Go Back   AnandTech Forums > Software > Software for Windows

· Hardware and Technology
· CPUs and Overclocking
· Motherboards
· Video Cards and Graphics
· AMD Video Cards
· Nvidia
· Displays
· Memory and Storage
· Power Supplies
· Cases & Cooling
· SFF, Notebooks, Pre-Built/Barebones PCs
· Networking
· Peripherals
· General Hardware
· Highly Technical
· Computer Help
· Home Theater PCs
· Consumer Electronics
· Digital and Video Cameras
· Mobile Devices & Gadgets
· Audio/Video & Home Theater
· Software
· Software for Windows
· All Things Apple
· *nix Software
· Operating Systems
· Programming
· PC Gaming
· Console Gaming
· Distributed Computing
· Security
· Social
· Off Topic
· Politics and News
· Discussion Club
· Love and Relationships
· The Garage
· Health and Fitness
· Home and Garden
· Merchandise and Shopping
· For Sale/Trade
· Hot Deals with Free Stuff/Contests
· Black Friday 2015
· Forum Issues
· Technical Forum Issues
· Personal Forum Issues
· Suggestion Box
· Moderator Resources
· Moderator Discussions

Thread Tools
Old 05-02-2012, 09:31 PM   #1
Red Squirrel
Red Squirrel's Avatar
Join Date: May 2003
Location: Canada
Posts: 32,780
Default cpu/vga temp info widget for win7?

I noticed that my new motherboard (Gigabyte X79-ud3) does not have any widget or other type of display for the temp without going inside the app to check it.

I like seeing it on my desktop, and my old motherboard has a widget for it. Is there a 3rd party app by chance that can interface with the system to display this info?
~Red Squirrel~
486dx2 @66Mhz turbo, 8MB ram, 512MB HDD, sound blaster 16 + 2x cdrom, Trident 1MB video card @ 640*480, 56k high speed modem.
Red Squirrel is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 09:42 PM   #2
lxskllr's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Somewhere over the rainbow
Posts: 42,292

This is from my Vista install. Try using this with Speedfan(I think I got the right one. I'm not in Vista atm)...



I may have messed with the default settings. There were a couple I changed the background, and text on. I don't remember if this was one of them. I don't know where you get gadgets anymore, but if you can't deal with this, you can Google the name, and you may find it.
Silent night. Holy night...

Last edited by lxskllr; 05-02-2012 at 10:20 PM.
lxskllr is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 10:33 PM   #3
Diamond Member
Charlie98's Avatar
Join Date: Nov 2011
Location: McKinney, TX
Posts: 5,302

RealTemp displays the temp of Core #0 in the tray... if that's what you are talking about.
DESK: i5 2500K, Giga Z68MA-D2H-B3, 212 Evo, LiteOn M6S 256GB, 2x 2TB HDD, 2x 4GB Samsung RAM, SeaSonic M12ii 620w, Define Mini, W7
GAME: i5 2500K, ASUS Z68 MIVG-Z, 212+ P/P, M550 512GB, 1TB HDD, 2x 4GB Team RAM, EVGA GTX970SSC, Corsair TX750v2, Arc Mini, W7
HTPC: i3 2100, Giga B75M-D3H, M500 120GB, 3x 3TB HDD, 2x 4GB Team RAM, EVGA GTX760SC, Corsair CX430v2, Define Mini, W7, WMC/MB
Charlie98 is online now   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Alpha 1
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.