Go Back   AnandTech Forums > Hardware and Technology > Motherboards

Forums
· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2013
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions
   

Reply
 
Thread Tools
Old 05-10-2012, 11:39 AM   #1
Stochastic
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 45
Default Trouble installing Realtek driver in new IVB build

I just finished putting together a new system using ASRock's Z77 Extreme4. I went to the driver download page for the motherboard and downloaded the latest Realtek high definition audio driver: http://www.asrock.com/mb/download.as...reme4&o=Win764

However, when I run Setup.exe I get an error message. Here's what I'm seeing:


Any thoughts on what might be going on or how I can install the driver?

Update: For the time being I installed these drivers directly from Realtek's website: http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

Are these the right drivers?

Last edited by Stochastic; 05-10-2012 at 11:50 AM.
Stochastic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 02:26 PM   #2
Dahak
Platinum Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NB, Canada
Posts: 2,455
Default

Those should be the correct drivers. If that error is coming up after the install is done don't worry about it. I'm surprised to see may installers give that error at the end

Also I would fully extract the drivers to install and not directly from inside the zip in case that is what you are doing by the look of the screenshot
__________________
Why does the Universe go to all the bother of existing? - Stephen Hawking

Procrastination is the art of keeping up with last week.
Dahak is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 02:55 PM   #3
Stochastic
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by Dahak View Post
Those should be the correct drivers. If that error is coming up after the install is done don't worry about it. I'm surprised to see may installers give that error at the end

Also I would fully extract the drivers to install and not directly from inside the zip in case that is what you are doing by the look of the screenshot
Doh! That did it. I can't believe I forgot to extract the files. Thanks for the help and I apologize for my own stupidity!
Stochastic is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 05:19 PM   #4
Kenmitch
Diamond Member
 
Kenmitch's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: 92557
Posts: 5,357
Default

Quote:
Originally Posted by Stochastic View Post
Doh! That did it. I can't believe I forgot to extract the files. Thanks for the help and I apologize for my own stupidity!
How else you gonna learn if you don't f-up once in a while
__________________
HeatWare
Email
Kenmitch is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 05:21 PM   #5
cmdrdredd
Lifer
 
cmdrdredd's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 19,150
Default

Quote:
Originally Posted by Kenmitch View Post
How else you gonna learn if you don't f-up once in a while
As much as I hate dealing with mistakes and not understanding what I did wrong, I have to say I have learned so much from an attempt and then it failed that it's worth it.
__________________
Asus Maximus V Gene | 3570k @ 4.5 | 8GB Samsung 30nm @ 2133 | EVGA GTX 670 FTW SLI @ 1230/6765
2x 128GB Crucial M4 SSD | WD 300GB Velociraptor | Lite-On HBS212 BD-R | Corsair HX1000 PSU
Cooler Master HAF 932 | Yamakasi Catleap Q270 | Windows 8.1 Pro
cmdrdredd is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 08:07 PM   #6
denis280
Platinum Member
 
denis280's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Shawinigan Québec Canada
Posts: 2,611
Default

OUPS! hi did it again. Making mistake is not because you are stupid.it's because your trying
denis280 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.