Go Back   AnandTech Forums > Software > Operating Systems

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 11-08-2012, 02:44 PM   #1
mxnerd
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 958
Default Windows 8 audio switching problem - solved - I guess.

Bought Windows 8 Pro 2 days ago. Did a fresh install. I loved the snappy performance of it.

Then I found that it has serious problem with audio switching. Whenever I switched from one audio device to another device, let's say from HDMI audio to speaker (make it default), or vice versa, then Windows 8 lost the audio completely, couldn't hear anything even if I switch back to the original audio device.

The only way to get it back was reboot the machine! Anyone experience this?

Edit
=====
Found that I only need to restart the application, no need to restart Windows 8
__________________
Click link to join Copy.com to get 15GB+5GB per referral online storage
https://copy.com?r=KIgOXB

Get 2GB online storage (up to 16GB) + 500MB extra through link
http://www.dropbox.com/referrals/NTczNzYwNDE5

Last edited by mxnerd; 11-16-2012 at 01:36 PM.
mxnerd is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 03:50 PM   #2
shankly1985
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Default

Not got this but I do have High Latency and audio stutters.
shankly1985 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 04:55 PM   #3
mxnerd
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 958
Default

Could be Google Chrome's (v23) problem.

Watching video on Chrome and switch audio, then audio is gone. Yet click the test button I can hear audio coming out clearly, but not from youtube video.

Using Firefox and switch audio, and Firefox's audio still functions properly.

Will do more test.
__________________
Click link to join Copy.com to get 15GB+5GB per referral online storage
https://copy.com?r=KIgOXB

Get 2GB online storage (up to 16GB) + 500MB extra through link
http://www.dropbox.com/referrals/NTczNzYwNDE5
mxnerd is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 10:54 PM   #4
mxnerd
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 958
Default

Seems that sometimes it works, sometimes it doesn't. Tried Firefox yet again and this time same symptom as Chrome. Think it still could be Windows 8's problem.
mxnerd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.