or FX4150?
__________________
Intel Core i5-4670K |MSI Z97-Gaming 5|32GB DDR3-1600|Gigabyte R9 290 Windforce CF [stock]|Samsung SSD 840 Evo 500GB|Corsair AX860 PSU|Corsair 750D|Windows 8.1 Pro|Samsung U28D590D|Logitech G27 Racing Wheel|Nexus 5 32GB
Skurge is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:45 AM   #6
Jaydip
Diamond Member
 
Jaydip's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,286
Default

Yeah sounds really weird.Also it is a TWIMTBP title.
__________________
Windows 7 Home Premium 64 bit || i7 4770K @ 4.2 with CM V6-GT || MSI Z87 GD 65||MSI Gaming N780 TF 3GD5/OC GeForce GTX 780|| Corsair Vengeance 16GB 1600 || WD Cavier Black 1TB FAEX X2|| HAF-X || Corsair TX750 V2 ||AL MX 5021E || DELL U2713HM||SideWinder X4||Razer DA
Jaydip is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:47 AM   #7
brandon888
Senior Member
 
brandon888's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 521
Default

Quote:
Originally Posted by DrBoss View Post
Seems reasonable...
I still have my doubts about how "open" the level design will be in Crysis 3. Crysis 2 level design = fail.
there is some gameplays on youtube ... seems like it's more open then crysis 2 but not as Crysis 1
brandon888 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:50 AM   #8
bigrash
Lifer
 
bigrash's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Flushing, NY
Posts: 17,431
Default

Looks like I might have to upgrade from my 570GTX
bigrash is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:54 AM   #9
tviceman
Diamond Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,732
Default

Quote:
Originally Posted by DrBoss View Post
Seems reasonable...
I still have my doubts about how "open" the level design will be in Crysis 3. Crysis 2 level design = fail.
Once Crysis 2 got it's DX11 patch and HD textures, it looked great. Everything else about it was pretty much fail though (IMO). The story was an awful mess of eye rolling crap, the level design was awful, the aliens were worse than Crysis 1 and Warhead, the boss battles were idiotic. And the ending - God awful - perfectly fit in with how insanely dumb the game was.
tviceman is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 11:02 AM   #10
0___________0
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 284
Default

Quote:
Originally Posted by Skurge View Post
2600K or FX4150?


Yeah, the FX-4100 isn't even close to the i7. But look at the Phenom II X2 550, averages just 24 fps, the Athlon II X4 620 thrashes it, I wonder if that's accurate, seems too low. They use a Phenom II X2 for the recommended. Seems like the recommended for AMD should be a Phenom II X4 or quad FX and the hi performance should be an 8xxx.
0___________0 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 11:10 AM   #11
DrBoss
Senior Member
 
DrBoss's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 383
Default

Quote:
Originally Posted by tviceman View Post
Once Crysis 2 got it's DX11 patch and HD textures, it looked great. Everything else about it was pretty much fail though (IMO). The story was an awful mess of eye rolling crap, the level design was awful, the aliens were worse than Crysis 1 and Warhead, the boss battles were idiotic. And the ending - God awful - perfectly fit in with how insanely dumb the game was.
Yea, not to mention the SUPER WEAK tie in to the original story. I wanted to go back to the island and finish what was started in Crysis 1/Warhead. Instead, i fast-forwarded an unknown amount of time and was thrown into an entirely new world/story.

Oh yea, and it was a console game.
__________________
.
.
Intel i7-2600k @4.4ghz (1.27V, offest -.05) |
Thermalright Archon | Shin-Etsu X23-7783D | ASUS Sabertooth P67 B3 | MSI GTX 670 Twin Frozr IV Power Edition | 8gb Corsair Vengeance DDR3 1600 | Corsair 850HX | Intel X25-M 160GB | WD Caviar Black 500gb | 2x WD Caviar Black 640gb | Pioneer BDR-206 | HT Omega eClaro 7.1 | Eizo SX2761w | Fractal Design Define XL

Onkyo TX-SR705 | 2x Klipsch RB-81 | 2x Klipsch RB-51 | Klipsch XL-23 | Outlaw Audio LFM-1 EX

Last edited by DrBoss; 12-03-2012 at 01:46 PM.
DrBoss is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 12:02 AM   #12
fire400
Diamond Member
 
fire400's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Twin Cities, MN
Posts: 4,923
Default

several hundred dollars to play a game. "does not include display.."
__________________
♥사 랑 해 // 蔡依林
~tRaNcE ♥'(^-9);♥ sPeCiAlIsT~
http://www.mindtools.com/
.,.`~錄Glorious DayS體~,`
Don't you have any worries? Aren't you sad? Are you all alone?
Hold the light and the darkness closely with both hands; a life of coexistence, a life of competition...

○*○.`.`*[連By-NoRiA語]*..○*○
fire400 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 02:33 AM   #13
SPBHM
Platinum Member
 
SPBHM's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,374
Default

4150=8150?

also quad core, example Phneom II X2?

this game must be unplayable on a Athlon 64 X2...

in low res/settings, I'm quite sure something like a 5570 can run the game at around 30fps.
SPBHM is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 03:16 AM   #14
Spjut
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 432
Default

Seeing that it's coming for the 360/PS3 as well, the minimums are very high.I really hope there's a big difference between the console versions and the PC versions at low. Can't see why it doesn't support DX10/10.1.
Spjut is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 03:33 AM   #15
aaksheytalwar
Diamond Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3,134
Default

At low settings, console versions will look much better. Rest assured.
__________________
3770k @ 4.3 with H100i, Asus Z77 Deluxe, Samsung 30nm 4x4gb ddr3 @ 1866 9-9-9-28 1T, MSI R9 290 Gaming 4G, Coolermaster Silent Pro Hybrid 1300 watts, Crucial M4 512gb, 3x Seagate 7200.14 3TB each
aaksheytalwar is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:44 AM   #16
T_Yamamoto
Lifer
 
T_Yamamoto's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: North Carolina State University
Posts: 13,708
Default

Quote:
Originally Posted by Skurge View Post
2600K or FX4150?
That's what I thought.
__________________
Intel i5 4430, MSI B85M-P33, Gigabyte Windforce R9 270x, 6GB ram, Intel 530 128gb SSD, WD 150gb HDD, Toshiba Canvio 1tb External HDD, Windows 7, NZXT Vulcan, Dell E2414H

Mid 2014 13" Macbook Pro, Intel Core i5-4278U 2.6Ghz, Intel Iris 5100 GPU, 8GB ram, 128gb SSD
Heatware | Steam
T_Yamamoto is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 08:49 AM   #17
videogames101
Diamond Member
 
videogames101's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 52375
Posts: 6,125
Default

Sigh, Crysis 1...

You could have SLI'd 7800GTXs and it would still chop on maximum settings...
__________________
3570K
HD7870 (Tahiti LE)
videogames101 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:07 PM   #18
Spaceme1117
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Mermentau, LA
Posts: 19
Default

I'm betting Crysis 3 will need GTX690's in SLI for max settings and smooth gameplay.

I remember Crysis 1 and that my two GTX8800's in SLI (which was top of the line at the time) would be brought down to their knees with max settings.
Spaceme1117 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.