Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Motherboards

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals
· Free Stuff
· Contests and Sweepstakes
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 01-22-2011, 12:23 PM   #26
bankster55
Golden Member
 
bankster55's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,124
Default

At some point as wasted time starts piling up, its just best to RMA, to rule out the mobo itself. And when you do get a new one, put it together out of the case.
But I feel for you.

This sheet shouldnt be rocket science
Why everytime theres a new chipset we have to go thru torture?
Gets old after a while
__________________
I actually have ~8000 AT posts, was in first group to join Sep. 99 (text only format) - just too lazy to import my info. In fact, its kinda nice to be anonymous. Remember those live meet and greet other local AT members OT threads?

bankster55 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 12:42 PM   #27
BarkingGhostar
Platinum Member
 
BarkingGhostar's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Atlanta
Posts: 2,068
Default

There is an 8-pin connector that I had to supply power to in order to get a Gigabyte H55-USB3 to even power up to POST! Even though the Gigabyte manual said this was only for running extreme processors (i3 520 is about as far from extreme as I can imagine). But, once I provided power to the motherboard's 8-pin connector all was happy in the forest again--even the Woodland Creatures were happy.
BarkingGhostar is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 06:54 PM   #28
Dicko21
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by bankster55 View Post
At some point as wasted time starts piling up, its just best to RMA, to rule out the mobo itself. And when you do get a new one, put it together out of the case.
But I feel for you.

This sheet shouldnt be rocket science
Why everytime theres a new chipset we have to go thru torture?
Gets old after a while
What a pain in the ass. I've emailed gigabyte about it so I'll let you know what they say.
Dicko21 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:15 PM   #29
cbelcher
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default Holly crap, same issue same solution!

anastasis, I've got the same setup.

Gigabyte H67A-UD3H
i7 2600k
Corsair TX850 PSU
Samsung SSD
Corsair 4x4GB Memory

Same issue, but I first found it trying to install Windows 8. After several hours of trying, I returned to Windows 7 Ulitmate to see if I could get it to install. Windows 7 installed fine but as soon as I tried to install Intel's HD Graphics drivers it would refuse to boot.

After reading your Corsair power supply was the issue I knew that was my problem. Yanked out a OCZ PSU from another build and the computer fired right up with the Intel Video drivers install.

Who would have thought a Power supply could cause such a strange problem.

Thanks all!
cbelcher is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:48 PM   #30
bankster55
Golden Member
 
bankster55's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,124
Default

I would be very curious as to the DATE of the Intel graphics drivers in device manager/video controllers/properties/driver tab that you installed.
(I now strongly advise 9-2012 or later)

Many of the various downloads pages have much earlier versions
Also what vers HD Graphics does your CPU have?
Can you help me out with that?
__________________
I actually have ~8000 AT posts, was in first group to join Sep. 99 (text only format) - just too lazy to import my info. In fact, its kinda nice to be anonymous. Remember those live meet and greet other local AT members OT threads?

bankster55 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.