Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Motherboards

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals
· Free Stuff
· Contests and Sweepstakes
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 11-07-2012, 07:12 PM   #1
Smoblikat
Diamond Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3,487
Default Motherboard will not boot.

So I just got a new motherboard and it wont work now. I installed windows on it no problem and then when I went to add all the real stuff to it (RAID cards, RAM cooler, USB 3.0, new GFX) it wouldnt boot. It gives me error code B2 when either of my RAID cards are plugged in , so I took them out. It gives me error D7 when my KB/M arent plugged in, so I keep those plugged in. And now its giving me error A2, so I took out 3 sticks of RAM and left in one and it still wont display image. I have tried 3 graphics cards and all 3 work in other systems. I have no idea what the problem is but im about to just RMA it. Please help me.

EDIT - Suppose the name would help:
ASRock Z77 Extreme4
__________________
3770K|ASrock Z77 Extreme11|4x8gb DDR3 1600|4xHD6970|1440P 120hz - Buzzard
X6 1055T|ASUS M4A89GTD-EVO USB3|2x4gb Gskill 1600|HD4870X2 + HD48701gb - Virgo
2xXeon L5639|EVGA SR2|6x8gb DDR3|4x2TB

Last edited by Smoblikat; 11-07-2012 at 07:18 PM.
Smoblikat is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 07:44 PM   #2
WiseUp216
Golden Member
 
WiseUp216's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: CLE
Posts: 1,565
Default

Did you update the BIOS after you installed Windows?

In case anyone else has any input, these are the debug codes he is referring to:

0xA2 = IDE Detect
0xB2 = Legacy Option ROM Initialization
0xD7 = No Console Input Devices are found
__________________
i5-3570K @ 4.5 | TT Water 2.0 | Asrock Z77 Extreme4
GTX 670 SLI | Samsung 30nm 16GB | Crucial M4 128GB
Seagate 3+1 TB | Seasonic X650 | Corsair 400r w/ Bitfenix Recon

Heat

Last edited by WiseUp216; 11-07-2012 at 07:46 PM.
WiseUp216 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 05:30 PM   #3
Smoblikat
Diamond Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3,487
Default

Quote:
Originally Posted by WiseUp216 View Post
Did you update the BIOS after you installed Windows?

In case anyone else has any input, these are the debug codes he is referring to:

0xA2 = IDE Detect
0xB2 = Legacy Option ROM Initialization
0xD7 = No Console Input Devices are found
No I didnt, I installed it just because I cant install it on my RAID card and then proceeded to setup my computer the way it should be. I sent it in for RMA anyway, it had a broken USB3 hub so I figured it was faulty.
__________________
3770K|ASrock Z77 Extreme11|4x8gb DDR3 1600|4xHD6970|1440P 120hz - Buzzard
X6 1055T|ASUS M4A89GTD-EVO USB3|2x4gb Gskill 1600|HD4870X2 + HD48701gb - Virgo
2xXeon L5639|EVGA SR2|6x8gb DDR3|4x2TB
Smoblikat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.