Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2014
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 11-03-2012, 05:30 PM   #1
DarthRevan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 223
Default No Audio Through HDMI after Windows 8

Hey guys, after I installed Windows 8 on my HP Pavilion DV6 7014nr, sound is not working through HDMI when I plug my computer to my LG TV! What do you guys think should be causing this? Before, when I had Windows 7, everything worked perfectly!
DarthRevan is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 07:10 PM   #2
PuppettMaster001
Golden Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,585
Default

Go to the Control Panel and Sounds to make sure that the HDMI sound device is set as default.
__________________
Heatware 95-0-0
Steam/PSN = g1no23
PuppettMaster001 is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 07:15 PM   #3
DarthRevan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 223
Default

Yes, Windows recognizes the TV and sets it as the default output, but it simply doesn't work! And I click the "test" button, it gives me some kind of error, something like "unnable to test"...
DarthRevan is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 08:24 PM   #4
MadScientist
Golden Member
 
MadScientist's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: TN
Posts: 1,879
Default

I had problems with the audio driver Win 8 loaded for my HTPC's Gigabyte MB. Downloaded and installed the latest Realtek Win 8 driver for it, problems solved.

Try downloading and installing the HP Win 8 audio driver for your HP Pavilion DV6 7014nr. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...t=5255857#N227
__________________
Asrock Z68 Extreme 4, i5-2500K @4.6 Ghz, 1.340V, Lian Li PC-7A Plus, Corsair A70, Corsair Force Series 3 120GB SSD, Samsung Spinpoint HD103SJ 1TB, 16GB Kingston HyperX DDR3 1600 @1.575V,Seasonic M12II 620W PSU, Zotac GeForce GTX 970, Samsung SH-S223B, Win 7 Ultimate 64bit

Last edited by MadScientist; 11-03-2012 at 08:26 PM.
MadScientist is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 09:09 AM   #5
power_hour
Senior Member
 
power_hour's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: nowhere important
Posts: 789
Default

Open up Device Manager and look for any suspect or disabled devices. Drivers are usually the reason for this. You may have to uninstall the default and reinstall the latest from the vendor.
power_hour is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 11:55 PM   #6
DarthRevan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 223
Default

Went to HP's site and updated all drivers, BIOS and everything, still didn't work.
It only worked when I went to Intel's site and downloaded their latest video drivers!

Thanks for the help guys!
Everything is 100% now!
DarthRevan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.