Go Back   AnandTech Forums > Software > PC Gaming

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 10-28-2012, 04:52 AM   #1
Clorky
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 94
Default S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat (Misery ) - performance issues

Hello everyone, i have bought recently the game Call of Pripyat, played it through on 60 FPS and maxed out settings (+4xAA and 16xAF) but once i've downloaded Misery mod, which is obviously much more demanding, i have performance issues on my rig.

Now that's pretty weird in my point of view, like i'm getting max 40FPS and choppy mouse with my 7950 and i5? Where's the problem? I tried to reinstall whole Call of Pripyat game, but there is no diference. The mod uses high quality textures, enhanced lightening, particle effects and such things, but still, i though i can run it maxed out. There's basically no problem with any other game, even BF3 or Crysis 1/2 i can run with some mods enhancing graphics on +50 FPS!

Could anyone help? I'll be really glad.
__________________
My rig: CPU: Intel i5-4570S @3.6GHz ☼ RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz ☼ GPU: AMD Gigabyte HD 7950 Windforce @1100/1575, 1,169V +50% PL ☼ Motherboard: MSI G43 B85 GPU Cooler: stock Windforce ☼ CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
Clorky is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 05:19 AM   #2
BFG10K
Lifer
 
BFG10K's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 20,411
Default

What are you asking exactly? That you installed a graphics mod and it doesn’t perform fast enough to your liking?

In that case, either reduce your detail levels, or uninstall the mod.
__________________
4790K | Titan | 16GB DDR3-1600 | Z97-K | 128GB Samsung 830 | 960GB Crucial M500 | 1TB VelociRaptor | X-Fi XtremeMusic | Seasonic X 560W | Fractal Arc R2 Midi | 30" HP LP3065
BFG10K is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 05:39 AM   #3
Clorky
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 94
Default

I'm asking if it's possible, if there is bottleneck or not, or if anyone has the same problem. The creator runs it on this rig without problems:

Quote:
Performance with the developing machine: Windows XP, Intel Core i7 920 CPU
4x2.66GHz, 4 GB DDR RAM. nVidia GeForce GTX285 1 GB. DirectX 9.0c.
Performance: 45-65 FPS (fluid game)
__________________
My rig: CPU: Intel i5-4570S @3.6GHz ☼ RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz ☼ GPU: AMD Gigabyte HD 7950 Windforce @1100/1575, 1,169V +50% PL ☼ Motherboard: MSI G43 B85 GPU Cooler: stock Windforce ☼ CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
Clorky is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 06:45 AM   #4
Mustafus
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

Your problems are high quality textures, enhanced lighting, and particle effects. Turn them down, especially lighting, so try 'static lighting'.

You could probably could use most of the tweaks for Shoc for Cop.
http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html

You can also use the modded executables for here: (GSC folks use these too)
https://***********************/king...e/patched-exes (what is with the asterisks?)
https:// sites.google.com/ site/ kin.../ patched-exes (run, page won't load, so just remove all '%20')


Use the following command line parameters: -noprefetch -nointro -noshadows
http://www.gsc-game.com/index.php?t=...=16&offset=240


If you have not played S.t.a.l.k.e.r Clear Sky or Shadow of Chernobyl then get them. They are more fun, especially Shadow of Chernobyl. Some of the mods are really outstanding.

You will also have to experiment witht the level of FSAA. Best to set at 2x.

Last edited by Mustafus; 10-28-2012 at 06:55 AM.
Mustafus is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 01:24 PM   #5
Annisman*
Senior Member
 
Annisman*'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Buffalo NY
Posts: 933
Default

Even with GTX 670 SLI my frames aren't where I'd like them to be, turn your settings down.
__________________
Gigabyte Assasin 2 X79 |3930K @ 4.4 | Crsr H100 p/p | EVGA GTX TITAN 6GB SC | 16gGskill ddr3-2133 | Samsung 830 256g SSD (OS) | 512g Crucial M4 SSD (Games) | WD Black 4TB | Asus Xonar Stx l 650ti Physx l Cooler Master Gold 1K Watt | Win7- 64 | Asus VG248QE 144Hz w/G-Sync | Sennheiser 650 l Cosmos 2
-Christian, Conservative, PC Gamer.-
Annisman* is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 04:39 AM   #6
Clorky
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 94
Default

I found that the problem was in DX11 - it is bugged.
With DX10.1 +50FPS.
__________________
My rig: CPU: Intel i5-4570S @3.6GHz ☼ RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz ☼ GPU: AMD Gigabyte HD 7950 Windforce @1100/1575, 1,169V +50% PL ☼ Motherboard: MSI G43 B85 GPU Cooler: stock Windforce ☼ CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
Clorky is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 04:45 AM   #7
marmasatt
Diamond Member
 
marmasatt's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Cranston, RI
Posts: 6,380
Default

Why did you choose this over complete?
__________________
The HEAT

Cheap Glucosamine anyone?
marmasatt is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 05:31 AM   #8
Clorky
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 94
Default

Because it's just freakin' KICKASS!!!

Totally hardcore, full of action, need use of brain, outstanding visuals and texture quality, extreme atmosphere.

Out of that, all we can take from Complete are outstanding visuals.

AND THERE IS MISERY 2.0 COMING OUT PROBABLY THIS WEEK! Every texture will be completely handmade up to 2048 resolution, new meshes. PPx shaders (extreme particles mod) optional patch, realism tweaks, armory mod, Chorna Doroha (alternate start), new stash coordinates etc. Can't wait no longer.

You just need to live with the difficulty.
What are you waiting for?
__________________
My rig: CPU: Intel i5-4570S @3.6GHz ☼ RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz ☼ GPU: AMD Gigabyte HD 7950 Windforce @1100/1575, 1,169V +50% PL ☼ Motherboard: MSI G43 B85 GPU Cooler: stock Windforce ☼ CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
Clorky is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 07:02 AM   #9
Stringjam
Senior Member
 
Stringjam's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 721
Default

Quote:
Originally Posted by Clorky View Post

AND THERE IS MISERY 2.0 COMING OUT PROBABLY THIS WEEK! Every texture will be completely handmade up to 2048 resolution, new meshes. PPx shaders (extreme particles mod) optional patch, realism tweaks, armory mod, Chorna Doroha (alternate start), new stash coordinates etc. Can't wait no longer.

I didn't know there was another one in the works......I'll definitely have to check that out.
Stringjam is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 07:16 AM   #10
Clorky
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 94
Default

Take a look at the graphic teaser: http://www.youtube.com/watch?v=V5WyCgMxj-g
__________________
My rig: CPU: Intel i5-4570S @3.6GHz ☼ RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz ☼ GPU: AMD Gigabyte HD 7950 Windforce @1100/1575, 1,169V +50% PL ☼ Motherboard: MSI G43 B85 GPU Cooler: stock Windforce ☼ CPU Cooler: Noctua NH-U12P SE2
Clorky is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 08:21 AM   #11
NikolaeVarius
Diamond Member
 
NikolaeVarius's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9,809
Default

Quote:
Originally Posted by Stringjam View Post
I didn't know there was another one in the works......I'll definitely have to check that out.
Wow. Looks like I have to beat Misery for the third time.

They need to make it even harder. Even on Hardest, the game isn't that hard.
__________________
Boom, phrasing.
NikolaeVarius is online now   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 10:19 AM   #12
aaksheytalwar
Diamond Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3,134
Default

I there no way to disable the mod and check?
__________________
3770k @ 4.3 with H100i, Asus Z77 Deluxe, Samsung 30nm 4x4gb ddr3 @ 1866 9-9-9-28 1T, MSI R9 290 Gaming 4G, Coolermaster Silent Pro Hybrid 1300 watts, Crucial M4 512gb, 3x Seagate 7200.14 3TB each
aaksheytalwar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.