Go Back   AnandTech Forums > Consumer Electronics > Mobile Devices & Gadgets

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 11-14-2012, 03:01 AM   #1
Scholzpdx
Diamond Member
 
Scholzpdx's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oregon
Posts: 8,082
Lightbulb Does anyone else use StraightTalk? I ported both of my iPhones over!

AT&T Family Plan
-500 shared minutes
-unlimited text
-2GB for iPhone #1
-200MB for iPhone #2
-20% military discount
$124.90 EVERY MONTH

StraightTalk
-unlimited minutes
-unlimited text
-unlimited data
-no military discount
$45 for each phone per month! $90!

The service has been exactly the same as AT&T in my house (typically -96 is my signal strength in my basement). The only issue I have is it seems like the data is somewhat slowed. SpeedTest app doesn't even work. Just shows 0's. And the data for all of my apps (opera mini, words with friends, safari, etc) has a momentary delay (third to two-thirds of a second) before data is processed. My wife and I both have an iPhone 3GS.

Anyone have any opinions?

Moved from OT to Mobile
-ViRGE
__________________
Desktop: FX-8350 @ 4.3Ghz - 8GB G.Skill DDR3 PC-14900 - Radeon 6870 1GB - 2x 1680x1050 22" - X-Fi Xtreme Audio - 80GB OCZ SSD - 2.6TB on 3x HDD

Official Member of the ATOT Night Crew

Last edited by ViRGE; 11-14-2012 at 06:41 AM.
Scholzpdx is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:17 AM   #2
jpeyton
Moderator
SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 25,182
Default

I'm on Straight Talk with my AT&T SGS3. Also in your city.

Don't use the APN settings Straight Talk provides. That's why your Speed Test app isn't working (their proxy blocks it) and it's why your data connection is slower. If you can edit your APN settings (not sure since you're on an iPhone), you want them to look like this (some of the fields may look different since I'm on Android):

Name: Straight Talk
APN: att.mvno
Proxy: (leave blank)
Port: (leave blank)
User Name: (leave blank)
Password: (leave blank)
Server: (leave blank)
MMSC: http://mmsc.cingular.com
MMS Proxy: 66.209.11.33
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication Type: (leave blank)
APN Type: default,mms,supl

The default APN settings Straight Talk provides you has you setup a proxy and port for your data connection, which kills the bandwidth. Using their default APN settings, I was getting 1.5Mbps down max; now with the proxy/port fields left blank, I'm getting up to 5Mbps down max.

For MMS to work on an iPhone, you'll probably need to jailbreak the device or go through some other convoluted process to give you access to the MMS APN settings.

Last edited by jpeyton; 11-14-2012 at 03:24 AM.
jpeyton is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:22 AM   #3
Scholzpdx
Diamond Member
 
Scholzpdx's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oregon
Posts: 8,082
Default

Wow. Thanks for the input. Once I jailbreak my 3GS (waiting for an untethered JB for 6.0) I'm almost certain that the "tetherme" app on cydia will allow those changes.

Overall has the service and coverage remained identical to an AT&T plan?
__________________
Desktop: FX-8350 @ 4.3Ghz - 8GB G.Skill DDR3 PC-14900 - Radeon 6870 1GB - 2x 1680x1050 22" - X-Fi Xtreme Audio - 80GB OCZ SSD - 2.6TB on 3x HDD

Official Member of the ATOT Night Crew
Scholzpdx is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:32 AM   #4
jpeyton
Moderator
SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 25,182
Default

It's identical.

With the money you save on your monthly bill, maybe you can get a newer iPhone.

I'm not an Apple guy myself, but even an iPhone 4 feels light years ahead of the 3GS. It's probably the jump to the Retina display.
jpeyton is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:09 AM   #5
SearchMaster
Diamond Member
 
SearchMaster's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: :noitacoL
Posts: 6,377
Default

Quote:
Originally Posted by jpeyton View Post
It's identical.

With the money you save on your monthly bill, maybe you can get a newer iPhone.

I'm not an Apple guy myself, but even an iPhone 4 feels light years ahead of the 3GS. It's probably the jump to the Retina display.
Plus it's 11ty billion times faster. I have a 4S now - my 3GS was practically unusable toward the end.
SearchMaster is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:25 AM   #6
Jimzz
Platinum Member
 
Jimzz's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: NoVA
Posts: 2,975
Default

Did the same, dropped ATT, but went to pageplus.

$90ish a month cut down to less than $20 a month.
Jimzz is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:36 AM   #7
edro
Lifer
 
edro's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Columbus of Ohio
Posts: 22,172
Default

Quote:
Originally Posted by SearchMaster View Post
Plus it's 11ty billion times faster. I have a 4S now - my 3GS was practically unusable toward the end.
I agree. Of course, I went from 3G to 4S, so it was a bigger leap.
__________________
I know I was born and I know that I'll die.
The in between is mine. I am mine.
edro is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 11:06 AM   #8
ImDonly1
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,155
Default

Buy 3 month refills at Walmart for 126 making it $42/mo or 84/mo for both phones.

There is no field for proxy settings on an iPhone. Did you just use unlockit.co.nz ?
Speedtest app should work, mine does. Try cycling airplane mode for 10 seconds a few times.
ImDonly1 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 12:38 PM   #9
Scholzpdx
Diamond Member
 
Scholzpdx's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oregon
Posts: 8,082
Default

Quote:
Originally Posted by ImDonly1 View Post
Buy 3 month refills at Walmart for 126 making it $42/mo or 84/mo for both phones.

There is no field for proxy settings on an iPhone. Did you just use unlockit.co.nz ?
Speedtest app should work, mine does. Try cycling airplane mode for 10 seconds a few times.
I did use unlockit.co.nz. I'll do that. It hasn't worked since I did the move and I've powered down several times. I'll let you know.

Fwiw, since iOS 5.1.1 the 3GS went back to the snappiness that was present at 4.3. iOS 5.0 was completely awful on the 3GS. I'd have more then a second pause while doing anything and everything. That's gone now. I'd get a new phone, but I only use it for a few things these days and the 3GS is still pretty fast at. If I wanted 3d navigation and other features, I'd do it.
__________________
Desktop: FX-8350 @ 4.3Ghz - 8GB G.Skill DDR3 PC-14900 - Radeon 6870 1GB - 2x 1680x1050 22" - X-Fi Xtreme Audio - 80GB OCZ SSD - 2.6TB on 3x HDD

Official Member of the ATOT Night Crew
Scholzpdx is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 01:17 PM   #10
BZeto
Platinum Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,428
Default

Is it possible to have multiple phones/sims on a single Straight Talk account?
__________________
Heart, Soul, Strength and Mind
BZeto is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 01:25 PM   #11
Gooberlx2
Lifer
 
Gooberlx2's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Denver, CO
Posts: 14,731
Default

Quote:
Originally Posted by BZeto View Post
Is it possible to have multiple phones/sims on a single Straight Talk account?
You mean multiple phone numbers? Or multiple SIMs for one phone number? I think one SIM = one phone#, unless you clone it somehow.

Consider using Google Voice if you want one number to ring on multiple different phones.

Dunno if ST allows multiple lines under one billing/account. I'd guess they do.
Gooberlx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 02:26 PM   #12
BZeto
Platinum Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,428
Default

Quote:
Originally Posted by Gooberlx2 View Post
Dunno if ST allows multiple lines under one billing/account. I'd guess they do.
This is what I mean. I'd like if I could keep both mine and my wifes lines under a single account.
__________________
Heart, Soul, Strength and Mind
BZeto is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:25 PM   #13
vi edit
Super Moderator
 
vi edit's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 53,487
Default

My ST sim should be coming in today Hello prepaid.
__________________
Everyone has a photographic memory. It's just that not everyone has film.
vi edit is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 03:47 PM   #14
Ryun
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 37
Default

Never heard of StraightTalk. Prices look great thanks for sharing.

I'm on a prepaid t-mobile monthly 4G plan for $30/month and the StraightTalk plan for $30/month is almost identical, so I don't think I'll switch. Than said, ponying up for a year pre-paid gives me an effective per month cost of $41.25/month which could be a good deal for me if I ever need anymore than the 30MB I get from T-mobile per month... or if Tmobile ever goes under.
Ryun is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 05:18 PM   #15
soccerballtux
Lifer
 
soccerballtux's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 10,068
Default

Quote:
Originally Posted by Jimzz View Post
Did the same, dropped ATT, but went to pageplus.

$90ish a month cut down to less than $20 a month.
can you tell us more, $20???
__________________
HOW TO nested quote
Install this into Firefox then click this, then click "quote" as usual, then click "Nested Quote" to the right of the title bar.
4.0Ghz&2.6Ghz-CPU-NB Ph2-965BE || GA790X-UD4P 8GB DDR800 || Gigabyte GTX670 || Soyo 24" PMVA Heatware
soccerballtux is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:08 PM   #16
ImDonly1
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,155
Default

Quote:
Originally Posted by BZeto View Post
Is it possible to have multiple phones/sims on a single Straight Talk account?
Well you make a account that you login to on their website. You can have all lines listed under 1 account, yes. Then you can set them to auto refill and forget about it.

Your question is kind of weird. Accounts on prepaid aren't what they are on postpaid service. Technically, you don't have to ever make an online account on prepaid and just buy refills at walmart and add them to your balance via text message. You would have to buy the refills and add them to each phone separately. This isn't like postpaid where ATT sends you a total bill every month. You pay for each phone separately, unless you do auto-refill as mentioned above.

That make sense?
ImDonly1 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:37 PM   #17
stormkroe
Senior Member
 
stormkroe's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 627
Default

Straight talk is amazing. I'm not sure why anyone would use the big guys (data speeds i guess?).

Too bad Canada won't get on the ball with cell pricing.
__________________
Sometimes I look for a comments section about the comments section...
stormkroe is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:52 PM   #18
Oakenfold
Super Moderator
 
Oakenfold's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 5,738
Default

How much data are you guys using? I thought ST didn't like users exceeding 1.5GB?
__________________
Heatware

The ten most dangerous words in the English language are "Hi, I'm from the government, and I'm here to help." Ronald Reagan.
Oakenfold is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:59 PM   #19
ImDonly1
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,155
Default

Quote:
Originally Posted by Oakenfold View Post
How much data are you guys using? I thought ST didn't like users exceeding 1.5GB?
I use 1-1.5GB/month.

My iPhone says since beginning of Sept until today I used 3.8GB. I've been throttled once and after contacting a few reps I was finally unthrottled and back to normal.
ImDonly1 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 09:15 PM   #20
sjwaste
Diamond Member
 
sjwaste's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 8,755
Default

Quote:
Originally Posted by ImDonly1 View Post
Buy 3 month refills at Walmart for 126 making it $42/mo or 84/mo for both phones.

There is no field for proxy settings on an iPhone. Did you just use unlockit.co.nz ?
Speedtest app should work, mine does. Try cycling airplane mode for 10 seconds a few times.
Does MMS on the iPhone work if you use unlockit.co.nz, or do you need to still edit the APNs? I have an unlock pending for my wife's out of contract iPhone, which should allow me to then edit APNs without jailbreaking, but I'm just curious if MMS works without that.
sjwaste is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 09:51 PM   #21
BZeto
Platinum Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 2,428
Default

Quote:
Originally Posted by ImDonly1 View Post
Well you make a account that you login to on their website. You can have all lines listed under 1 account, yes. Then you can set them to auto refill and forget about it.

Your question is kind of weird. Accounts on prepaid aren't what they are on postpaid service. Technically, you don't have to ever make an online account on prepaid and just buy refills at walmart and add them to your balance via text message. You would have to buy the refills and add them to each phone separately. This isn't like postpaid where ATT sends you a total bill every month. You pay for each phone separately, unless you do auto-refill as mentioned above.

That make sense?
I understand. I'm basically looking to lower my cell phone bill, so I would definitely enroll in auto-refill. I simply wanted to know if I'll have to maintain two accounts to manage both. It would be easier for me to have both phones under one 'web login'.
__________________
Heart, Soul, Strength and Mind
BZeto is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 10:45 PM   #22
Scholzpdx
Diamond Member
 
Scholzpdx's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oregon
Posts: 8,082
Default

Quote:
Originally Posted by BZeto View Post
I understand. I'm basically looking to lower my cell phone bill, so I would definitely enroll in auto-refill. I simply wanted to know if I'll have to maintain two accounts to manage both. It would be easier for me to have both phones under one 'web login'.
I haven't had to pay a bill besides my first months, however, both of my sim's show up under one single login. I created a login when I first activated my phone. When I activated my wife's phone I logged into my account instead of creating a new one, and bam! Both phones on one login.
__________________
Desktop: FX-8350 @ 4.3Ghz - 8GB G.Skill DDR3 PC-14900 - Radeon 6870 1GB - 2x 1680x1050 22" - X-Fi Xtreme Audio - 80GB OCZ SSD - 2.6TB on 3x HDD

Official Member of the ATOT Night Crew
Scholzpdx is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 01:49 AM   #23
RossMAN
Grand Nagus
 
RossMAN's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 74,766
Default

Quote:
Originally Posted by Oakenfold View Post
How much data are you guys using? I thought ST didn't like users exceeding 1.5GB?
This isn't official from ST but 100MB a day and you should be safe.

http://wiki.howardforums.com/index.p...Unlimited_Data

Quote:
Unlimited Data

Even though Straight Talk advertises this plan as being Unlimited, numerous people have been cut off for using a lot of data. Bottom line is do not abuse your data on Straight Talk, if you do, they will close your account or disable your data.
It is generally considered safe to use 2GB a month and 100MB a day. You can use My Data Usage Pro (among others) from the Appstore to keep track of your data usage.
There is a discussion about this and more tips on this matter here
__________________
Who doesn't love CostCo pizza (post 63+)?
RossMAN is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 01:55 AM   #24
pcslookout
Diamond Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,469
Default

Actually it is not.

Told you he wasn't banned.
pcslookout is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 02:25 AM   #25
T2urtle
Diamond Member
 
T2urtle's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: IL
Posts: 3,090
Default

Do u pay any taxes for straight talk or just a flat $45
T2urtle is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
at&t, scholzpdx is awesome, straight talk, sucks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.