Go Back   AnandTech Forums > Software > PC Gaming

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 11-04-2012, 10:40 AM   #1
SunnyD
Belgian Waffler
 
SunnyD's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Waffle House
Posts: 31,339
Default Steam: The save file on your local PC differs from the one on the Steam Cloud...

Quote:
Would you like to sync the version on your PC with the Steam Cloud...

OR

Would you like to sync the version on the Steam Cloud with your PC...

OR

Do Nothing.
I wrote this post intentionally like this. I was playing Borderlands 2 the other day, and for whatever reason at some point yesterday, the last session I had didn't sync. What you see above is pretty much verbatim what the Steam dialog box said.

Better yet, it also tells you if you sync one way or other, you may lose progress in the game, but nowhere does it tell you WHICH SAVE FILE IS NEWER so you can at least try to make an informed decision on which one to overwrite!!! Because that would absolutely and totally NOT be useful at all to determine which option to chose, would it?

Also, it doesn't tell you at all that choosing "Do Nothing" means you don't get to play at all and it aborts launching the game completely.

I don't think they thought this one through very well.
__________________
It's a long story... and trust me, no, you really don't have time.
Need VPN? Cheap hosting? I can do that.
SunnyD is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 11:13 AM   #2
WiseUp216
Golden Member
 
WiseUp216's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: CLE
Posts: 1,760
Default

I always choose the version that is on my PC.

How could a cloud version be more current than your local version?
__________________
i5-3570K @ 4.4 | TT Water 2.0 | Asrock Z77 Extreme4
GTX 670 SLI | Samsung 30nm 16GB | Crucial M4 128GB
Seagate 3+1 TB | Seasonic X650 | Corsair 400r w/ Bitfenix Recon

Heat
WiseUp216 is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 11:34 AM   #3
postmortemIA
Diamond Member
 
postmortemIA's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Midwest USA
Posts: 6,510
Default

Quote:
Originally Posted by WiseUp216 View Post
I always choose the version that is on my PC.

How could a cloud version be more current than your local version?
simply, hackers got your steam id & pwd and are enjoying your games
__________________
D1. Win7 x64 i7-3770 on Z77, HD7850, 2707WFP, 840, X-Fi D2. Win7 x64 E8400 on P35
L1. OSX 10.9 rMBP 13 L2. Vista x86 E1505
M. Galaxy S4

postmortemIA is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 11:42 AM   #4
pontifex
Lifer
 
pontifex's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: PA
Posts: 40,923
Default

Quote:
Originally Posted by WiseUp216 View Post
I always choose the version that is on my PC.

How could a cloud version be more current than your local version?
this happened to me once, i picked the local option since i assumed like you did that the local copy would have to be newer. turns out I was wrong and lost a bunch of progress.
pontifex is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 02:11 PM   #5
netarangi
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 43
Default

Got the latest beta? I'm sure it says the date on my ones..
netarangi is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 02:23 PM   #6
AlexAL
Senior Member
 
AlexAL's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 638
Default

Quote:
Originally Posted by pontifex View Post
this happened to me once, i picked the local option since i assumed like you did that the local copy would have to be newer. turns out I was wrong and lost a bunch of progress.
ditto. I picked the local version also once, and it was older.
__________________
Clevo w355st, Win 8 Pro x64, i7 4700MQ, Nvidia 765M, m4 256Gb+2x 1Tb HDD, G.Skill 3x8Gb 1600 1.35v
AlexAL is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 02:59 PM   #7
WiseUp216
Golden Member
 
WiseUp216's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: CLE
Posts: 1,760
Default

Quote:
Originally Posted by AlexAL View Post
ditto. I picked the local version also once, and it was older.
Strange. I get this message around 1/10 times that I load up Borderlands 2. I've never lost any progress.

I've always assumed that anytime a save was uploaded to the cloud that it was also saved locally. Then, if you exited the game and saved locally during an interrupted connection (happens a lot with BL2), the prompt would show up the next time you played.

Another instance of why I dislike all of this 'cloud' nonsense.
__________________
i5-3570K @ 4.4 | TT Water 2.0 | Asrock Z77 Extreme4
GTX 670 SLI | Samsung 30nm 16GB | Crucial M4 128GB
Seagate 3+1 TB | Seasonic X650 | Corsair 400r w/ Bitfenix Recon

Heat
WiseUp216 is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 07:49 AM   #8
darkewaffle
Diamond Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: pa
Posts: 7,445
Default

Quote:
Originally Posted by WiseUp216 View Post
I always choose the version that is on my PC.

How could a cloud version be more current than your local version?
It would be for anyone who plays on more than one PC at least.

And yea, I ran into the same problem with BL2 a few weeks ago. I got disconnected from Steam for like 30 seconds and chose "cloud" since I had just reconnected for the rest of the session but lost a few hours of play anyway. Annoying when something as simple as a time stamp in the dialogue or an automated backup of your local save before it gets overwritten would seem like a simple fix that goes a long way.
__________________
heat ebay
oppa gangnam style
darkewaffle is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 01:12 PM   #9
NoCreativity
Golden Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,328
Default

I took a shot in the dark and got lucky, think I chose local.

It did tell me that if I chose "Do Nothing" it would abort the game.
NoCreativity is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.