Go Back   AnandTech Forums > Software > Console Gaming

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 10-31-2012, 08:02 AM   #1
jaha2000
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 714
Default Assassins Creed III

Got the game yesterday and played for a couple of hours last night...

Same old game play, just new faces and towns of course. Graphics are great just like the last game.


The story seems along the lines of a hidden city kind of deal, much like the national treasure movie... Going to be interesting to see where it goes.

One thing i noticed right off the bat. First scene in the game you have to climb in a theatre to kill a guy. IN past games, it would be up to you to figure out how to get up there. However, it looks like they put a system in that "guides" you on the way you need to go. I always enjoyed the non-linear aspect of that, where there where 100 way to get done what you needed to go. I might be a bit upset if its no longer like that....
jaha2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 10:15 PM   #2
coldmeat
Diamond Member
 
coldmeat's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: ON, CA
Posts: 9,178
Default

I just finished Revelations tonight. I think I might pick up #3 within the next few days. I'm really looking forward to a change of scenery. Even though the last 4 games have been in different cities, they all have the same feel. I think the logic behind the titling is that the #d games are big improvements/overhauls of the gameplay? If so that will be refreshing, since AC is long overdue for an overhaul, but I haven't read/watched much at all of #3.

Quote:
One thing i noticed right off the bat. First scene in the game you have to climb in a theatre to kill a guy. IN past games, it would be up to you to figure out how to get up there. However, it looks like they put a system in that "guides" you on the way you need to go. I always enjoyed the non-linear aspect of that, where there where 100 way to get done what you needed to go. I might be a bit upset if its no longer like that....
That's probably just the first mission. Most games have a first level that walk you through the game mechanics.
__________________

coldmeat is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 11:42 AM   #3
gorcorps
aka Brandon
 
gorcorps's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: South Bend
Posts: 25,397
Default

Quote:
Originally Posted by jaha2000 View Post
One thing i noticed right off the bat. First scene in the game you have to climb in a theatre to kill a guy. IN past games, it would be up to you to figure out how to get up there. However, it looks like they put a system in that "guides" you on the way you need to go. I always enjoyed the non-linear aspect of that, where there where 100 way to get done what you needed to go. I might be a bit upset if its no longer like that....
I remember most of the AC games (if not all) had a guided tutorial mission to start off with. I remember AC2 did. That shouldn't be there past that mission.
__________________
-So sayeth Brandon, knower of things
360: GORcorps|||PS3: gorcorps|||Steam: gorcorps
HEATWARE
gorcorps is online now   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 12:29 PM   #4
Slick5150
Diamond Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 8,675
Default

Am I the only one with weird graphical glitches going on on the Xbox 360 version? Like, the shadows are completely screwy and all pixelated. It's really distracting. Not sure what the deal is with that as I haven't seen anyone else talking about it.
Slick5150 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 12:46 PM   #5
JujuFish
Diamond Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 8,278
Default

Quote:
Originally Posted by coldmeat View Post
I think the logic behind the titling is that the #d games are big improvements/overhauls of the gameplay?
I always assumed the games were numbered because they introduced a new protagonist from Desmond's lineage. AC1 had Altair; AC2 had Ezio; AC3 has Connor.
__________________
LET'S GO BUFFALO!
Porkchop sandwiches.
JujuFish is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 02:01 PM   #6
coldmeat
Diamond Member
 
coldmeat's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: ON, CA
Posts: 9,178
Default

Quote:
Originally Posted by JujuFish View Post
I always assumed the games were numbered because they introduced a new protagonist from Desmond's lineage. AC1 had Altair; AC2 had Ezio; AC3 has Connor.
Ya I realized that after I posted. I think I got it mixed up with GTA too.
__________________

coldmeat is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 08:01 AM   #7
gorcorps
aka Brandon
 
gorcorps's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: South Bend
Posts: 25,397
Default

So is this one a little less polished, with more bugs in the way of clipping, AI errors, etc? At least one review montioned it and IMO Brotherhood and Revelations were pretty bad in this regard and it's what hampered my enjoyment of them. I don't remember AC2 having such problems.
__________________
-So sayeth Brandon, knower of things
360: GORcorps|||PS3: gorcorps|||Steam: gorcorps
HEATWARE
gorcorps is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 12:15 PM   #8
jaha2000
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 714
Default

I would say its no worse than the other games after playing for a while..

The frontier is huge and there are lots of things to do which is pretty sweet. Hunting, playing tarzan from trees.

I am getting more into the story now. There seems to be a lot more bad guys that walk around than i remember seeing in the other games for sure.
jaha2000 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 01:20 PM   #9
mmntech
Lifer
 
mmntech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 13,643
Default

Nevermind.
__________________
Callout portion of post removed, which left only "I'll be showing my girlfriend my massive penis..." Since that is obviously some kind of typo I deleted it as well. - allisolm

Boycott SiriusXM

Last edited by mmntech; 11-02-2012 at 04:44 PM.
mmntech is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 03:26 PM   #10
Corporate Thug
Lifer
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 37,436
Default

Quote:
Originally Posted by mmntech View Post
I'm on the fence with this one. Loved the AC2 series but the games are all pretty much the same. I'll probably end up grabbing it when Steam does their Christmas sale.
I doubt they would put it on sale in december for a nov release.
__________________
AKA Shady06

Member, Official AnandTech Bar Association

Corsair 700D ll i2500k@ 4.5 Ghz ll Asrock z68 gen3 ll Sapphire 7870XT Tahiti @ 1200/1600 ll Corsair A70 ll XFX 650W Black Edition ll 8GB Corsair Vengeance ll Dell 2707 WFP
Corporate Thug is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 04:44 PM   #11
mmntech
Lifer
 
mmntech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 13,643
Default

Quote:
Originally Posted by Corporate Thug View Post
I doubt they would put it on sale in december for a nov release.
Ah you're right, I keep forgetting Ubisoft loves delaying games for greasy pirate PC gamers. Maybe it'll go on sale on PSN then and I'll grab it there.
__________________
Callout portion of post removed, which left only "I'll be showing my girlfriend my massive penis..." Since that is obviously some kind of typo I deleted it as well. - allisolm

Boycott SiriusXM
mmntech is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 02:26 PM   #12
Corporate Thug
Lifer
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 37,436
Default

Quote:
Originally Posted by mmntech View Post
Ah you're right, I keep forgetting Ubisoft loves delaying games for greasy pirate PC gamers. Maybe it'll go on sale on PSN then and I'll grab it there.
I've put it 3 or so hours on the 360...you're not missing a whole lot.
__________________
AKA Shady06

Member, Official AnandTech Bar Association

Corsair 700D ll i2500k@ 4.5 Ghz ll Asrock z68 gen3 ll Sapphire 7870XT Tahiti @ 1200/1600 ll Corsair A70 ll XFX 650W Black Edition ll 8GB Corsair Vengeance ll Dell 2707 WFP
Corporate Thug is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 02:31 PM   #13
sze5003
Diamond Member
 
sze5003's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 6,090
Default

So how do you all like it ? Was going to pick it up for pc but I'm afraid controls will be horrid
__________________
Asrock Extreme3 Gen3| Core i5 2500k @4.2Ghz-Hyper212 EVO| 8GB Corsair Vengence 1600 | 1TB Seagate 7200 rpm | 256GB Samsung 830 |128GB Crucial M4 | Saphire VaporX 7970Ghz 3GB | NZXT Phantom 410 | 750W Corsair Enthusiast
sze5003 is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 09:25 PM   #14
gorcorps
aka Brandon
 
gorcorps's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: South Bend
Posts: 25,397
Default

Quote:
Originally Posted by sze5003 View Post
So how do you all like it ? Was going to pick it up for pc but I'm afraid controls will be horrid
Use a controller like it was made for. This is not a shooter, you gain nothing from using a keyboard and mouse... in fact (like you say) you LOSE a lot
__________________
-So sayeth Brandon, knower of things
360: GORcorps|||PS3: gorcorps|||Steam: gorcorps
HEATWARE
gorcorps is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 11:20 PM   #15
Aikouka
Lifer
 
Aikouka's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alabama
Posts: 24,278
Default

Quote:
Originally Posted by gorcorps View Post
Use a controller like it was made for. This is not a shooter, you gain nothing from using a keyboard and mouse... in fact (like you say) you LOSE a lot
Unless you play Assassin's Creed: Brotherhood and do the Leonardo Gatling Gun mission. That was pure hell on a controller for me.
Aikouka is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 08:28 AM   #16
sze5003
Diamond Member
 
sze5003's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 6,090
Default

Yeah I hook up my ps3 controller to the pc and use that actually.
__________________
Asrock Extreme3 Gen3| Core i5 2500k @4.2Ghz-Hyper212 EVO| 8GB Corsair Vengence 1600 | 1TB Seagate 7200 rpm | 256GB Samsung 830 |128GB Crucial M4 | Saphire VaporX 7970Ghz 3GB | NZXT Phantom 410 | 750W Corsair Enthusiast
sze5003 is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 11:22 AM   #17
CVSiN
Diamond Member
 
CVSiN's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Houston Texas
Posts: 9,308
Default

all the previous ones I played on PC with a 360 controlled. worked great.
__________________
Originally posted by: AnandTech Moderator
Missing unwritten rules are a bannable offense!

"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful."
- Seneca (4 b.c.- 65 a.d.)





CVSiN is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:14 PM   #18
tommo123
Platinum Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,103
Default

played the 1st on xbox but all the rest on PC via controller. works perfectly. 3rd is out this month on PC no?
tommo123 is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 10:06 PM   #19
cmdrdredd
Lifer
 
cmdrdredd's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 19,074
Default

Supposedly many missions have a required way for them to be completed. I have not played this yet but after talking to a few people and reading reviews this is the response I am getting. That the game almost requires you to complete a mission a certain way or fail and have to try again.

Is this how it is or am I misunderstanding?
__________________
Asus Maximus V Gene | 3570k @ 4.5 | 8GB Samsung 30nm @ 2133 | EVGA GTX 670 FTW SLI @ 1230/6765
2x 128GB Crucial M4 SSD | WD 300GB Velociraptor | Lite-On HBS212 BD-R | Corsair HX1000 PSU
Cooler Master HAF 932 | Yamakasi Catleap Q270 | Windows 8.1 Pro
cmdrdredd is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 08:24 AM   #20
jaha2000
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 714
Default

I have a few hours in now. There are a few missions with directed paths, they seem to be few and far between.

There seems to be quite a bit more to the economy aspect and the side missions. The frontier is a vast area and there are lots of missions to do. There is also crafting in the game now...

As soon as i got access to the frontier i went around and beat ll the forts i could in boston and frontier. That was quite difficult with early weapons, hopefully it pays off in the end.
jaha2000 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 01:18 PM   #21
Corporate Thug
Lifer
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 37,436
Default

Quote:
Originally Posted by cmdrdredd View Post
Supposedly many missions have a required way for them to be completed. I have not played this yet but after talking to a few people and reading reviews this is the response I am getting. That the game almost requires you to complete a mission a certain way or fail and have to try again.

Is this how it is or am I misunderstanding?
No. There are just bonuses to complete it in a certain way (i.e. under a certain time / a certain type of assassination, etc.). You need to complete it in a certain way if you want 100% DNA sync but you don't fail the mission if you dont.
__________________
AKA Shady06

Member, Official AnandTech Bar Association

Corsair 700D ll i2500k@ 4.5 Ghz ll Asrock z68 gen3 ll Sapphire 7870XT Tahiti @ 1200/1600 ll Corsair A70 ll XFX 650W Black Edition ll 8GB Corsair Vengeance ll Dell 2707 WFP
Corporate Thug is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 03:46 PM   #22
cmdrdredd
Lifer
 
cmdrdredd's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 19,074
Default

Ok...i was gonna get it anyway but I am waiting for a review of the PC version to see how it compares to console before I decide which platform.
__________________
Asus Maximus V Gene | 3570k @ 4.5 | 8GB Samsung 30nm @ 2133 | EVGA GTX 670 FTW SLI @ 1230/6765
2x 128GB Crucial M4 SSD | WD 300GB Velociraptor | Lite-On HBS212 BD-R | Corsair HX1000 PSU
Cooler Master HAF 932 | Yamakasi Catleap Q270 | Windows 8.1 Pro
cmdrdredd is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 07:36 PM   #23
badb0y
Diamond Member
 
badb0y's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York City
Posts: 3,774
Default

I must admit the ads for this game are awesome. I can't wait for the PC release.

This one especially got me pumped up:

http://www.youtube.com/watch?v=ZkwuhNLFgjU
__________________
i7 2600k @ 4.4 ghz with NH-D14 - GTX 780 SLI (Stock) - 12GB DDR3 1600 G.Skill Ripjaws RAM - SilverStone SG10 - NZXT Hale90 750W PSU -ASUS Maximus V Gene - Crucial MX100 512GB
Heatware: badboydiablo 23-0-0
Quote:
Originally Posted by Neil deGrasse Tyson
God is an ever-receding pocket of scientific ignorance.
badb0y is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 08:25 PM   #24
Marckitop
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 16
Default

ooo I saw the video to be very promising stop, where I can get it or not yet?
Marckitop is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 01:36 AM   #25
fr
Diamond Member
 
fr's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 6,319
Default

I've played all of the previous games and I'm about 8 hours into this one. Notoriety and open conflict seem to be much more difficult. It's very easy to get into stage 3 notoriety where all enemies attack you on sight (super sensitive). In previous games, it seemed pretty easy to clear out that area by killing 6-8 enemies. Now they constantly have back up coming and I can get about 20 bodies deep before I'm outnumbered and have to make a run for it. It seems a lot harder to hide now, too.
fr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.